Longhouses Sarawak

Deze woningen van inheemse bewoners zijn voornamelijk te vinden aan de rivieren van Sarawak, op het eiland Borneo. Deze stammen voelen zich spiritueel verbonden met het regenwoud. De ‘longhouses’ zijn op palen gebouwd en hebben een heel lang dak. Het uiterlijk van de huizen verschilt per stam. De meest bekende stam is de Iban.

Informatie over Longhouses Sarawak

Beste foto's & tips van Longhouses Sarawak

'517827' door TicoTica '517827' door TicoTica

MaleisiëLonghouses Sarawak

MaleisiëLonghouses Sarawak

Mist in de bergen

TicoTica

Tijdens ons verblijf in een longhouse hebben we een trekking gemaakt naar een waterval. We werden enorm overvallen door een gigantische regenbui. De rivier trad bijna buiten zijn oevers en de maaltijd (kip in een bamboe op een vuurtje maken) konden we niet eens afmaken. De bamboe pijp hebben we meegenomen en aan de andere kant van de rivier afgemaakt. Gelukkig werd het na een uur of 1,5 weer droog. De wolken bleven tussen de bergen hangen wat ik een erg mooi gezicht vond.

'1093055' door Padvinder '1093055' door Padvinder

MaleisiëLonghouses Sarawak

MaleisiëLonghouses Sarawak

Inboorling

Padvinder

In 2011 hebben mijn vrouw en ik een rondreis door Borneo en Maleisie gemaakt. We hebben toe een dag en nacht doorgebracht in een longhouse van de Sarawak Iman In Sarawak zijn de Dayaks de overheersende stam. Deze inboorlingen leven in longhouses. De Dayaks zijn verdeeld in twee groepen: de Iban en de Bidayuh. Elke stam in Maleisië heeft een sterke band met het regenwoud. Ze jagen en vissen. Deze Iban is klaar voor de jacht en daalt af naar de perahu's (kleine smalle houten boten) die klaar liggen in de rivier. Een longhouse is het centrum van het gemeenschapsleven in Sarawak. Er zijn meer dan 4500 longhouses in Sarawak.

Laat kaart zien