Kuala Lumpur reisblogs

Azië: van roze bowlingschoenen tot aan karaoke

hinke was er (tot 12 apr 2009) Gepost op 24 aug 091 reacties

Alweer bijna twee weken geleden dat ik voor het laatst wat heb geschreven. In de tussentijd hebben we weer zo ontzettend veel meegemaakt dat ik nu al weet dat ik meer dan de helft ga vergeten te vertellen. Maar goed, het zij zo. Als je bedenk dat een dag hier in Azië vergelijkbaar is met een week in Nederland en dat wij hier alweer 14 dagen zijn, dan helpt een klein rekensommetje uitrekenen dat ik 98 dagen zou kunnen beschrijven. En dat wil ik jullie niet aan doen, dus hier komen de hoogte punten van de afgelopen twee weken in Kuala Lumpur. Maleisië is “expat land voor beginners”. En Kuala Lumpur is shopping walhalla voor expat partners. Ik zal niet diep ingaan op het onderzoek waar ik samen met Ana en Pieter mee bezig ben, maar kan wel vertellen dat na vele gesprekken met expats, multinationals en andere nuttige organisaties, plus een portie eigen ervaring, dat Kuala Lumpur geen moeilijke plek is voor ons westerlingen om te aarden. Pas op dat je niet vier keer zo veel betaald voor een taxi, of voor het verkeer dat aan de “verkeerde” kant van de weg rijdt, de vele motoren die aan alle kanten voorbij komen scheuren en de tientallen shopping malls waar je veel te veel geld uitgeeft als je even niet oplet. Dan is het best goed vertoeven in KL!

Na een drukke week vol interviews en afspraken gingen we vrijdagmiddag op weg naar Penang. Wat in eerste instantie bedoeld was als ontspanningsweekend werd een weekend om nog dagen voor nodig te hebben om weer bij van te komen. Op zaterdag zijn we naar de Kek Lok Si tempel geweest. Aangezien we doordeweeks vooral bezig zijn met werken, was het super om ook eens wat cultureels te doen. Niet al te lang natuurlijk want naast de ARP persoonlijke leerdoelen hebben de vrouwen van het ARP ook nog een ander doel opgesteld: zo bruin mogelijk terugkomen op 9 mei. Een middagje strand, waar we konden parasailen, jetskien of fly-fishen, hielp ons daarbij. Met wederom stralend mooi weer werd dit een onvergetelijke dag die we afsloten met lekker eten en een koud biertje in George Town. Ook zondag was heerlijk op Monkey Beach waar we konden vissen en - uiteraard - wat fotootjes konden schieten met één van de vele aapjes op het strand om vervolgens te mogen genieten van een mooie afsluitende BBQ op het strand.

Totaal niet uitgerust, maar wel met een top weekend achter de rug, keerden we terug naar Kuala Lumpur waar ons weer een drukke week te wachten stond. De Batu caves (zie foto’s) zijn bezocht, vol rondrennende apen die het niet konden laten blikjes en plasticzakjes uit onze handen te trekken, en ook mosquitos waren volop aanwezig om mij van de eerste bulten van deze reis te voorzien. We zijn gaan bowlen. Massa bowlen, tussen de fanatieke Aziaten, met wel 50 banen naast elkaar. Gelukkig werd er tegen de verwachting in wel bier geserveerd. Alleen de bitterballen ontbraken nog. Helaas geen nieuwe records verbroken, maar wel veel gelachen. En de bowlingschoenen die ze hier hebben zijn zeker de mooiste die ik ooit gezien heb!

Absoluut één van de mooiste avonden tot nu toe was onze laatste avond in Kuala Lumpur. Want waar kan je beter de nacht zingend doorbrengen dan in “karaoke”Azië? Voor zo ver ik mij kan herinneren de eerste keer in mijn leven dat ik me hier überhaupt aan heb gewaagd, dus ik heb me er gelijk maar met volle overtuiging aan toegegeven. Dit was gelijk de afscheidsavond van onze begeleider Jan en welkomstfeestje voor Christer die ons de komende twee weken in Jakarta zal begeleiden.

En toen stonden we opeens weer op het vliegveld. Permisi Malaysia! Bereid je maar vast voor Indonesia! Ik ben er klaar voor; nieuwe stad, nieuw land, cultuur. Twee weken Kuala Lumpur waren absoluut geweldig, maar ik denk dat we allemaal toe zijn aan iets nieuws. Minder luxe, eetstalletjes op straat, het echte Azië!

hinke Positie 10836 (0 p.) Lid sinds 27-05-2009 Foto's en tips: 5 Blogs: 1 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op


Dat heb je heel goed beschreven over K.L.We waren ook daar geweest.Niet te geloven ,zo mooi,en zo schoon vergeleken met indonesie wwar ik vandaan komt.De groeten en tot schrijfs maar.John.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.