Sabah reisblogs

wildlife en bloedzuiger

jeannette was er (tot 19 jul 2009) Gepost op 28 nov 0911 reacties

In de vorige blog was ik het volgende vergeten: Om half 5 's middags gaan we nog met een bootje de rivier op en we spotten de eerste Neusapen, Silverback monkeys, Hornbills, Makaken, een grote ijsvogelsoort en een witte reiger en nog een (zee?)havik.
Best veel in een anderhalf uur tijd.
's Avonds gaan we naar een traditionele dans en muziek voorstelling. We moeten in de traditionele kleding en onze gastvrouw laat mij kiezen uit 3 lange Maleisische jurken. Ik kies de meest glimmende, het is immers feest. Mijn ega komt er ook niet onderuit en moet met enige tegenzin een traditionele blouse aan. De dansgroep is leuk om te zien samen met een gammelan orkest. De meeste indruk maakt een dove danser op mij. Hij danst echt prachtig! (zie foto op homepage). daarna moeten we zelf natuurlijk even met de voetjes van de vloer.

De volgende ochtend hebben we een ochtend excursie. Hier zien we alle vogels van de eerste excursie en daarnaast nog bijeneters en een adelaar. Alles is op afstand dus met mijn compact cameraatje heb ik hier geen goede foto's van.
We zien ook nog een wild zwijn die (heel bijzonder!) de rivier over zwemt. We varen nog langs een eco kamp in aanbouw en dit wordt in de jungle gebouwd.We worden door de bouwers rondgeleid: open hutten hoog tussen de bomen. Hier slaap je echt midden in de jungle! Een Nederlandse vrijwilligster helpt mee met bouwen, heel stoer vind ik dit, temeer ze de enige vrouw is in dit Maleisische mannen gezelschap.
Na de excursie gaan we op bed relaxen in de homestay, het is namelijk bloedheet. Ineens ontdek ik een grote bloedvlek op het laken en schrik. Er blijkt een bloedzuiger in mijn buik te zitten en dit is niet de eerste deze reis! Het is heel moeilijk te stelpen dit bloeden, een rare gewaarwording.
Hierna gaan we eten bij "ons " gezinnetje, rijst en vis.
We lopen nog even de grote tuin in van het huis op palen. Onze gastvrouw vertelt dat hier ook wilde olifanten voorkomen! Gelukkig zien we die niet ;-).
's Middags worden we weer met een auto opgehaald voor de volgende excursie.
We gaan klimmen naar een grot waar veel vleermuizen zitten en met historische doodskisten. Boven vanaf de berg heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Hier zie je heel goed dat Sabah voor een groot deel bestaat uit palmolie plantages, wat het landschap heel saai maakt. Hierna hebben we nog wat rond gehangen in het dorpje waar de coöperatie die deze excursies verzorgd een soort kantoor heeft. In het dorpje hangt een heerlijk laid back sfeertje met veel kinderen en hier kan ik me fotografisch weer heerlijk uitleven.
' s avonds speel ik met de kinderen in de woonkamer en ik klets met onze gastvrouw die steeds losser komt.
De volgende ochtend moeten we al weer vroeg vertrekken en de coöperatie heeft geregeld dat we met een plaatselijk busje mee kunnen rijden naar Sandakan voor omgerekend 4 euro pp. Het busje kwam iets later als afgesproken maar het was een gezellige boel. Eerst wilde onze bagage er niet in want op zoveel had de chauffeur niet geregeld (tip: reserveer extra plek voor je bagage ;). Dan maar de rugzakken op schoot, wel zwaar voor een paar uur maar we hadden er wel lol om.
Op naar Sandakan!
Wordt vervolgd...

jeannette Positie 48 (36630 p.) Lid sinds 12-09-2007 Foto's en tips: 3987 Blogs: 65 Fans: 25

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
vleermuizen grot
blogfoto nr. 2
historische doodskist
blogfoto nr. 3
saai landschap door de palmolie plantages
blogfoto nr. 4
leuke kinderen in het dorpje
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Vipbehandeling en baksjies
2 5
Gepost op 11 maart
Bangladesh Dhaka
met een Cessna over de Namib woestijn
4 25
Gepost op 22 januari
Namibië Centraal Namibie
muziekreis in Nashville en Memphis
4 6
Gepost op 01 november
Verenigde Staten Georgia en Tennessee

Reacties bij deze blog

mama-afrika

Door: mama-afrika • Geplaatst op

tjonge jij hebt echt al heel wat afgereist en meegemaakt! Leuk, dat je ook in traditionele kleding mocht dansen. Leuk beschreven.

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Jeetje wat een verhalen met belevenissen!!!! geweldig! wat bedoel je met ... als reactie bij je blogs want ik zie het regelmatig?

jeannette

Door: jeannette • Geplaatst op

in mij vorige blog zie je mij in de glimmende jurk!

ingrover

Door: ingrover • Geplaatst op

Ja die kleding wil ik ook wel eens zien,mooi is Borneo he?"

gorke

Door: gorke • Geplaatst op

Zijn er ook foto`s van jou ega in traditionele kleding???

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.