Kuala Lumpur

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Kuala Lumpur image

KL, Sandakan en de homestay

Kuala Lumpur
Maleisië
Jeannette

KL, Sandakan en de homestay

17-07-2009 Maleisië, Kl, Sandakan en de homestay
Voorspoedige vlucht met Air Asia van Hanoi naar Kuala Lumpur.
In KL willen we deze ene dag en nacht toch nog even de stad zien en we nemen de Aerobus van de LCCT (Low Cost Carrier Terminal van Air Asia).
In Kl zijn 2 luchthavens, deze en de KLIA (Kuala Lumpur International Airport).
We zullen gaan slapen op de airport in het goedkope Tunes hotel van Air Asia maar gaan dus eerst de stad in. Dit is een uur met de bus. Deze bussen rijden om het half uur en kost ongeveer 3 euro voor een retourtje en dat voor 70 km enkele reis!
De bus stopt bij KL Central een groot verzamelpunt van alle soorten vervoer en tevens een enorm winkelcentrum met enorme food court op de derde etage. Hier
kun je kiezen uit Indiaas, Thais of Maleis eten voor een habbekrats.
Daarna een trein gepakt naar het oude treinstation, een mooi gebouw met historie.
KL is echt multiculti! In de bus terug zien we in de verte de beroemde twin towers, de Petronas towers, deze gaan we over een paar dagen aan een nader onderzoek onderwerpen.
Na een korte nacht in een krappe kamer lopen we weer naar de terminal en vliegen wederom met Air Asia naar Sandakan.
In Sandakan worden we opgehaald voor een meerdaags verblijf in een homestay nabij de jungle. We rijden 100 km in 21/2 uur over goede wegen nar Batuputi.
Het is een gezin met vader, moeder, oma en 4 kinderen van 2, 3, 9 en 11 jaar oud. Ze wonen zeer primitief in een traditioneel huis op palen. Pa is visser en hem krijgen we niet veel te zien. De kinderen zijn echt superleuk. Gelukkig heb ik nog wat speelgoed bij me en we hebben veel plezier met elkaar. Ander speelgoed heb ik niet kunnen ontdekken. Oma staat in de keuken en we eten een eenvoudige maaltijd van rijst met vis, kletsen nog wat in het Engels met de wat verlegen moeder en gaan met de kippen op stok.
wordt vervolgd...

Foto's

f76fe.jpg
f76fe.jpg
Jeannette
4527f.jpg
4527f.jpg
Jeannette
b2884.jpg
b2884.jpg
Jeannette