Maleisië foto's & tips

'496415' door RobHoekstra '496415' door RobHoekstra

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Hoogtepunt Sabah

RobHoekstra

Nadat ik een keer ergens op internet een soortgelijk plaatje als deze had gezien wist ik zeker dat ik naar Sabah wilde. Duiken bij Sipadan island was de hoofdreden maar een hike naar dit uitzichtpunt op Bohey Dulang trok me over de streep. Bohey Dulang is een onbewoond eiland in het Tun Sakaran national marine park en zowel letterlijk als figuurlijk een van de hoogtepunten van mijn reis naar Sabah. Het ligt op ongeveer een uurtje varen van Semporna. Volgens mij is deze plek onder westerse toeristen nog niet erg bekend want ik heb er daar (op m'n maatje na dan) geen enkele gezien. De eilanden hier worden zoals je ziet op de foto omringd door prachtige koraalriffen.

'511495' door RobHoekstra '511495' door RobHoekstra

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Panorama Bohey Dulang

RobHoekstra

Dit is een van mijn favo vakantiefoto's. Ergens een jaar geleden zag ik op internet een soortgelijke foto van dit paradijsje Bohey Dulang. Toen ik erachter kwam dat dit eiland niet ver van Sipadan island (top duikbestemming) ligt, boekte ik tickets naar Tawau. Om dit eiland te bereiken kun je beste een bootje regelen in de haven van Semporna. Deze brengt je in ongeveer 75 minuten naar het eiland. Eenmaal geregistreerd kan je beginnen met de klim naar boven. Verwacht geen mede blankies ;-) Deze plek is vooral populair onder de bebaarde en gesluierde Maleisiërs (die eenmaal boven bijna allemaal met je op de foto willen) Op de terugweg is het mogelijk om nog even te snorkelen in het Tun Sakaran marine park. Het koraal is hier nog echt in een heel goede staat. Deze dag was zeker een van de hoogtepunten van mijn reis.

'198271' door Bowral '198271' door Bowral

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Proboscis

Bowral

Een mannetjes proboscis, ook wel neusaap of orang belanda genaamd. (PS Elke gelijkenis met welke Friese Reisreporter dan ook berust op puur toeval)

'441487' door PleunGroeneveld '441487' door PleunGroeneveld

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Batu Caves

PleunGroeneveld

Dit is wat je ziet als je vanuit de Batu Caves naar de trappen kijkt, Om hier rond te mogen kijken blijft een geweldige ervaring er gebeurt van alles en er is zoveel te zien.

'416307' door PleunGroeneveld '416307' door PleunGroeneveld

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Shri Maha Mariammam

PleunGroeneveld

De mooiste hindoetempel van Kuala Lumpur is de Sri Maha Mariamman , de poort in de toren is versierd met een explosie aan kleurrijke goden in een boeiend ontwerp van Zuid-Indiase oorsprong het is gebouwd in 1873 en ziet er nog heel verzorgd uit. Hier start ook de belangrijke processie naar de tempel van de Batu -grotten (Thaipusam genaamd), Een mooi niet al te grote tempel om te bezichtigen met o.a. tegel tableaus.

'501299' door RobHoekstra '501299' door RobHoekstra

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Sky bridge Langkawi

RobHoekstra

De kabelbaan naar het platform bovenop de berg Mat Cincang is een van de drukst bezochte attracties van Langkawi. Nieuw is deze skybridge waar vanaf je een prachtig uitzicht hebt over het eiland. Het hoogste kabelbaan platform geeft echter weer een goed zicht op de brug zelf.

