Kuala Lumpur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kuala Lumpur image

Korte stop over in Kuala Lumpur

Kuala Lumpur
Maleisië
AVoermans

Korte stop over in Kuala Lumpur

In de ochtend kwamen we aan in Kuala Lumpur. In deze stad waren we maar twee dagen en we wilden zoveel mogelijk zien in die korte tijd dus hebben we een hop on/hop off bus genomen. Met deze bus kwamen we langs alle hoogtepunten van de stad en hebben we ook een aantal dingen opgeschreven waar we de volgende dag nog een keer langs wilden gaan. Uiteindelijk zijn uitgestapt bij de Petronastorens, ook wel de Twin Towers genoemd. Deze hadden we graag gelijk willen bezoeken, maar helaas hadden we nog niet genoeg contant geld. Terwijl we de bus namen verder naar het hotel, moesten we vechten tegen onze slaap. Misschien toch maar even een uurtje gaan liggen. Dat hebben we maar gedaan en daarna hebben we de monorail gepakt naar Chow Kit Market. In de monorail kon Bart die wat groter is net staan. Helaas waren we aan de late kant op de markt, veel kramen waren al leeg en de stank was enorm. Na een paar rijen kramen zijn we maar weer gauw gegaan. Ondertussen was het al ruim 18.00 uur geweest en kregen we trek. Om te gaan eten hadden we van verschillende mensen gehoord dat we naar de Jalan Bukut Bintang moesten gaan. Deze straat staat vol met restaurants en overal werden we naar binnen geroepen. Echter waren wij gaan zitten bij een restaurantje waar ook lokale mensen zaten te eten en waar we niet naar binnen werden geroepen. Deze keuze bleek de juiste te zijn. We hebben er heerlijk gegeten. Vooral het toetje was een succes. Het waren stukjes banaan in een warme gekarameliseerde suiker, die we snel in een bakje koud water moesten stoppen. Hierdoor kreeg het een knapperig korstje en was het heerlijk. Je moest wel snel zijn anders was de suiker weer hard geworden en kreeg je niks meer van het bord. Oefening baart kunst blijkt maar.

De tweede dag zijn we in de ochtend naar de Petronastorens gegaan om deze bezoeken. Helaas konden we niet direct naar boven en moesten we anderhalf uur ons vermaken. Gelukkig was het toeristencentrum in de buurt en hebben we daar nog gekeken waar we nog meer naar toe wilden. Maar er was geen aanvulling op wat we al wilden bekijken. Toen we buiten kwamen liepen we langs een cacaowinkel. Hier werd uitgelegd hoe ze het maakten en wat ze maakten. Er kwam vrij snel een meisje naar ons toe die alles wilde uitleggen. Tevens kregen we allerlei stukken te proeven, het meeste was ook erg lekker.

Wanneer je de torens bezoekt ga je eerst naar de brug die de torens verbindt. Dit is op de 41e verdieping, er kunnen maar steeds een beperkt aantal mensen op de brug in verband met de belasting van de brug. Daarna nemen we de lift verder naar de 86e verdieping. De bovenste twee verdiepingen zijn namelijk techniekruimtes en een ruimte waar de glazenwasser zijn apparaat heeft. Maar wat een uitzicht zeg! Je kunt echt heel ver kijken en ziet veel van de stad en ’t grappige is dat je een kopie van het gebouw ziet waarin je zelf op dat moment staat. Kuala Lumpur is een prima stad, alleen het stinkt er, het is er rommelig en alles gaat en staat door elkaar. Maar je kunt er wel lekker eten.

Na ons bezoek aan de torens we de metro gepakt om naar Chinatown te gaan. Daar hebben we de Central market gezien. Een grote hal met allerlei kraampjes en winkeltjes die vooral hetzelfde verkopen voor toeristen. Je ziet er heel weinig locals. We hoopten er ook lekker te kunnen eten, maar helaas. Dus zijn er weer uit gegaan. Na wat zoeken hadden we eindelijk een tentje gevonden waar we konden eten. Hier een belangrijke les voor onszelf, schep niet zomaar op bij het eerste standje, maar loop door. Dit omdat het dan vers wordt bereid. Nu was het lauw en soms zelfs koud, maar een goede les voor ons. We waren daarna ook weer snel weg.

Bij het plein van de onafhankelijkheid zijn we naar de City Gallery gegaan. Hier was een tentoonstelling over de geschiedenis van Kuala Lumpur. De stad bestaat namelijk nog niet zolang, namelijk iets meer dan 150 jaar. Er was ook een ruimte waar ze de stad lieten zien in het mini, een hele grote maquette. Hier stonden ook gebouwen op die nog in aanbouw zijn of plannen voor zijn. Dit was erg mooi, omdat ze de stad ook bij nacht lieten zien met alle straatverlichting.
Na weggezweet te zijn op het plein van onafhankelijkheid, wat een groot grasveld is met een enorme vlag, zijn we naar de nationale moskee gelopen. Hier kregen we een lange jas/jurk om met een capuchon. Je kon veel bekijken en we werden al gauw aangesproken door een vrouw die ons meer ken vertellen over het gebouw. De grote gebedshal heeft een dakvorm van een open paraplu, de minaret is juist een dichte paraplu. In de grote hal kunnen 3000 man bidden. Wanneer deze vol is, is er een grote ruimte achter waar nog 9000 man kan bidden. Dit is de grootste moskee van Maleisië.

We waren blij dat we daarna in de metro konden, daar was het namelijk koel. Het centraal station is groot, maar niet heel bijzonder. Dat was echter wel verteld gisteren in de bus.

Wist je trouwens dat een hoop stoplichten voor voetgangers het niet doen. Mensen lopen overal door rood. Gisterenavond hadden we een groen stoplicht en het groene poppetje begon te rennen de laatste 20 seconden.

In de metro kan Bart trouwens wel staan, dan heeft hij meer dan genoeg ruimte.

Kuala Lumpur was wel oké, we hebben veel gezien in die twee dagen dat we er waren. Het hotel was netjes en het ontbijt was oké. We hoeven hier niet meer terug naartoe. Het was wel een goed begin van de vakantie.

Foto's

a33a9.jpg
a33a9.jpg
AVoermans
3a850.jpg
3a850.jpg
AVoermans
3a850.jpg
3a850.jpg
AVoermans