West Maleisie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

West Maleisie image

West Maleisie

West Maleisie
Maleisië
ChrisToGo

De jongen met de vinger in de dijk

Vanochtend hebben we Singapore achter ons gelaten en zijn we per bus doorgereisd naar Maleisie. De bestemming is het plaatsje Melakka. Bij de grens van Singapore dien je eerst het land officieel te verlaten. Daarna rijd de bus een stukje verder, daar moet je al je spullen weer uit de bus pakken en kan je officieel Maleisie in lopen. Wat ons meteen op viel is dat Maleisie veel groener is, vanaf de grens tot aan Melakka, zo'n 200km verderop, waren er alleen maar bomen en bergen te zien. Er zijn vooral veel palmbomen, veel hier van lijken aangepland, waarschijnlijk door boeren die daar in handelen.

Na een reis van ongeveer 4 uur kwamen we aan in Melakka. Ook daar worden we meteen weer aangesproken door verschillende mensen. Vaak ga je er van uit dat ze iets willen verkopen, maar uiteindelijk blijkt dat ze alleen maar heel nieuwgierig naar je zijn en je graag wat vertellen over de plaats waar je bent. Omdat we graag onze zware tassen zo snel mogelijk wilde droppen, hebben we wat rondgevraagd waar er een hotel of guesthouse is. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen bij Rhingo's House, een gezellig guesthouse vlak bij het centrum. Je hebt er een eigen kamertje en een gezamelijke douche. Er zit hier ook een backpacker uit Australie dus al wat langer op reis is. De jongen die hier woont en werkt is geboren in Maleisie dus heeft ons al veel tips gegeven over wat we nog echt moeten zien in Maleisie. Hij heeft redelijk vaak Nederlanders te gast, dus hij kent een paar woordjes. Toen we even aan het relaxen waren op het dakterras vertelde hij ons of het verhaal waar is over een jongen die z'n vinger in een dijk stak, en zo voorkwam dat de dijk doorbrak. We moesten erg lachen, dat ze dit verhaal aan de andere kant van de wereld kennen zou je niet verwachten.

Melakka is een erg mooi stadje, je ziet dat het vroeger is bewoond door veel Nederlanders. Zo heb je de 'Heerenstraat' en het gemeentehuis heet hier ook 'Stadhuys'. Ook de Nederlandse bouwstijl zie je hier terug. Er zijn wat cafe's zoals de Old Dutch die worden gerunt door Nederlanders. Als we vanavond een drankje gaan drinken zien we dan wellicht weer eens een Nederlander, dat is al weer bijna een week geleden!