Kuala Lumpur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Een kleurrijke rij

Kuala Lumpur,
Maleisië


De mooiste hindoeïstische tempel van Kuala Lumpur is ongetwijfeld Sri Maha Mariamman. Deze ligt midden in de stad en is een zeer kleurrijk geheel. Buiten konden we onze schoenen bij de 'bewaakte schoenen stalling' voor een paar cent achterlaten. Ze worden keurig in een plastic mandje gestopt. Als je door de poort naar binnen gaat, kom je op een soort binnenplaats. Er was toen net een ceremonie aan de gang dus wij vielen met onze neus in de boter.
Uiteindelijk worden alle goden vereerd met bloemen en een gebed. Prachtig om te zien. Overal waar je kijkt, zie je kleur. Het straalt in ieder geval een hoop vrolijkheid uit.
Wij mochten overal rustig aanwezig zijn, als je natuurlijk wel een beetje op de achtergrond blijft. Onze kinderen vonden het geweldig om te zien en waren na ruim 1 uur nog lang niet uitgekeken. Later die dag moesten we wel even googlen waarom mensen verschillende kleuren stippen en soms strepen op hun voorhoofd kregen. Want daar waren we toch wel eg nieuwsgierig naar geworden.