Sepilok

'504949' door Bowral '504949' door Bowral

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Aapje

Bowral

Deze kleine makaak nestelt zich behaaglijk in moeders schoot. Hij verwondert zich over die grote boze buitenwereld. Nu kan hij zich nog verschuilen achter moeder, maar over een paar jaar zal hij toch op eigen benen moeten staan.

'495189' door TicoTica '495189' door TicoTica

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Pfff wat warm...

TicoTica

Tja, met deze warmte even een lekker pffff fotootje... Deze oerang oetang had het blijkbaar ook warm want hij/zij zat als een uitgeput ellendig hoopje in de boom te hangen. Zoals velen vandaag het liefst zouden doen waarschijnlijk ;-)

'405376' door ankearends '405376' door ankearends

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

The Man of the Jungle

ankearends

Tijdens onze wereldreis hebben we ook Maleisisch Borneo bezocht. Dit was een van onze hoogtepunten. Wat een geweldig mooie en indrukwekkende natuur! Om de oerang oetangs in levende lijve te spotten en te zien is geweldig!

'432310' door fkroeze '432310' door fkroeze

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Hagedisje

fkroeze

Na een fantastische dag in de jungle van Borneo (orang oetans, neusapen, olifanten, en zoveel meer!), streken we - met een zeer welkom Tiger biertje - neer op de veranda van ons slaaphutje. Nog even mijmeren, dromen en napraten, tot opeens dit kleine diertje voor ons verscheen. Vanaf het blad van de varen keek ie ons minutenlang nieuwsgierig aan. Een mooie afsluiting van een geweldige dag!

'446331' door TicoTica '446331' door TicoTica

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Oerang oetang

TicoTica

Deze Oerang oetang heb ik gefotografeerd in Sepilok. HIer hebben ze alle vrijheid om te komen en te gaan en zijn het dus "semi" wilde oerang oetangs. Toen ik het een ander aan het opzoeken was op internet kwam ik dit gedichtje tegen over oerang oetangs in een dierentuin... Wat hebben deze oerang oetangs in Sepilok geluk dat ze daar niet zijn weggehaald maar worden geholpen om te overleven... Gevangen en tot levenslang veroordeeld zonder proces. Geen schuilhoek, het intiemste wordt zichtbaar, overgeleverd, weerloos. Beton, ijzeren staven, kettingen verbeelden het altijd groene regenwoud. Die trieste ogen, zwijgende aanklacht, vol schaamte wend ik mij af. Germa Harmsen

'299172' door pbroek '299172' door pbroek

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

NACHT, EN TOCH WAKKER

pbroek

Bij een speciaal gearrangeerde avondwandeling door de oerbossen rond Sepilok lichte een ranger deze kingfischer aan, we waren weer verrast door de ongelofelijke kleurenpracht van dit exemplaar

'449053' door TicoTica '449053' door TicoTica

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Banaan

TicoTica

Deze jonge oerang oetang zat heerlijk te genieten van zijn net gepikte banaan. In Sepilok oerang oetangs de mogelijk om fruit te komen eten als ze op dat moment te weinig eten in de jungle kunnen vinden. Ze zijn wel gewoon wild en hebben de mogelijkheid om zelf te kiezen of ze wel of niet komen en leven dus niet in een afgezet gebied.

'369509' door PaulHoo '369509' door PaulHoo

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Enorm lenig

PaulHoo

Een van de hoogtepunten van onze laatste vakantie was het bezoek aan Sepilok, waar orang oetangs in het wild worden bijgevoerd wanneer nodig. Nadat ik deze foto had gemaakt moest ik even goed kijken hoe hij hing en waarmee hij zijn bamboe vast hield. Zou willen dat ik zo lenig was, kan al bijna niet meer lopen na de Dam tot Damloop eerder vandaag.

'370325' door PaulHoo '370325' door PaulHoo

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Knalrode libelle

PaulHoo

De plekken waar je deze opvallend rood/paarse libelles tegenkomt zijn niet altijd de mooiste: open riolen, greppels en andere plekken met stilstaand water. Ik vind ze toch wel mooi vanwege de fijne nerven op de vleugels.

'375057' door reysigers '375057' door reysigers

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Sterculia...megistoph

reysigers

Nog nooit eerder had ik deze vrucht gezien. Het is de " sterculia megistophylla". Hij groeit uit de schors ven een boom. Ik tref hem aan tijdens een wandeling door de Rainforest Discovery Centre in Sepilok, Sabah.

'526931' door TicoTica '526931' door TicoTica

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Upsite down

TicoTica

Deze oerang oetang moet vast en zeker gedacht hebben dat alles er op z'n kop heel grappig uit moest zien. Hij zette alles op z'n kop...letterlijk..

'399482' door PleunGroeneveld '399482' door PleunGroeneveld

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Bedreigd

PleunGroeneveld

Prachtig als je deze dieren uit de jungle ziet komen om hun dagelijkse portie eten op te komen halen. Alleen daarom ben ik al blij dat er rehabilitatiecentra zijn als Sepilok. Met het goede werk wat zij daar verrichten kunnen we hopelijk nog lang van deze prachtige bedreigde dieren genieten. De bedreiging wordt voornamelijk veroorzaakt door steeds meer jungle op te offeren voor palmolie plantages.

