Sabah foto's & tips

liefde is...samen een banaantje delen

liefde is...samen een banaantje delen (gemaakt in Sabah)
Door: Lione Kolsteren
Orang oetans in Sepilok, Sabah

Info over deze foto met tip

  • Camera OLYMPUS CORPORATION: C740UZ
  • Belichtingstijd 10/2500
  • Diafragma f/3.5
  • Brandpuntsafstand 47.8mm
  • ISO 257
  • Flits Ja
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Sabah inspiratie

Nadat ik een keer ergens op internet een soortgelijk plaatje als deze had gezien wist ik zeker dat ik naar Sabah wilde. Duiken bij Sipadan island was de hoof...

>>

Dit is een van mijn favo vakantiefoto's. Ergens een jaar geleden zag ik op internet een soortgelijke foto van dit paradijsje Bohey Dulang. Toen ik erachter k...

>>

Een mannetjes proboscis, ook wel neusaap of orang belanda genaamd. (PS Elke gelijkenis met welke Friese Reisreporter dan ook berust op puur toeval)

>>

3 reacties bij foto met tip "liefde is...samen een banaantje delen"

sidonius

Door: sidonius • Geplaatst op

Leuke foto en...dit lijkt me heel ingewikkeld banaan eten!

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Fraju,
De orang oetan heeft zijn nummer in het rehabilitatiecentrum Sepilok gekregen, zodat men hem, eenmaal weer " geschikt" om in het wild te leven, altijd kan traceren. Sepilok is enigszins toeristisch, je ziet de orang oetans vanaf een platform waar ze 2x per dag bijgevoederd worden. Maar je ziet ze in ieder geval wel van dichtbij. In het wild is dat lastiger, hoewel ik ze ook daar (vanaf een grotere afstand) heb gezien (Sukau). Wil je ze echt dichtbij in het wild tegenkomen, dan moet je naar Bukit Lawang, Bohorok, nabij Medan, Noord-Sumatra (zie mijn foto's bij Indonesie).
In Sabah is veel te doen en te zien; ik was er te kort naar mijn zin. Kota Kinabalu is als stad niet echt interessant, de omgeving wel: uiteraard is Mount Kinabalu een must-do en ook de 5 bouty-eilandjes voor de kust van KK (Tunlau Abdul Rahman Park) zijn een aanrader (beschermd gebied, duiken, snorkelen, prachtige stranden), kijk er uit voor de levensgrote varanen (zie foto). Bij Sandakan (1 uur vliegen vanaf KK) vind je dus het Sepilok Rehab Centre. Verder het binnenland in kun je prachtige riviersafari's maken (rivier Kinabatangan) naar o.a. Sukau, 100 km van Sandakan, de neusaapjes komen alleen hier voor, dus uniek. Natuur (jungle) is overweldigend. In Sukau had ik een erg fraaie (basic) lodge. Verder, hoewel ik dat niet heb kunnen doen, is Danum Valley aan te raden.

Lione.

fraju

Door: fraju • Geplaatst op

Wat lief. Hoe heb je Sabah ervaren? Wat is een aanrader om daar te doen? Wij gaan dit jaar naar Borneo en zijn erg benieuwd naar hoe andere mensen dit hebben ervaren.
Enig idee hoe het nummer op de oerang oetang is gekomen?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.