Sarawak

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sarawak image
Sarawak image Sarawak image

Sarawak

Sarawak
Maleisië
Lvdhoorn

Graag tips en adviezen voor Borneo

Hallo,

Graag zou ik van de reisreporters die naar het Maleisisch deel van Borneo zijn geweest (Sarawak en Sabah) willen vragen hoe hun ervaringen zijn om daar probleemloos te kunnen packbacken of loopt dan alles spaak. Is het makkelijk om op het laaste moment ergens een slaapplek te vinden en een beetje van dag tot dag te kunnen leven of is het tochj raadzaam om bij een reisorganisatie bouwstenen te gaan boeken willen we wat zien. We starten in Kuala Lumpur en we willen sowieso graag naar de Cameron Highlands en dan met Air Asia doorvliegen naar Kuching op borneo.

Alvast bedankt voor hopelijk alle tips en adviezen.

Ook zijn we nog op zoek naar een ydillisch eilandje om de laaste dagen door te brengen. We eindigen in Sabah en heb ook wel eens gelezen dat er hele mooie eilandjes daar in zee moeten liggen. Iemand ervaring mee. Kortom alle tips/adviezen en ervaringen over dit gebied zijn van harte welkom.

Groetjes,

Lisette (zin in de reis die 20 maart van start gaat)

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Graag tips en adviezen voor Borneo"

 • profile image comment
  Door Ingrover• geplaatst op 10 Jan 2010 | 12:55:56

  Hoi Lisette,
  De slaapplekken zullen niet zo`n probleem zijn maar vervoer misschien wel op borneo!
  het beste kun je van die kleine busjes nemen,grote bussen zijn meestal drama,behalve van en naar grote steden,die komen lang niet overal.De beste manier om te reizen is de meeste grote afstanden af leggen met vliegtuigen,Air asia is niet duur en rpima te doen,malaysia airlines is ook erg goed en als je de intercontinentale vlucht mee maakt kun je goedkope binenlandse vluchten erbij nemen!
  Als je nog meer wilt weten kun je me altijd vragen stellen,ik ben daar in 2007 geweest,Sarawak en Sabah,ongeorganiseerd,maar ik had wel de slaapplekken en vervoer al geregeld van te voren!

  gr.Ingrid

  Bericht aangepast op 08:13:29
 • profile image comment
  Door Blschip• geplaatst op 28 Feb 2010 | 14:10:01

  Hoi Lisette,

  Wij zijn end vorig jaar in borneo geweest, zeker aan te raden. Wij hadden echter wel alles via bouwstenen geregeld maar zijn onderweg genoeg mensen tegen gekomen die alles zelf ter plekke regelden. Het ligt eraan hoeveel tijd je hebt en het niet erg vind om af en toe een dag te moeten wachten. Afstanden zijn nml wel heel groot en het is aan te raden om wel te vliegen, maar dat ligt er weer aan hoeveel tijd je hebt.

  Wij hebben onze vakantie afgesloten op Mabul, met duikexcusies naar Sipadan. Als je van duiken houdt is dit zeker een aanrader, regel dit echter wel van te voren aangezien er per dag maar een beperkt aantal mensen mogen duiken (~100 per dag voor sipadan). Wil je alleen maar relaxen zijn er volgens mij nog genoeg andere eilandjes in de buurt.

  succes in ieder geval! het is in een prachtig land!

  Bericht aangepast op 08:13:24