Sabah

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sabah image

Borneo, 3 daagse jungle tocht in Danum Valley

Sabah
Maleisië
Monic

Borneo, 3 daagse jungle tocht in Danum Valley

14-09-08 vanuit KK ( Kota Kinabalu) zijn we de 14de heel vroeg vertrokken naar Danum Valley, het oudste oerwoud gebied van Borneo voor een 3 daagse jungle tocht. We hebben de tour geboekt bij Borneo Rainforest Lodge en het is ongelooflijk hoe ze zo'n mooi hotel kunnen maken 80 km diep in de jungle. Bij aankomst na het welkoms drankje kregen we een slide show te zien over de dieren en de natuur in dit beschermde gebied. Na de slide show hebben we onze eerste trekking gehad met Vivian ( een man van onze leeftijd) Dit was heel gaaf.
s' avonds hadden we een nachtsafari in een open truck. We hebben een wilde kat, een hert, een mousedeer en een vliegende eekhoorn gezien. De volgende dag hadden we om 6:30 uur de Canopy walk ( verschillende met elkaar verbonden loopbruggen door de toppen van de jungle) dit was zo ontzetten mooi, we hebben de bekende neushoorn honrbill zien vliegen, apen gezien en je hebt een ongelooflijk mooi uitzicht over de jungle. Ook hebben we een gibbon gezien ( elke morgen om zes uur wekken de gibbons je met hun gezang, wat erg apart is) Vervolgens ontbeten in het restaurant en om 09:30 stond de volgende wandeling op het programma, deze wandeling ging naar het view point, omdat we naar een heel hoog punt moesten en het deze dag ontzettend warm was was het extra zwaar, maar zeer de mooite waard. Zo gelachen met Maddy een vrouw in onze groep, omdat we geen dieren aan het spotten waren werd er lekker geluld en gelachen. Eenmaal boven hadden we een heel mooi uitzicht over het resort. Onderweg hebben we redleaf apen en verschillende hagedissen gezien. Op de terugweg hebben we ook nog gezwommen bij een waterval ( even heerlijk afkoelen) heel apart zo midden in de jungle. Erik en ik konden erg goed met Vivian overweg en ik vertelde hem over mijn liefde voor foto's en mijn interesse in fotoboeken en websites. wat bleek er zat in ons hotel een erg bekende natuurfotograaf; Nick Garbutt uit de UK. Vivian heeft me aan hem en zijn groep voorgesteld. Echt een hele aardige vent, ik heb ook zijn mail en adressen van zijn website gehad.

Erik is s'middags nog een keer in zijn eentje de canopywalk gaan doen om een filmpje te maken van de hele wandeling over de loopbruggen en heeft toen allerlei vogels en apen gezien. Hij voelde zich helemaal the man off the jungle toen hij bezweet terug kwam ( het is echt een pokke eind) vervolgens hebben we nog een wandeling gedaan met de groep en s'avonds de nightwalk, dit was zo gaaf in het donker, we hebben slangen, gekleurde kikkers, soldaat mieren, schorpioentjes en hagedissen gezien. Oja en Erik zijn favouriet de mousedeer ook weer ( een heel klein beestje met een lange neus) gezien.

Na een biertje in de bar zijn we om elf uur ons bed in gedoken, want de volgende trail stond om 06:00 uur in de planning, op zoek naar orang oetans. Dit was zo gaaf, we zijn op zoek gegaan naar sporen en nesten van de orang oetans, ook zagen we verse sporen van olifanten en hun ontlasting ( net als op tv ging vivian het spoor volgen). Helaas geen olifanten of orang oetans gezien, maar wel ontzettend veel lol gehad. We hadden een leuk groepje 8 man, twee stellen uit Engeland en een stel uit Canada.
Vervolgens ontbeten en om 09:00 uur nog een poging gedaan.; Wederom geen orang oetans, maar wel veel vogels en andere apen gezien. Ja dat is het spannende van zo diep in de jungle waar de dieren echt hun eigen onwijs grote leefgebied hebben. En dat is veel belangrijker dan een stel toeristen de aapjes willen kijken toch?!

Na de lunch zijn we vertrokken (drie uur rijden voordat we de jungle uit zijn) voor onze vlucht naar KK
Dit was echt een geweldige ervaring en Erik en ik willen zeker nog een keer terug, maar dan blijven we langer en boeken we Vivian als privé gids ( email adressen zijn weer uitgewisseld!!) Na een korte heftige vlucht ( veel regen onderweg) zijn we weer aangekomen in KK in afwachting van nieuwe avonturen

Tot gauw en heel veel liefs van 2 heel tevreden reizigers!!!

Foto's

c46b8.jpg
c46b8.jpg
Monic
56b53.jpg
56b53.jpg
Monic
094c3.jpg
094c3.jpg
Monic

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.