Kuala Lumpur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kuala Gandah Elephant Sanctuary olifantenwasstraat

Kuala Lumpur,
Maleisië


op twee uur rijden van Kuala Lumpur vind je het Kuala Gandah Elephant Sanctuary, een opvangplaats voor olifantenweesjes en olifanten wiens leefgebied bedreigd word door ontbossing en het oprukken van de mens.
Het centrum is niet alleen een toeristenattractie waar je als bezoeker de olifanten kunt wassen en voeren. Maar is in eerste instantie bedoeld voor het herplaatsen van zijn bewoners in het wild op plaatsen waar nog wel voldoende ruimte is. In de afgelopen 25 jaar zijn op die wijze al meer dan 400 olifanten in het wild (her)uitgezet.
Het toeristische karakter van het opvangcentrum zorgt ervoor dat er voldoende financiële middelen binnenkomen om dit goede werk voort te zetten. Daarnaast vergroot het centrum ook de publieke kennis bij de lokale bevolking over het belang van de Olifant en het beschermen van hun leefomgeving.
Ikzelf heb hier met een aantal studievrienden onder andere een jong olifantje in de rivier mogen wassen, absoluut een geweldige ervaring om te zien hoe dat kleine maar toch imposante beest er van genoot! Je moest wel af en toe opzij stappen om wat drijvende olifantenpoep te ontwijken maar verder was het onvergetelijk!