Sabah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sabah image

Sandakan

Sabah
Maleisië
Jeannette

Sandakan

maandag 20-7
Na de rit met het busje komen we aan in Sandakan. dit is een middelgrote stad die vaak gebruikt wordt voor een bezoek aan de oerang utans in het rehabilitatie centrum van Sepilok.
Wij zullen ons verblijf in deze stad ook als relax moment gebruiken en hebben 3 nachten geboekt in het luxe Sabah hotel.
Deze middag verkennen wij het centrum van deze havenstad, die in de oorlog helemaal is plat gebombardeerd. In het centrum gaan we naar een leuke levendige overdekte markt. Verse vis, allerlei exotische producten en op de eerste verdieping: kleding, souveniers, cosmetica en een foodcourt.
Het is buiten behoorlijk warm dus maar even een lekker terras, het Sails cafe, aan zee opgezocht voor een ijskoud drankje.
Daarna nog even op lappenjacht. Prachtige stoffen voor sarongs kosten hier maar een paar euro's. Verder vindt je in het stadje veel juweliers met gouden sieraden, maar niet in mijn stijl.
Bij de toerist office reserveren we voor de volgende dag een auto met chauffeur voor 250 ringet (ongeveer 50 euro) voor 8 uur want we willen naar Sepilok en Labuk Bay, een reservaat voor de neusapen.
wordt vervolgd...

Foto's

17f80.jpg
17f80.jpg
Jeannette
673ce.jpg
673ce.jpg
Jeannette
2aa9e.jpg
2aa9e.jpg
Jeannette