'483214' door wisseschout '483214' door wisseschout

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Theeplantages. Zelf..

wisseschout

De meeste mensen gaan met een georganiseerde tocht mee naar de theevelden. Maar probeer zelf je vervoer [ taxi ] te regelen en ga vroeg voor de massa er op af komt. Je hebt dan mooi licht en de theevelden voor jezelf. Laat je een flink eind omhoog brengen en loop naar de hoofdweg terug. Pak daar openbaar vervoer, of een taxi terug of ga lopen zoals wij deden en regel een lift bij een lokaal iemand. Dat lukte ook prima

'532293' door BenRTravellers '532293' door BenRTravellers

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

Paradijs op aarde

BenRTravellers

Na drie weken trekken door de tropische jungle van Borneo en de highlights van West-Maleisië, is Pangkor Laut Resort - op het gelijknamige privé-eilandje voor de kust - onze laatste stop. De naam van het eiland komt voor uit het Thaise 'Pang Ko', dat prachtig eiland betekent. En daar is niets teveel aan gezegd. Het resort heeft fantastische suites, waarvan de midden in zee gelegen watervilla's uiteraard de fraaiste in de wijde omgeving zijn. En dat heeft ook een keerzijde: Pangkor Laut trekt door zijn bounty-uitstraling ook dagjesmensen aan die vanaf het grotere buureiland met kleine bootjes komen gluren. Dit is verder dan ook het enige minpunt. Het resort heeft 7 fantastische restaurants, waarvan die van Uncle Lim (een 80-jarige kok, die nog elke avond in de keuken staat) de absolute topper is. De duckrolls zijn niet te versmaden. Overdag is het goed toeven aan het privé-strand van Emerald Bay, al vaak uitgeroepen tot mooiste strand van Maleisië. Qua wildlife kom je hier ook aan je trekken: heel veel neushoornvogels, vliegende vossen en varanen kun je hier van zeer dichtbij fotograferen. En oh ja, de zonsondergangen hier bezorgen je echt het gevoel in het paradijs op aarde te zijn.

'499461' door LRison '499461' door LRison

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Hangbrug tussen...ber

LRison

Op het eiland Langkawi is op eop mount Mat Cincang een hangbrug gemaakt over een diep ravijn je kunt met een kabelbaan die stijl omhoog gaat naar een uitkijkpunt op 900meter waar je een schitterend uitzicht hebt over het eiland en je kunt via trappen naar de wat lager gelegen brug waar je naar de andere top kunt een geweldige ervaring om daar over te lopen.

'484126' door wisseschout '484126' door wisseschout

MaleisiëTioman Island

MaleisiëTioman Island

Slapen bij strand en.

wisseschout

Ga je naar Tioman dan kom je met de boot aan op de westkust. Dit is tevens het drukste stuk en daar zijn ook de meeste onderkomens. Mijn tip is ga naar de andere kant van het eiland. Mooie tocht over de berg en door het oerwoud. In Kampung Juara zijn niet veel onderkomens dus reserveer. Wij waren er in het laagseizoen, maar het koste ons toch veel moeite nog wat te vinden. We kwamen in River View terecht. Kleinschalig [ vijf huisjes ] en je huisje ligt aan de monding van een rivier en aan het strand. Kano voor je deur ! Lekker rustig. [ eindstuk] Mooi strand. Gratis thee en koffie. Eten moet je een stuk verderop. De foto is genomen vanaf ons balkon aan de rivier kant. Kanoënd op de rivier slangen, apen, vogels, en leguanen gezien. Gewoon taxi regelen bij aankomst van de boot. Er is ook op loopafstand nog een schildpad opvangcentrum te bezoeken.

'496193' door RobHoekstra '496193' door RobHoekstra

MaleisiëLangkawi island

MaleisiëLangkawi island

Pantai Cenang

RobHoekstra

Tijdens ons vooravond biertje op de ligzakken van het yellow cafe werden we getrakteerd op deze kleuren. Yellow cafe is een relaxed barretje op het strand van Pantai Cenang Langkawi. Langkawi is een schoon groen eiland met fijne stranden. Het water is er alleen niet echt helder. Maar vanuit Langkawi zit je met een uurtje bootvaren in Koh Lipe Thailand waar het water dan weer crystal clear is.