'417356' door PleunGroeneveld '417356' door PleunGroeneveld

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Jonge Orang Oetang

PleunGroeneveld

Deze jonge orang oetan kwam even los van zijn moeder om even zelf te spelen erg leuk om te zien. Helaas zijn opvangcentra als Sepilok nodig om mee te helpen in de de strijd tegen uitsterven van deze bijzondere dieren.In principe leven deze dieren wel vrij maar kunnen zij elke dag hun eten in het park krijgen. Dit omdat er van hun oorspronkelijke habitat steeds minder overblijft.

'539643' door TicoTica '539643' door TicoTica

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Banaantje eten

TicoTica

Tijdens het voedingsuurtje kwamen er toch behoorlijk wat oerang oetangs uit het bos te voorschijn. Ze genoten lekker van een banaantje hier en daar, maar verdwenen ook snel weer de jungle in.

'429073' door PleunGroeneveld '429073' door PleunGroeneveld

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Ondeugende Orang...Oe

PleunGroeneveld

Deze aap was een beetje brutaal want hij had net een paraplu van iemand gepikt en stuk gemaakt en liep toen zo op ons af het was wel even schrikken maar gelukkig werd hij door de bewakers in bedwang gehouden.Helaas zijn opvangcentra als Sepilok nodig om mee te helpen in de de strijd tegen uitsterven van deze bijzondere dieren.In principe leven deze dieren wel vrij maar kunnen zij elke dag hun eten in het park krijgen. Dit omdat er van hun oorspronkelijke habitat steeds minder overblijft.

'329630' door pbroek '329630' door pbroek

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

PISANGBOOM.

pbroek

Zittend op ons terras van onze bungalow in Sepilok hadden we een prachtig uitzicht op de tropische vegetatie, de pisangboom met zijn mooie paars /groene bladeren stond mooi in bloei, en kon je de tros bananen in wording al zien hangen.

'247790' door fschluter '247790' door fschluter

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Eye to eye.

fschluter

Daar zat hij dan ineens voor me. Indrukwekkend genoeg om niet nog dichterbij te komen, maar ik had een bijna onbedwingbare wens om hem aan te raken, zijn rug te aaien of gewoon een hand te geven. Zo menselijk kwam hij over. De Orang Utan met een gelaatsuitdrukking die ik nooit meer vergeet.

'408497' door PleunGroeneveld '408497' door PleunGroeneveld

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Geborgenheid

PleunGroeneveld

Geweldig dat er in Sepilok ook baby orang oetans worden geboren, in de hoop dat men daarmee in staat zal zijn de soort te blijven behouden. De mensen doen daar geweldig werk, maar toch wordt hun natuurlijke habitat nog steeds bedreigd.

'455955' door jamievanommering '455955' door jamievanommering

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Relaxt

jamievanommering

Het Sepilok Rehabilitation Centre op Borneo is gericht op het beschermen van de bedreigde diersoort de Oerang Oetan. Ze worden bedreigd omdat hun leefruimte ernstig verkleind is door het kappen van regenwoud voor palmplantages. Sepilok doet gelukkig goed werk en wij kunnen uren kijken naar de Orang Oetans van dit centrum. 's Ochtends komen ze vrijwillig uit de jungle tevoorschijn om wat extra te eten. Vervolgens blijven ze nog een tijdje rondhangen, spelend aan de touwen of chillend in het zonnetje. Dan vertrekken ze weer langzaam, terug de jungle in... Deze aap hangt er wel heel relaxt bij!

'450425' door GCoomans '450425' door GCoomans

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Orang-oetan

GCoomans

Na een uur vol bewondering naar de prachtige Orang-oetans te hebben gekeken, kwam deze knappe kop recht voor me zitten, kippenvel moment! We zijn een hele mooie ervaring rijker.

'264027' door ireneh '264027' door ireneh

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Proboscis monkey

ireneh

Door een "local" getipt om naar Labuk Bay Proboscis Monkey Sanctuary te gaan en dat was het ritje zeker waard. Proboscis monkey's worden ook wel "dutch monkey" genoemd. Je zou haast denken door de dikke buik, blanke huid en grote neus; maar het verhaal is dat dit komt omdat deze apen vroeger wel naar de 'Nederlanders' kwamen en niet naar de lokale bevolking

'334487' door Miller '334487' door Miller

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Kiekeboe

Miller

We genoten volop van deze kleintje want deze dag was ze heel erg speels en ook erg ondeugend tegen moeder zoals zijn bek opentrekken, over zijn hoofd klimmen, aan het zwaaien met worteltakje etc.... Het stoort haar totaal niet van publiek, gelukkig maar....

'229137' door maartjenotten '229137' door maartjenotten

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Orang Oetan

maartjenotten

Nog een close-up van de Orang Oetan die we bijna konden aanraken. De andere orang oetans bleven allemaal veilig op de voerplatformen of in de bomen.

'203875' door maartjenotten '203875' door maartjenotten

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

De denker

maartjenotten

Bij ons bezoek aan Sepilok rehabilitatiecentrum kwam deze prachtige Orang Utang voor ons op het hek zitten en had ik de kans om deze foto te maken. Mijn dag kon niet meer stuk!