Sepilok malaria

Malaria wordt veroorzaakt door een parasiet en overgebracht door muggen. Deze infectieziekte komt voor in Afrika (ten zuiden van de Sahara), Zuid-Amerika (met name in het Amazonegebied) en Zuidoost-Azië. Malariamuggen zijn actief van de avond- tot de ochtendschemering. Er zijn een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt treffen. Bedek ten eerste je huid door sokken en kleding met lange mouwen en broekspijpen te dragen. Oók als dat niet per se praktisch is, zoals in de tropen. Daarnaast is het belangrijk dat je onder een geïmpregneerd muskietennet slaapt – neem als het even kan een eigen (reis)klamboe mee. Smeer tenslotte onbedekte huidoppervlakken in met antimuggenmiddel met DEET erin. Malariasymptomen kunnen al na één week of pas na een paar maanden de kop op steken. Als je geïnfecteerd bent word je goed ziek; je kunt nauwelijks zitten en bent tot niets in staat.

Check deze wereldkaart om in één oogopslag de malariagebieden te zien.

Informatie over Sepilok

Beste foto's & tips van Sepilok

'504949' door Bowral '504949' door Bowral

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Aapje

Bowral

Deze kleine makaak nestelt zich behaaglijk in moeders schoot. Hij verwondert zich over die grote boze buitenwereld. Nu kan hij zich nog verschuilen achter moeder, maar over een paar jaar zal hij toch op eigen benen moeten staan.

'495189' door TicoTica '495189' door TicoTica

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

Pfff wat warm...

TicoTica

Tja, met deze warmte even een lekker pffff fotootje... Deze oerang oetang had het blijkbaar ook warm want hij/zij zat als een uitgeput ellendig hoopje in de boom te hangen. Zoals velen vandaag het liefst zouden doen waarschijnlijk ;-)

'405376' door ankearends '405376' door ankearends

MaleisiëSepilok

MaleisiëSepilok

The Man of the Jungle

ankearends

Tijdens onze wereldreis hebben we ook Maleisisch Borneo bezocht. Dit was een van onze hoogtepunten. Wat een geweldig mooie en indrukwekkende natuur! Om de oerang oetangs in levende lijve te spotten en te zien is geweldig!

Laat kaart zien