Kuala Lumpur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kuala Lumpur image

Kuala Lumpur als start van een samengestelde reis Maleisië

Kuala Lumpur
Maleisië
MDeM

Kuala Lumpur als start van een samengestelde reis Maleisië

Het is zover....Maleisie heer we come!! Nadat we onze auto hebben achtergelaten bij valet parking ( eerste keer dus best een beetje onderbuik gevoel, maar willen nu niet meer anders :-) ), gaan we met vlucht MH 017 van Amsterdam naar Kuala Lumpur. De volgende ochtend landen we en proeven we letterlijk direct de sfeer van de grote stad.
We zijn spoedig in ons hotel, we overnachten in het Ritz Carlton, een prachtig comfortabel hotel op een perfecte locatie.
We slapen twee uurtjes en gaan direct de stad in om deze te verkennen. De eerste indruk is DRUK, mensen,lees heel veel mensen,verkeer en eetkarretjes. Dit alles brengt vanzelfsprekend heel veel remoer met zich mee. We besluiten op deze aanvang dag ons te oriënteren en veel door het centrum en daarbuiten te lopen. We krijgen een duidelijke sfeer impressie van KL. Na een goeie nacht en een fantastisch ontbijt doen we vandaag onze Forgotten Trails of KL excursie, dit op privé basis en we hebben een zeer informatieve gids. We zien en horen veel, heel veel. Deze man is zelf woonachtig in KL en weet veel van zowel vroeger als heden. We lunchen in een lokale gelegenheid, dat is op zich al een ervaring ;-)
Nadat we China Town, lokale slachterijen, markten, het vissersdorp,het oude gedeelte van KL en het nieuwe gedeelte van KL (dit is prachtig tegen elkaar aangebouwd en is mooiste te zien als je op de grens staat), een basisschool en lokale "garage"verkopen achter ons laten, zeggen we onze gids gedag. We gaan verder op eigen gelegenheid en de gids zet ons af bij de Petronas Twintig Towers. Deze kaarten zijn vanuit NL gereserveerd, daar zijn we blij om want anders is het een grote vraag of je daadwerkelijk naar binnen kan. Het uitzicht is overweldigend en zeker een must to do! De shoppingmal welke er naast ligt doen we ook aan, al zou het alleen al zijn voor de airco. We doen een high tea in de tea bar van het Ritz, een prachtige en heerlijke afsluiter van deze middag en vroege ochtend.
Eetgelegenheden genoeg in KL, we besluiten te eten in HET restaurant van KL Shook, het ligt gelegen in de shoppingmall Starhill Gallery aan de Jalan Bukit Bintang. Het klopt....heerlijk! De volgende dag wandelen we door het KL park welke is aangelegd voor sporters, leuk! In het midden een fontein voor verkoeling. We komen veel locals tegen en dat vinden we erg leuk.
Na de lunch laten we KL achter ons, we danken de mensen van de Ritz voor een geweldig verblijf en stappen in de auto welke klaar staat en voorzien is van onze bagage om te rijden naar Marina Island voor ons verblijf te Pangor Laut. Hier vinden jullie meer over in m'n blog Samengestelde reis Maleisie.

Wij kijken met veel genoegen terug op KL en vinden het na Singapore en Bang Kok toch ook weer een individuele charme hebben. Dus......doen!!!! ;-)

Foto's

32e12.jpg
32e12.jpg
MDeM
bc1cb.jpg
bc1cb.jpg
MDeM
63960.jpg
63960.jpg
MDeM