Kuala Lumpur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kuala Lumpur image

Wierook, spiesen en haken.

Kuala Lumpur
Maleisië
Gorke

Wierook, spiesen en haken.



Na een warme douche en een stevig ontbijt gaan we op pad richting treinstation na wat zoeken hebben we de kaartjes in de pocket het feest kan beginnen. De eerste twee treinritten zijn erg rustig er zitten niet veel mensen in de trein, we vragen ons af of we wel in de goede trein zitten er komen toch 1 miljoen Hindoes?
Bij het laatste treintje richting Batu Caves schrikken we toch wel even, wat een mensenmassa, moeten die allemaal in die laatste trein? Na een wachttijd van een uur zijn wij aan de beurt we persen ons in de overvolle trein waar zijn we aan begonnen.

Na een rit van 20 minuten in de overvolle trein komen we aan op het terrein van de Buta Caves. Wat we daar zien overtreft al onze dromen zoiets hebben we nog nooit gezien. Honderden gelovigen lopen richting de trap van de caves ze dragen kavadis op hun hoofd en schouders. Een kavadi is een groot juk met afbeeldingen van hindoe goden, twee potten melk en veel pauwenveren erop.
Weer anderen hebben haken door hun rug of borst waar citrusvruchten en sieraden aan hangen. We kijken onze ogen uit en zoeken een plekje waar we alles goed kunnen zien, het is ontzettend warm en we hebben medelijden met de gelovigen wat zal dit een pijn veroorzaken.

Foto's

6f04d.jpg
6f04d.jpg
Gorke
4a26a.jpg
4a26a.jpg
Gorke
06d2f.jpg
06d2f.jpg
Gorke