Maleisië reisblogs

Last days in Malaysia

martina was er(tot 15 apr 2009) Gepost op 15 apr 092 reacties

Vandaag was werkelijk de perfecte dag om Puala Perhentian Kecil te verlaten. Zodra we wakker waren stond het te gieten alsof we midden in de moeson regen waren beland. Dat maakte het afscheid van een mooie plek als die ook wel weer iets minder erg. Regen hebben we immers in Nederland ook wel.
Rond een uurtje of 12 zijn we weer met de speedboot terug naar het vaste land gegaan en daar kwamen we zeiknat aan. Niet door de regen, maar door de onkunde van de stuurman. Voordat je denkt dat we overboordgeslagen zijn: dat was dan weer niet het geval, maar de beste man ging nogal lomp over de golven heen, dus als je je aan de zijkant van de boot bevond (drie keer raden waar ik zat) kreeg je zo af en toe een flinke golf water over je heen. Geeft niks, droogt wel weer op. (Maar het is toch niet zo'n lekker gevoel om met een zeiknatte reet een uur in een taxi te moeten zitten...)

Inmiddels zijn we dus beland in Kota Bharu, we hebben er net een lokale markt beroofd en nu zijn we om de tijd te doden maar even een internetcafe ingegaan. Het is nu tegen 4-en en de nachttrein naar singapore gaat pas om 8.20 uur. Dat wil zeggen, als ie optijd rijdt. Want ook de spoorwegen in Maleisie schijnen aandelen in de NS te hebben.

Mijn mooie plan om vanuit hier foto's op mn blog te zetten gaat helaas ook niet door. Hoewel deze pc redelijk snel is en zelfs het internet een acceptabele snelheid heeft, weigeren mijn telefoon en de pc met elkaar te praten. Om jullie toch een beeld te geven van hoe het daar was: denk palmbomen, denk een licht zeebriesje, denk azuurblauw water, rustige golfjes, wit strand en een lekker vruchtensapje. :)

Wat me trouwens opvalt aan Maleisie... het is hier best oke. Niet zozeer omdat ik er op vakantie ben ofzo, maar het is gewoon anders dan ik had verwacht. Ergens had ik denk ik toch een beetej de chaos van China in m'n hoofd, want dat was ook het enige vergelijkingsmateriaal dat ik had (wat Azie betreft dan he). De wegen zijn hier echt heel netjes, goed onderhouden en duidelijk. Het verkeer is nog wel druk en soms wat ongeordend, maar het zou wel een land zijn waar ik zelf zou durven rijden. De taxi chauffeurs zijn over het algemeen niet ingehuurd door de duivel en proberen je ook niet af te zetten. Wat afzetten betreft, dat zijn we hier ook nog niet tegen gekomen. Mensen zijn hier echt heel aardig en oprecht geintresseerd en hebben ook echt humor. In China merkte ik dat de chinezen toch een bepaalde afstand hielden in gesprekken ed, maar hier is dat absoluut niet het geval. Met eten moet je wel goed blijven opletten, maar ik ben nog niks tegen gekomen wat ik niet vertrouwde of wat er ranzig uitzag. Zelfs op straat eten gaat gewoon goed! De toiletten zijn voor aziatische begrippen ook heel goed te doen.
Maleisie is overduidelijk een islamitisch land, maar niet in vervelende zin. Vrouwen lopen wel veel (maar niet allemaal) met hoofddoekjes, maar ze zijn verder echt heel vrij. Je ziet ze rustig op brommertjes rondrijden of spijkerbroeken dragen, bij de douane werken, enz. Mannen zijn ook niet dominant of vervelend ofzo
Toen we net trouwens door een textiel marktje liepen waren er zeker 5 verkoopstertjes die me een hoofddoekje aan probeerde te smeren haha. Nou nee thanks, het staat jullie echt heel mooi, maar ik voel toch liever de wind door mijn haren! (Bovendien lijkt het me verschrikkelijk warm, zeker met het weer hier!)

Werk en alles wat erbij hoort heb ik toch nog niet helemaal losgelaten... Razali, onze host in Kuala Lumpur, is bezig met het verwezenlijken van zijn eigen olifanten park in Maleisie. Drie keer raden.... :D Ik mag zijn logo gaan ontwerpen!!!

Dat was het weer voor vandaag... hopelijk kan ik binnenkort toch nog een keer die foto's online gaan zetten, want ze zijn te mooi om te laten zitten.

martina Positie 36538 (0 p.) Lid sinds 10-12-2008 Foto's en tips: 39 Blogs: 21 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Olifanten, slagtanden en een jeep die vast zat.
0 5
Gepost op 23 september
Sri Lanka Sigirya
Rotspaleis in Sigiriya
0 0
Gepost op 23 september
Sri Lanka Sigirya
Habarana and a banana
0 3
Gepost op 17 september
Sri Lanka West Sri Lanka

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Wou Martine,

Wat een avontuur!!!
Je schrijft, zoals ik van je gewend ben, erg aanstekelijk, zou nu gewoon zin hebben om ook een verre reis te maken.
Gaat het qua gezondheid ook allemaal goed?

Geniet van je mooie reis, en pas een beetje op jezelf!

Groet,

GG

Door: • Geplaatst op

heeee tineeee, supercool om zo vaak een verhaaltje te lezen!
het zijn ook echt leuke verhalen! niet zo van, ik heb dit en dat gezien en het was beeeldig, maar ik krijg echt een gevoel/beeld van wat je allemaal hebt gezien :)
enjoy! ellen

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.