Taman Negara tijdsverschil

Wat is het tijdsverschil met Taman Negara? Het is belangrijk om te weten in welke tijdszone Taman Negara zich bevindt en wat het tijdsverschil is met Nederland en België. Met name voor het boeken van vliegtickets en hotelboekingen kan dit van belang zijn. Maak je een lange vlucht naar het oosten, dan kom je door het tijdsverschil al snel pas de volgende ochtend aan.

Informatie over Taman Negara

Beste foto's & tips van Taman Negara

'375469' door janhermens '375469' door janhermens

MaleisiëTaman Negara

MaleisiëTaman Negara

Orang Asli

janhermens

In Taman Negar kun je via de rivier naar een ‘Orang Asli’-dorp gaan. De mensen die daar wonen, in het oerwoud dus, behoren tot de oorspronkelijke rondtrekkende bewoners van Maleisië. Hun enigste bezit bestaat uit fruitbomen, ergens in het oerwoud, en blaaspijpen met giftige pijlen. Er bestaan er nog maar weinigen van (enkele tienduizenden). De stam die wij bezochten, de Bateq, wonen al dichtbij de bewoonde wereld. Ze wonen en leven nog oorspronkelijk, maar ze zijn er natuurlijk voor ons, ons toeristen! Normaal gesproken zijn ze erg op zichzelf, maar deze stam al minder. Potten en pannen zijn inmiddels niet meer van klei en het benen mes is vervangen door een stalen. Normaal droegen ze nauwelijks kleren, tegenwoordig worden ze ´gedwongen´ door de overheid gegeven fleurige kleren te dragen. Ze leven in en van het oerwoud. Hebben ze andere dingen nodig dan ze zelf kunnen bemachtigen, wordt er geruild met andere stammen, zélfs met de gewone Maleiers. Ze krijgen af en toe wel eens geld van toeristen, maar weten dan niet wat er mee te doen.

'539011' door Aafke85 '539011' door Aafke85

MaleisiëTaman Negara

MaleisiëTaman Negara

Overnachten in de...T

Aafke85

In ruim 3 weken rijden we in een gehuurde auto door Maleisië. Een van de eerste bestemmingen na aankomst in Kuala Lumpur is de Taman Negara, het oudste en grootste regenwoud van Maleisië. We informeren bij een lokale gids over de mogelijkheden van een wandeling door de jungle. Ja natuurlijk willen we ook overnachten in de jungle. Of we dan in een hut of in een grot willen overnachten? Uhmmm een grot? Het klinkt wel spannend, maar we twijfelen nog wel even. Uiteindelijk zijn we voor de grot gegaan. De beste keus ooit! De volgende ochtend vroeg melden we ons samen met een Frans stel bij de gids uit het dorp. We krijgen allemaal een slaapmatje en het water en eten wordt verdeeld over de rugzakken. Een long tail boot zet ons 15 minuten varen van het dorp af. Hij zal ons morgen een stuk verder op weer oppikken. De eerste dag is het ongeveer 5 uur wandelen. Onderweg kruisen we een aantal riviertjes, het is erg benauwd en vochtig (logisch in een regenwoud), we komen ook nog een Tarantula en een Cobra tegen, erg gaaf, maar de Cobra ging wel erg snel, achteraf beseften we pas dat we een echte Cobra slang zagen. Na 5 uur lopen komen we bij de grot 'Gua Kepayang Besar' aan. Wat de grote grot betekent, er is verderop ook nog een kleinere. We frissen ons op in het riviertje, waar we ook water voor het eten uithalen. In de grot stoken we een vuur om op te koken en ook om het ongedierte weg te houden. Het wordt snel donker, de grot is erg vochtig, toch vallen we al vroeg in slaap. 's Nachts worden we wakker van ons Franse medereizigers, ze zitten te schijnen met hun hoofdlamp. Er lopen allemaal ratten en ook hele dikke buidelratten door de grot en ook om ons heen. Getver! We stoken het vuur wat meer op in de hoop dat dat ze wat afschrikt. Ik denk dat ik nooit weer in slaap val. Uiteindelijk val ik toch weer in slaap, mede dankzij de jetlag waar we de dagen er voor best last van hadden. De volgende dag laat onze Franse medereizigster een filmpje zien van de buidelratten die echt letterlijk om onze tenen heen lopen. Gelukkig lag ik in mijn lakenzak, ook al geeft dat natuurlijk ook niet heel veel bescherming. Als we de volgende ochtend wakker worden schijnen de eerste zonnestralen in ons gezicht. Het zijn net 3 schijnwerpers die door de bomen de grot in schijnen. Dat leverde deze prachtige foto op. Na nog eens 5 uur lopen komen we weer bij de rivier uit. Een prachtige tocht en een avontuur om nooit te vergeten!

'421116' door Ghislainedekkers '421116' door Ghislainedekkers

MaleisiëTaman Negara

MaleisiëTaman Negara

Groene spin

Ghislainedekkers

Zonder gids had ik deze joekel niet gezien! Wat een schutkleuren! Hij lijkt wel nep vind ik zelf. Jammer genoeg weet ik zijn naam niet en ook niet of hij gevaarlijk is. Misschien iemand een idee?

Laat kaart zien

Laatste Taman Negara artikelen

Door: Kas Nortier
Blog van de week: op visite bij de Orang Asli

Columbus Reisreporter itenz13 bezocht tijdens zijn reis door Maleisië de inboorlingenstam Orang Asli. Wat hem vooral verwonderde was de primitieve levensstijl van de bewoners. De inboorlingen houden er vreemde rituelen en tradities op na. Welke? Dat lees je in de Topblog van deze week.

Columbus Reisreporter itenz13 bezocht tijdens zijn reis door Maleisië de inboorlingenstam Orang Asli. Wat hem vooral verwonderde was de primitieve lev...