'241995' door Bowral '241995' door Bowral

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Duimelot

Bowral

Ode aan de aap! Mijn 1.000e foto die ik hier plaats, draag ik op aan de vele apen die wereldwijd de grootst mogelijke moeite hebben in hun natuurlijke omgeving te overleven. Deze kleine makaak zal het wel redden, omdat hij veilig aan moeders borst zorgzaam wordt opgevangen in een nationaal park in Sabah, Maleisisch Borneo. Met name de ongebreidelde (illegale) houtkap zorgt ervoor dat steeds meer apenrassen met uitsterven worden bedreigd. En dat wil toch niemand …

'493425' door RobHoekstra '493425' door RobHoekstra

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

The Bajau people of..

RobHoekstra

Wanneer je van de boot stapt op Mabul eiland in Maleisisch Borneo, is daar een lange steiger die je naar het strand brengt. Een steiger die twee werelden verdeelt. Aan de ene kant is daar een prachtig stuk strand met palmbomen en mooie door bloemen omgeven bungalows die bij het duikresort horen. En in sterk contrast van dit tref je aan de andere kant een kuststrook met kleine armoedige paal

'537146' door sgtravel '537146' door sgtravel

MaleisiëWest Maleisie

MaleisiëWest Maleisie

Zonsopkomst in de...j

sgtravel

Een zonsopkomst in het Gunung stong state park, vanaf de Jelawang waterval met 990 meter de hoogste in z.o Azië. Vanwege de hoogte keken we s'ochtends uit over een wolkendeken, welke door de opkomende zon langzaam open trok. Het park zelf heeft een schitterende ongerepte jungle, welke zeer geschikt is voor mooie trektochten. Vanuit kota Baru worden verschillende tochten aangeboden, ik ging voor de tweedaagse trip welke ik geboekt heb bij Ewan's guesthouse.

'159025' door gwiek '159025' door gwiek

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Kuala Lumpur

gwiek

bij nacht. Genomen vanaf het straatje, vlak bij ons hotel. Vonden we wel erg sfeervol!

'281076' door TomenMine '281076' door TomenMine

MaleisiëTioman Island

MaleisiëTioman Island

Rainbow Chalets Juara

TomenMine

Met stip de leukste plek waar wij vertoefd hebben tijdens onze trip door Zuid Oost Azië. Rainbow Chalets heeft een tiental van deze huisjes naast elkaar staan. Pal aan het strand. Accommodatie is basic, maar dit is je ultieme 'private beach'. We hebben in de week dat we hier zaten zo'n 6 andere mensen gezien. Klein restaurantje links, iets groter restaurantje aan de verre andere zijde v/h strand en that's it! Hele lieve eigenaar trouwens: Mohammed. Dikke, dikke aanrader!

'506399' door RobHoekstra '506399' door RobHoekstra

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Tun Sakaran

RobHoekstra

Wat mij betreft een van mooiste marine parken van Maleisië, het Tun Sakaran marine park. Het ligt op ongeveer een klein uurtje varen van het vasteland van Sabah (Semporna) en biedt een supermooie boven en onderwater wereld. Ga eerst even de top Bohey Dulang beklimmen voor het uitzicht en neem daarna een frisse snorkelduik in het marine park en je hebt een topdag.

'514126' door wisseschout '514126' door wisseschout

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Thee in overvloed

wisseschout

Er zijn verschillende theeplantages te bezoeken en dat hebben we ook gedaan. Je kunt het bezoek goed op je eigen houtje regelen en hoeft echt niet met een groep mee te gaan. Regel een taxi ernaartoe en loop b.v terug en ga op tijden dat de groepen niet gaan en dat is dus vroeg ! je hebt de velden dan voor jezelf.

