Langkawi island

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Eagle Square Langkawi

Langkawi island,
Maleisië


Dataran Lang, ook bekend als Eagle Square, is een van Langkawi's bekendste door de mens gemaakte attracties, een groot beeld van een adelaar die klaar staat om te vliegen. Een beeld dat bezoekers via een veerboot naar het eiland begroet, het 12 meter hoge standbeeld is een van de meest onmiddellijk herkenbare monumenten van het eiland.
Na een lange misselijkmakende boottocht waren we blij deze eagle te zien!

Dataran Lang ligt in de zuidoostelijke hoek van Pulau Langkawi en biedt een prachtig uitzicht op de baai van Kuah. Het heeft prachtige miniatuurfonteinen, terrassen en bruggen, waardoor het de ideale plek is voor die perfecte ansichtkaartfoto's. Het plein is een goede plek om veerboten over de haven te zien varen, maar plan een reis hier vroeg in de ochtend of laat in de avond wanneer de zon op zijn minst intens is.

Wie een tropisch paradijs zoekt is op Langkawi op het goede adres. Omringd door kristalhelder water, ongerepte stranden en de jungle is dit een waar paradijs op aarde. In totaal kent het 478 vierkante kilometer grote Pulau Langkawi 99 eilanden.Pulau Langkawi wordt ook sinds 2008 ook wel Langkawi Permata Kedah (de Juweel van Kedah) genoemd. Het ligt in de Andamanse Zee en ligt ongeveer dertig kilometer van het vaste land van Maleisië. Deze naam is bijna zeker ontstaan door het heldere water, de prachtige stranden en de jungles

Let op: even openen voor volledig beeld.