Kuala Lumpur reisblogs

Bang voor vissen????

albertensandra was er (tot 14 apr 2011) Gepost op 14 apr 117 reacties

In Kuala Lumpur aan Bukit Bintang stikt het van de enorme mooie en grote winkelcentra. We duiken er een in om lekker de airco in te gaan en natuurlijk om te gaan shoppen. In dit mooie centrum is op elke verdieping een specialisme te vinden zoals sportkleding, media-apparatuur, dames- of herenkleding, e.d.. Op de bovenste etage zien we heel veel kleine winkeltjes waar je massages kunt krijgen. Dat lijkt ons wel wat want de ‘Fish spa’ hoort nou eenmaal bij de Maleisische cultuur en als we in een land zijn, willen we wel wat van die cultuur ervaren. We krijgen te horen dat de massage uit visjes bestaat die je dode huidcellen er af knabbelen, het moet een licht tintelend gevoel geven en moet zeer ontspannend werken, een bijzondere ervaring dus.

Ik was m’n voeten en ga op de rand van het bad zitten, tegenover mij zitten twee Maleisiërs te genieten van de heerlijke voet massage. Ik laat m’n voeten bungelen over de rand en m’n tenen raken het water, onmiddellijk schieten er tig visjes naar mijn voeten toe. Natuurlijk gil ik het uit, ook al mocht dit niet van Albert, maar ik kan het niet laten. Ik laat me niet kennen en probeer m’n voeten nogmaals in het water te doen, ik houd het amper een paar seconden vol want ze kriebelen en knabbelen en ik vind het doodeng. Vooral de enorm grote (4 cm i.p.v. 3 cm) vissen ‘bijten’ echt in je voeten. Zelfs de ruimte tussen je tenen weten ze maar al te goed te vinden. Albert staat aan de zijkant schuddebuikend te lachen met de videocamera in de hand. Daar sta ik vast en zeker triomfantelijk op….. NOT!

De Maleisiërs tegenover mij zitten gezellig te kletsen met elkaar en hebben het vast over ‘die lange blonde giebel’ die tegenoverin het bad zit met haar voeten die boven het water bungelen. Ze kijken me af en toe lachend aan maar gaan daar na gewoon weer verder met hun gesprek.

Nu is het Alberts beurt, Albert gaat net zoals ik op de rand zitten en doet zijn voeten in het water. Alle vissen (maar dan ook allemaal) stormen op Alberts voeten af, jammie, vers voedsel zullen ze wel denken… Maar Albert laat zich niet kennen en houdt hoe dan ook zijn voeten in het water. Ze blijven sabbelen en knabbelen, hij kijkt mij aan en vraagt waar ik nou zo moeilijk om doe… Hij voelt amper wat en vindt het wel lekker.

Natuurlijk laat ik me dan ook niet kennen en probeer mijn voeten weer in dat bad te doen waar die honderden visjes in zwemmen, maar voordat ik dat doe, zie ik in gedachten al die visjes op mij afstormen en met die enorme grote hoek- en snijtanden in mijn tedere voetjes gaan happen….. niet echt een fijn vooruitzicht en voordat ik het weet bungelen mijn benen weer boven in plaats van in het water. Meerdere malen probeer ik het maar ik houd het echt amper vol, Albert amuseert zich prima en hij vindt het zelfs plezierig. Gelukkig hebben de visjes toch nog kunnen genieten van een Nederlandse delicatesse.

Toch is het een ervaring om nooit meer te vergeten, een absolute aanrader dus (als je van dit soort massages houdt)….. maar die gevinde beestjes zullen nooit mijn beste vriendjes worden ;-)))

albertensandra Positie 2842 (20 p.) Lid sinds 30-11-2009 Foto's en tips: 387 Blogs: 6 Fans: 62

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Sandra slaat doodangsten uit
blogfoto nr. 2
Coole Albert
blogfoto nr. 3
Honderden Piranha's
blogfoto nr. 4
Van dichtbij
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Tag-a-long door de Simpson Desert
4 8
Gepost op 09 april
Australië
cold turkey
0 15
Gepost op 08 februari
Zuid-Afrika
heilzame modder, een visavontuur.
0 8
Gepost op 20 januari
Australië Broome

Reacties bij deze blog

Willemien

Door: Willemien • Geplaatst op

Grappig beschreven hoe je dit weer beleefd hebt. Zo zie je maar weer dat visjes er niet alleen zijn om aan de hengel geslagen te worden! Heb hier weleens iets van op de TV gezien; zij lagen toen helemaal in het bad. Moet je je voorstellen!!!

nita92

Door: nita92 • Geplaatst op

haha, zit met een big smile achter de computer, leuk beschreven, je hebt het toch maar mooi gedaan, erg stoer :-)

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Wij hebben dit in Cuba meegemaakt. Vond het best lekker en je krijgt er een heerlijk zachte huid van.
Leuk om te lezen

droomreis

Door: droomreis • Geplaatst op

Ik zie je al helemaal zitten, geweldig.

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Ha ha, leuk verhaal! Weet niet of ik het zelf ook zo leuk zou vinden, maar altijd proberen zoiets!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.