Kuala Lumpur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kuala Lumpur image

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur
Maleisië
Veer

Maleisie Deel 1, Kuala Lumpur

MALEISIE

Wederom geland op een supermooie luchthaven, namelijk die van Kuala Lumpur.... Malysia, here i am!

Na een half uur gereden te hebben door groene heuvels, zie ik de skyline van deze aziatische metropool voor me opdoemen. Wat ziet alles er hier georganiseerd en fantastisch onderhouden uit, en zo groen...

De taxi zet me af voor een hotelletje in Chinatown dat in mijn bijbel, Lonely Planet, stond vermeld als ok. Achter de tafel die dienst doet als receptie zit een jongen met gastvrije blik in zijn ogen, hij geeft me graag een tourtje door zijn hotel. De keuze bestaat uit twee kamers, bij de eerste zie ik de kakkerlakken wegspringen. Niet 1 of 2 maar wel 30, gelukkig banger voor mij dan vice versa, maar ze zijn ‘huge’. En nu ben ik helemaal niet bang voor beestjes om me heen; muizen in de keuken van mijn studentenkamer (oud huis in A’dam; gas, water en muisgrijze huisdiertjes inclusief), hagedis op plafond kamer Kho Samet, kikker in toiletpot op de Dominicaanse Republiek, ik laat ze altijd rustig zitten waar ze zitten en moet atijd wel lachen om mijn nieuwe ‘huisgenoten’. Al ben ik wel altijd een beetje op mijn hoede wanneer mijn gezelschap hun stekkie zonder aankondiging heeft verlaten... Anyway, de tweede kamer was een betere optie, deze had namelijk een raam, en andere luchtgaatjes die er uitzagen als kogelgaten of peepholes, geen idee welke van deze twee opties ik uiteindelijk prefereer.. Tijdens deze rondleiding heb ik absoluut overwogen om even verderop een ander hotel in te duiken, maar mijn behoefte aan lekker neerploffen op een bed overwon.

Al snel kwam ik erachter dat ik een chinese buurman had in de kamer naast me. Hij roggelde lekker de nacht door, en door de papieren wandjes die zijn en mijn kamer scheidde, schrok ik bij werkelijk elke beweging die hij maakte wakker met het gevoel dat we een twijfelaar deelden. Absoluut een bijzondere ervaring maar een ding werd wel duidelijk, ik ben geen low-low-budget backpacker, al heb ik die hier ook niet gezien...

Nu heb ik ook niet een hele mooie ruime kamer nodig hier, want er is zoveel te zien en doen. Lopend door de Times Square Mall valt mijn oog naast die coole adidasjes ook op een heuse achtbaan, en die moet ik natuurlijk meteen even testen. Nu had ik net daarvoor gehightead in het Carcosa Sri Negara aan de rand van de lake gardens, niet slim in dit geval. Maar wel echt een aanrader, je geniet daar in koloniale stijl van een potje thee met de heerlijkste kleine hapjes en een werelds uitzicht.

Deze stad doet me verbazen, omdat zoveel totaal verschillende stadsgezichten naast elkaar bestaan, loop de super moderne Bukit Bintang Plaza uit, sla af bij de KFC en je bevind je midden tussen de hawker stalletjes in Jalan Alor. Hier kan je heerlijk eten in de buitenlucht, zittend op plastic krukjes. Ik hou er van! En dan loop je iets verder door en kan je je heerlijk laten masseren bij een van de vele salons die hier zitten. Om het nog even goed af te ronden voor ik doorreis, heb ik een drankje gedaan bij Neo, een trendy tent met briljante inrichting... wat dacht je van watervallen langs de muren? Uiteindelijk blaren op mijn voeten gedanst op de heerlijke muziek die de DJ draaide, en voldaan mijn bedje in gedoken, deze keer zonder ‘burenoverlast’.