Maleisië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Welcome to the jungle: Endau-Rompin National Park

Maleisië


Taman Negara geldt al jaren als de bekendse junglebestemming op het vasteland van Maleisië. Voor degenen die het echter wat zuidelijker willen zoeken, biedt het Endau-Rompin National Park een goed alternatief.

Dit stokoude oerwoud is gezegend met een rijke flora en fauna en bevat alle ingrediënten om het junglebezoek memorabel te maken. Denk hierbij aan een voettocht door de dichte jungle, een verkoelende duik bij de waterval of de indrukwekkende kayaktocht over de rivier. Met een beetje geluk hoor je zelfs een tijger brullen! Op veilige afstand, dat wel. Deze schijnen namelijk alleen voor te komen in het voor ons ondoordringbare gedeelte. Verder zijn olifanten hier veelvuldig aanwezig.

Een ander groot voordeel is dat het Endau-Rompin National Park nog niet zo massaal bezocht wordt. Hierdoor ontstaat de gelegenheid om in kleine groepen onder begeleiding het gebied te verkennen, waardoor er een band kan ontstaan tussen de lokale gids en de bezoekers. Zo ben ik tijdens mijn bezoek erg veel te weten gekomen over de Maleisische bevolking en hun gebruiken en tradities.

Een meerdaags bezoek inclusief overnachting in de jungle is eenvoudig te regelen bij een van de talloze, veelal private aanbieders in de nabijgelegen plaatsen. Voorbeelden hiervan zijn Mersing of het pittoreske Tanjung Gemok, vanwaar ook uitstapjes naar het paradijselijke eiland Pulau Tioman kunnen worden georganiseerd. Eveneens een aanrader na een paar dagen zwoegen en zweten in de jungle…