'375469' door janhermens '375469' door janhermens

MaleisiëTaman Negara

MaleisiëTaman Negara

Orang Asli

janhermens

In Taman Negar kun je via de rivier naar een ‘Orang Asli’-dorp gaan. De mensen die daar wonen, in het oerwoud dus, behoren tot de oorspronkelijke rondtrekkende bewoners van Maleisië. Hun enigste bezit bestaat uit fruitbomen, ergens in het oerwoud, en blaaspijpen met giftige pijlen. Er bestaan er nog maar weinigen van (enkele tienduizenden). De stam die wij bezochten, de Bateq, wonen al dichtbij de bewoonde wereld. Ze wonen en leven nog oorspronkelijk, maar ze zijn er natuurlijk voor ons, ons toeristen! Normaal gesproken zijn ze erg op zichzelf, maar deze stam al minder. Potten en pannen zijn inmiddels niet meer van klei en het benen mes is vervangen door een stalen. Normaal droegen ze nauwelijks kleren, tegenwoordig worden ze ´gedwongen´ door de overheid gegeven fleurige kleren te dragen. Ze leven in en van het oerwoud. Hebben ze andere dingen nodig dan ze zelf kunnen bemachtigen, wordt er geruild met andere stammen, zélfs met de gewone Maleiers. Ze krijgen af en toe wel eens geld van toeristen, maar weten dan niet wat er mee te doen.

'208489' door Sharon81 '208489' door Sharon81

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Magische avond

Sharon81

Achter de Petronas Towers vind je allerlei gezellige terrasjes en heb je een prachtig uitzicht over deze waterpartij. Het is hier een drukte van belang met mensen van werkelijk allerlei nationaliteiten. Ook veel Maleisiërs komen hier 's avonds genieten van de mooie fonteinen en de gezelligheid. Er heerst een bijzonder sfeertje en ik vind dat deze foto dit mooi illustreert: de drie heren die elkaar bijpraten, de waterpartij, het (neon)licht van de omliggende gebouwen en de maan die je nog net ziet...

'426163' door Ghislainedekkers '426163' door Ghislainedekkers

MaleisiëCameron Highlands

MaleisiëCameron Highlands

Thee plantage

Ghislainedekkers

Al eerder plaatste ik een foto van de hardwerkende mannen op deze thee plantage. Deze foto is van ver af genomen en geeft goed weer hoe groot de plantage is. Als je hem vergroot zie je allemaal kleine groepjes aan het werk. Erg mooi landschap, weinig genieten maar hard werken volgens mij!

'58000' door ingrover '58000' door ingrover

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Giftige groene...boom

ingrover

Wij gingen wandelen over Pulau Gaya en werden door een local gewaarschuwd voor de slang.Wij liepen gewoon op onze slippertjes.Als deze zou bijten moest je heel snel naar het ziekenhuis.Aangezien wij midden in de middle of nowhere liepen,letten we goed op.Opeens zagen we hem.Zo klein maar erg giftig!Gelukkig zijn we niet gebeten!

'451830' door TicoTica '451830' door TicoTica

MaleisiëSabah

MaleisiëSabah

Tractor duizendpoot

TicoTica

Deze duizendpoot zagen we in Sepilok. Hij liep er net voor ons langs. Het schijnt dat deze duizendpoot zo giftig is dat hij een kind kan doden met zijn gif. Mijn kids kwamen er dan ook absoluut niet bij in de buurt.

'336836' door Ron Gessel '336836' door Ron Gessel

MaleisiëKuala Lumpur

MaleisiëKuala Lumpur

Chinatown in Kuala...

Ron Gessel

Chinatown is van oudsher de plek waar Chinese bevolking kwam te wonen vanwege o.a. cultuur en andere factoren; het was de manier om de eigen gebruiken niet uit het oog te verliezen. Later groeide dit uit tot een plaats waar Chinese handelaren hun waren verkopen en nog later tot vooral een plek waar toeristen de gezellige Chinese sfeer kunnen ervaren.