Mulu NP

'494437' door TicoTica '494437' door TicoTica

MaleisiëMulu NP

MaleisiëMulu NP

Tongetje

TicoTica

Deze vlinder was behoorlijk van formaat. Hij zat steeds bij de rode bloem,maar hij vloog steeds weg als ik een foto ervan wilde maken. Toch gelukt dus. Als je goed kijkt zie je zijn kleine tongetje..

'517354' door TicoTica '517354' door TicoTica

MaleisiëMulu NP

MaleisiëMulu NP

Rups met 2 hoorns

TicoTica

Mulu np heeft een enorme verscheidenheid aan dieren. Als je heel goed kijkt zie je ook heel veel kleine diertjes rondkruipen. Waaronder veel verschillende rupsen. Deze harige rups heeft 2 hoorns op zijn rug. Ik heb heel google afgezocht, maar helaas heb ik niet kunnen achterhalen welke het is en welke vlinder het uiteindelijk zal worden. Mocht iemand het toevallig wel weten, ben ik wel heel nieuwsgierig.

'513185' door TicoTica '513185' door TicoTica

MaleisiëMulu NP

MaleisiëMulu NP

KIJK !!!! 2...neushoo

TicoTica

In de zomer van 2014 waren we in Borneo en Maleisië. Maleisië is een prima land om te bereizen met kinderen. 1 van de leuke activiteiten die je daar met kinderen kan ondernemen in de skywalk in Mulu np. Eerst moet je een stuk lopen door de jungle naar het begin van de loopbruggen hoog tussen de bomen. Daarna via een trapje naar boven en dan lopen over de smalle ,met touw gespannen loopbruggen. Er mocht 1 volwassen persoon per keer overheen lopen,zodat de brug niet te zwaar werd. Na elke brug was er een klein plateau waar je met 3 personen mocht wachten voor je verder ging aan de volgende brug. De kinderen maken zich totaal niet druk over hoogtes en genieten van alles. Opeens riepen ze beide tegelijk dat er 2 grote neushoornvogels vlogen! Al wijzend sprongen ze heen en weer om ze ons te laten zien (ik krijg er nu nog een rolberoerte van..) Het is geweldig om te zien hoe je kinderen genieten van de natuur en het lopen op grote hoogte, ook al vinden wij dat toch echt wel spannend. Tip: Boek je excursie ruim van te voren bij de headquarters van het np. Er zijn maar een heel beperkt aantal plaatsen per dag beschikbaar. De mooiste tijd (en grootste kans op dieren hoog in de bomen) is de eerste excursie van de dag om 7 uur.

'520406' door TicoTica '520406' door TicoTica

MaleisiëMulu NP

MaleisiëMulu NP

Verstopte tropische..

TicoTica

Tijdens een dagtocht naar 1 van de vele grotten in Mulu np hadden we na het bezoek aan de grot de mogelijkheid om hier even lekker af te koelen. Mulu np heeft een aantal van deze mooie verstopte tropische plekjes waar je even heerlijk kan relaxen.

'518100' door TicoTica '518100' door TicoTica

MaleisiëMulu NP

MaleisiëMulu NP

Skywalk

TicoTica

De skywalk in Mulu np is een hele gave ervaring. Hoog in de bomen lopen een aantal loopbruggen waarvandaan je fantastische uitzichten hebt, mooie vogels kan bekijken en soms zelfs zoogdieren kan zien.Dit doe je allemaal samen met een gids die je van alles verteld over de omgeving. Je kan het boeken via Mulu np headquarters, wees er wel vroeg bij, er zijn maar een paar mogelijkheden per dag.

'517990' door TicoTica '517990' door TicoTica

MaleisiëMulu NP

MaleisiëMulu NP

Soort eet soort

TicoTica

Typisch gevalletje soort eet soort. Terwijl we stonden te wachten op onze gids voor een avond excursie door Mulu np gingen deze twee elkaar te lijf. Ik heb werkelijk nooit geweten dat ze elkaar soms werkelijk opeten!

'1109073' door TicoTica '1109073' door TicoTica

MaleisiëMulu NP

MaleisiëMulu NP

Kijk mam!!!...Neushoo

TicoTica

In Mulu np hebben we een treetop tour gedaan. We liepen over bruggen tussen de bomen. Met geweldige uitzichten over de jungle. Plotseling riepen de kinderen, MAAAAMMMMM!!!! Kijk, 2 neushoornvogels!!!! Je hoorde ze van veraf al aankomen. Het was een stelletje van enorm formaat. Voor ons kon de dag niet meer stuk, wat geweldig om te zien. De foto wordt op ander formaat weergegeven. Even openen om de foto geheel te zien.

'1064241' door Nanceto '1064241' door Nanceto

MaleisiëMulu NP

MaleisiëMulu NP

Bijzondere insecten i

Nanceto

In het boek, dat ik voorafgaande aan mijn reis heb gelezen, heb ik dit wonderlijke insect al gezien; de lantaarncicade. Natuurlijk fantastisch als je het diertje ook in het echt kan spotten in Mulu Nationaal Park.