Kuala Lumpur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kuala Lumpur image

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur
Maleisië
Laidbackfool

Met de trein naar Kuala Lumpur

a Singapore was het voor ons tijd om naar Kuala Lumpur te gaan. De trein was zoals eerder gezegd al krakkemikkig. Uiteraard stopt ie dan ook nog midden in de jungle. Geen beweging in te krijgen. Mengen hingen uit het raam, het was grappig om te zien dat niemand ongeduldig was. Schijnbaar gebeurd dit vaker. We zijn toen zelf ook maar even uitgestapt om wat foto’s te maken. Er gebeurd verder toch ook vrij weinig…
Deuren van de trein blijven sowieso de gehele reis open. Dus als we een frisse neus wilde halen was dit de plek.
Na een toch die 1,5 uur langer duurde dan gepland zagen we de dorens van de Petronas Towers opdoemen. Wat zijn die mooi en hoog!! Eenmaal op het station merkte we het grote verschil met Singapore. Wat is het hier druk en chaotisch. Waar alles mooi geregeld is in Singapore lijkt het hier een mierenhoop. We zaten nog geen 5 min in de taxi toen onze chauffeur een scooter raakte waarna deze over de kop vloog, vrolijk opstaat en weer doorrijd.
We hadden in Kuala Lumpur gekozen voor het JW Marriot hotel. Aangekomen bleek dit zo luxe te zijn dat we dachten dat we verkeerd zaten. Maar nee het klopte gewoon we stonden op de reserveringslijst. Een liftboy bracht ons naar de 16e verdieping. Onze kamer had een schitterend uitzicht op de Petronas Towers en de KL Tower, wat wil je nog meer.
De prijzen waren hier aanzienlijk lager dan in Singapore. Voor 2 mcDonalds menu’s betaalde je maar 4 euro. Dit was een leuke meevaller.
s’Avonds dus direct maar is het uitgaansleven van KL proeven. Richard was om 12 uur jarig dus dat moest gevierd worden. En dat is zeker gelukt. Overal gezellige livebandjes op straat, vette discotheken en barretjes. Overal in KL spreken mensen je aan. Of ze nu gewoon willen praten, wat willen verkopen, massage’s willen geven of suckie suckie, het is ieder geval gezellig.

Oef Kater één van deze trip!! Als je maar 3 dagen in Kuala Lumpur bent moet je toch maar je bed uit, hangover of niet…
In de taxi en naar de BatuCaves gegaan, eerst 250 treden de berg op voor je in de grot bent waar de tempel staat. Overal zagen we apen, ze lopen met je mee, hangen in bomen of jatten wat uit de stalletjes beneden.
Onderweg naar boven kwam Richard erachter dat hij zijn telefoon nog in de taxi lag! Klotezooi!! Direct bellen naar de centrale, we hebben de taxichauffeur nog te pakken gekregen maar helaas hij kon uiteraard niets vinden in zijn taxi.
In de middag werd het noodweer in KL, zoals het hier vaak warm is met veel regen en onweer.
s’Avonds zijn we nog even naar de Petronas Towers gelopen met zijn finkelende lichtjes. Wat een schitterend gebouw is dit! Met zijn 400 meter hoog is hij direct het hoogste gebouw wat ik ooit heb gezien.