Kuala Lumpur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kuala Lumpur image

Vogeljacht

Kuala Lumpur
Maleisië
TicoTica

Vogeljacht

Vanmorgen om 6.30 uur opgestaan en de laatste dingen ingepakt. Na het ontbijt zijn we om 8 uur met de boot naar Kuala Besut gevaren,we hoopten op dolfijnen onderweg maar helaas waren ze “niet thuis”.
Om 9 uur waren we er en zijn we naar Kota Bahru airport gereden.
Onze vlucht ging keurig om 12 uur. Toen we In Kuala Lumpur aankwamen hebben we snel een taxi geregeld om naar Rumah Putih te gaan en om 14.30 zaten we alweer in de trein richting het centrum.
We hebben daar eerst eens even rondgekeken bij de central market, na zeker een jaar zoeken kwamen we daar onze vogel tegen voor de veranda.
Deze hebben we ooit eerder gezien in Thailand, maar nooit in een winkel kunnen ontdekken.
Daar waren we dus heel blij mee! Eindelijk hadden we hem!
Met de vogel in een mooie verpakte zak ,zijn we over Petaling street gelopen (China town) en toen we daar klaar waren hebben we de paarse bus naar Bukit Bintang genomen, deze bus is gratis,ideaal! (we zijn en blijven Nederlanders..)
Onze dochter wilde graag de vogel op schoot, prima natuurlijk,als ze er goed op zou letten..
Toen we uitstapten zijn we gelijk naar de seven eleven gegaan en bij het afrekenen kwamen we erachter dat onze dochter de vogel per ongeluk in de bus had laten staan.
Tranen met tuiten werden er vergoten,want ze deed het natuurlijk niet expres..
Pascal is nog achter de bus aangegaan (want het was spitsuur en heel erg druk..dus zover kon hij niet zijn,dachten we...niet dus...
We zijn met de volgende bus terug gegaan naar Central market om daar te vragen of ze een tas gevonden hadden, maar de vogel was natuurlijk gevlogen.
Tja hoe naief kun je zijn, hier in NL zou hij ook weg zijn..
We zijn snel terug naar de winkel gegaan waar we de vogel gekocht hadden en die was net bezig met afsluiten want het was ramadan en de goede man moest een hapje eten natuurlijk,dus we hadden geluk. De goede man was nu niet meer zo makkelijk met afdingen,want hij wist natuurlijk dat we de vogel graag wilden hebben.
Voor de hoofdprijs hebben we de vogel toch maar gekocht. (volgens mij hadden we er in Thailand voor dat geld de hele veranda vol mee kunnen hangen..)
En eindelijk na lang zoeken...hangt onze vogel te zwaaien in de wind op onze veranda..

Foto's

d5e00.jpg
d5e00.jpg
TicoTica