Langkawi island

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Langkawi island image

Langkawi island

Langkawi island
Maleisië
Sander1809

tussen pauze op het eiland Langkwai

Na met een binnenlandse vlucht s'avonds laat aangekomen te zijn op het eiland, konden we onderweg naar het hotel nog geen goede indruk krijgen van het eiland. Na in gecheckt te hebben in the white lodge, een klein leuk, en betaalbaar hotel met ruime kamer. En een nacht slapen, besloten we de eerste dag maar rustig aan te doen.
Langkawi heeft prachtige stranden en gelukkig was er 1 op loop afstand van het hotel. Dit was wel het drukste strand van de omgeving bleek later, maar we hebben er heerlijk op het strand ontbeten en een middag heerlijk gerelaxt. S'avonds onder het eten besloten we om voor de volgende dag een auto te huren.

Dit bleek een goede keus want de volgende dag was het weer een beetje druilerig. Na het een beetje gewent te zijn om links te rijden kwamen we al snel een ander obstakel tegen. Een kudde koeien die de hele weg in beslag nam, na deze uit eindelijk gepasseerd te hebben kwamen we aan bij de eerste waterval. Na een kleine wandeling heb je een prachtig uitzicht op de waterval, die ontstaat uit 7 bronnen op de berg.

Op 5 minuten van de waterval ligt een kabelbaan die zelfs bij slecht weer mooi uitzicht biedt op het groene eiland, en bij mooi weer kan je zelfs thailand zien. Na een heerlijk lunch zijn we veder naar het noorden gereden.

Hier hebben we nog een stop gemaakt bij nog adembenemende waterval Hutan Lipur Air Terjun Temurun, en een heerlijk duik genomen in het ijskoude water. Aan de andere kant van de waterval ligt nog een prachtig strand, en loopt de waterval de zee in. En toen we over het strand liepen viel ons op dat er een eilandje vreemd in de zee lag, en op de foto's die we maakte was het onmogelijk om het eiland horizontaal te krijgen. Misschien toch een van de mythen rond het eiland?

De weg leed ons veder richting het oosten en onderweg word je betoverd door het groen en apen langs de weg.
Onze volgende stop was bij Hutan Lipur Pasir Tengkorak, en hier ligt het betoverende zwarte strand. Dat volgens die mythe is ontstaan in een oorlog tussen de boven en onderwater wereld. De onderwater wereld had een veel groter leger, maar de eiland bewoners hadden een slim plan. Het hele strand werd vol gezet met brandende fakkels , zodat het vanuit de zee leek als of er een gigantisch leger klaar stond. En door het as van die fakkels is het strand nog steeds zwart. Hierna zijn we via het oosten en zuiden terug gereden. Bij terugkomst hebben we voor de volgende dag een eiland hopping tour geboekt.

De volgende morgen werden we opgepikt bij ons hotel en naar de haven gebracht. Na op de boot geklommen te zijn, gingen we meteen de zee op naar onze eerste bestemming. Het eiland van de zwangere vrouw, vanuit zee lijkt het eiland op een vrouw die op haar rug ligt. En kan je duidelijk haar hoofd, borsten, zwangere buik en voeten herkennen.
Op het eiland ligt een groot zoet water meer wat ontstaan is na het instorten van grot, hier kan je een heerlijk duik nemen. Volgens de mythe is het eiland een zwangere prinses die de zee in is gegaan naar de sterfte van haar kind. Door te gaan zwemmen in het meer zullen zwangere vrouwen een gezonde baby ter wereld brengen.
Na weer aan boord te zijn geklommen voeren we veder richting het eiland van de zee adelaar. Na een kwartier van deze mooie beesten te hebben genoten voeren we veder naar het laatste eiland. Een prachtig klein eiland met een mooi wit strand, waar je heerlijk kon snorkelen.
De terugtocht duurde een half uurtje en bracht ons nog langs verschillende kleine eilanden en rotsformatie's. Na weer afgezet te zijn bij het hotel besloten we onze laatste avond door te brengen op het strand.
Er staan prachtige restaurantjes op het strand, en hebben heerlijk gegeten op het strand met de zee vlak naast onze voeten.
En werden nog eens getrakteerd op een prachtige maansverduistering.

De volgende dag stapten we weer op het vliegtuig richt Kuala Lumpur, een paar dagen heerlijk het eiland gevoel gehad