Kuala Lumpur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kuala Lumpur image
Kuala Lumpur image Kuala Lumpur image

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur
Maleisië
DBluemink

Kuala Lumpur

MALEISIE/ BORNEO
DATUM JULI 2017
KUALA LUMPUR

We vliegen via Dubai, waar we een tussenstop hebben naar Kuala Lumpur. Hier zullen we drie dagen verblijven. Dan vliegen we door naar Borneo en hebben we een heerlijke week zon, zee, strand in Kotakinabalu. Na deze week hebben we een binnenlandse vlucht geboekt naar Sabah. Hier verblijven we een week op verschillende locaties diep in de jungle. Eerst in Sakau, en vervolgens in Datum Vally. Normaal gesproken reizen we op eigen houtje, in dit geval is dat onverstandig aangezien we diep in de jungle verblijven waar ook risico’s aan zitten. Dus ditmaal zullen we deze week vergezelt worden door een gids. Waarna we terugvliegen naar Kuala Lumpur en hier nog een paar dagen hebben alvorens we naar huis zullen vliegen.

Het is naar ons idee een feit! Kinderen reizen makkelijker dan de ouders, ik bedoel ze passen zich moeiteloos aan het tijdverschil aan, gaan moeiteloos mee in de andere cultuur en stappen het hotel binnen naar een reis van ongeveer 24 uur en de eerste vraag is: gaan we zwemmen? In het vliegtuig, de de vlucht van Duitsland naar Dubai lekker spelletjes spelen op het scherm, om vervolgens het tweede deel van de reis lekker te slapen en pas wakker worden net voor het landen. En dan ook nog zeggen, “ging best snel he mam deze vlucht”. Wij hebben er wederom meer last van, ontzettend moe bij aankomst om vervolgens de eerste 2 nachten niet de slaap te kunnen vatten.

Mijn steekwoorden voor Kuala Lumpur zijn: shoppingmall, eten, Aziatische. Het is echt een Aziatische plek, die sfeer is er overal. Veel shoppingmalls met winkel van H&M tot Prada. Azië staat bekend om het lekkere eten, hier is dat niet anders waar je ook kijkt in elke straat kan je lekker eten. Er is veel hoogbouw dit vind ik een vergelijking met Singapore. Wij zitten bijvoorbeeld in een hotel op de 49e verdieping, het zwembad is op de 51e verdieping met een fenomenaal uitzicht over de stad. We zijn hier 3 dagen waarin we vooral even lekker bijgekomen zijn van de reis door lekker te eten, te shoppen en een bezoekje aan de Petronast Twin Towers brengen,in de middag nog even lekker zwemmen en in de avond heerlijk eten in de stad. Aangezien ik hoogtevrees heb is het hotel al een dingetje laat staan de Petronast Twin Towers. We zijn op 370 meter boven de grond geweest, het reuzenrat vind ik al hoog dus vond het prima om weer naar beneden te gaan. Het uitzicht was prachtig dat dan weer wel. Morgen vliegen we met een vlucht van bijna 3 uur door naar Borneo. Laterrrr…..
Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.