Kuala Lumpur reisblogs

KL

ChrisToGo was er (tot 22 jun 2009) Gepost op 24 jun 092 reacties

Na een tocht van 5 uur met de bus, vanaf Melaka naar KL (Kuala Lumpur) bleek al meteen hoe ontzettend groot deze stad is. Van Howard (toch wel een soort 'vriend' geworden, hij was de 'baas' en gastheer van het guesthouse in Melaka) hadden we een tip gekregen van een goed guesthouse in Kuala Lumpur, het Reggae-guesthouse. Toevallig bleek dit erg dicht bij de plek te zijn waar we de bus uit werden gegooid, dus we konden meteen gaan zoeken. Na ongeveer 2 uur zoeken met 16kg op de rug, een hete zon recht bovenop je bol en de totale chaos van de stad, was ons blije gezicht veranderd in een zwetend, ietwat verbrand stuk vlees en was de stemming ook niet meer wat hij was. Ik wist ook niet dat mijn oogleden konden zweten, maar blijkbaar wel! Achteraf hebben we ongeveer 3 rondjes rondom het guesthouse gelopen maar niet de juiste straat in gelopen.

Gelukkig wel goed aangekomen en het guesthouse was super netjes, en er hebben meteen wat mensen leren kennen daar dus we voelde ons snel thuis. Het guesthouse lag toevallig weer in de wijk Chinatown (meestal wel de gezelligste en drukste wijk van de stad) en dicht bij het metrostation. 's Avonds zijn we met een duitse jongen, Jochen, uit eten geweest en zijn Vera en ik samen nog naar de Petronas Towers geweest, die 's avonds het mooist zijn vanwege de verlichting.

De volgende dag zijn we 's ochtends vrij vroeg vertrokken naar de Batu Caves, een grottenstelsel zo'n 15 kilometer boven KL. We werden daarbij vergezeld door Jochen en een engels meisje, Forgotten. De Batu Caves zijn een heilige plaats voor hindoes, elk jaar vindt er dan ook het Thaipusam-festival plaats, waarbij miljoenen pelgrims de 272 treden naar boven beklimmen. Sommige doen dit alleen zingend en dansend, anderen vinden dit wat te eenvoudig en doen daarom haken in hun rug, waar ze stenen aan hangen. Het festival is in Januari of Februari, dus niet toen wij er waren, onze rug is dus ook nog in orde. Wel werden we meteen versierd met bloemen, die we om onze nek konden doen of in het haar. Het is een indrukwekkende plek, wat het extra leuk maakt is dat er tientallen aapjes met je mee naar boven lopen. Als je niet uit kijkt stelen ze wat van de bloemen die je om hebt hangen en eten ze die op. Bovenaan de trap kreeg ik nog een 2 meter lange slang om m'n nek! Echt grappig en raar tegelijk om die om je nek te hebben, en ze zijn sterker dan je zou denken.
's Middags zijn we naar een groot winkelcentrum in KL geweest, Berjali Times Square. Het heeft zo'n 12 verdiepingen, dus wanneer je wat minder van shoppen houd, zoals wij, is het wat minder interessant. Het is zo groot dat er zelfs een attractiepark IN het winkelcentrum zit, compleet met achtbaan en andere attracties. Wij zelf hebben met onze voeten en benen nog in een badje gezeten met zo'n 800 visjes die de bovenste laag van je huid opeten. Het voelt erg raar en je moet er zo'n half uur in blijven. Wanneer je je voeten er uit haalt voelen ze helemaal als 'nieuw', een heerlijk gevoel!

Dag twee in KL zijn we met de bus naar een olifantenreservaat geweest, zo'n 80km boven KL. Vanwege al het overstappen waren we hier zo'n 2,5 uur bezig. Het laatste stuk kwam zelfs geen bus dus hebben we dat stuk gelift. Helaas was het ondanks de lastige bereikbaarheid best toeristisch. We kregen een video te zien wat ze allemaal doen met het geld dat ze krijgen van de overheid en van donaties, zoals het verplaatsen van wilde olifanten van de ene jungle naar de andere, omdat ze te dicht bij dorpen leven. We hebben wel op olifanten gereden en zijn samen met ze in een rivier geweest waar we ze konden wassen, dat was erg indrukwekkend. Tegelijkertijd was dat ook wel treurig omdat deze olifanten niet in vrijheid konden leven. Dit omdat deze olifanten worden gebruikt voor het begeleiden van de wilde olifanten. De terugweg ging wat sneller omdat we daar iemand hebben leren kennen die terug moest naar KL, dus we konden met hem meerijden.

De derde en laatste dag moesten we vroeg op staan om door te reizen naar Penang, 'The pearl of the orient'. Het is een eiland dat per brug is verbonden met het vaste land. Daar is ook Georgetown, de tweede grootste stad van Maleisie. Het staat bekend om zijn veelzijdige cultuur en de verschillende tempels die hier staan, dus we zijn benieuwd!

ChrisToGo Positie 9657 (0 p.) Lid sinds 13-03-2009 Foto's en tips: 27 Blogs: 5 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Brommeren op Penang
0 1
Gepost op 24 juni
Maleisië Georgetown
De jongen met de vinger in de dijk
0 3
Gepost op 17 juni
Maleisië West Maleisie
Aankomst in Singapore
0 1
Gepost op 17 juni
Singapore Singapore

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

"Ik wist ook niet dat mijn oogleden konden zweten, maar blijkbaar wel!"

Dat noemen we ook wel huilen! je hebt gewoon kei hard moeten janken van die hitte en de zware tas! Geef maar toe! ;)

aircobus

Door: aircobus • Geplaatst op

.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.