Georgetown

'461132' door jamievanommering '461132' door jamievanommering

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Dumpling lovers

jamievanommering

Ik snap het wel hoor, dat deze kinderen uit het raampje hangen, reikend naar de dumplings achter op deze fiets. Het is ook mijn lievelingssnack! Bij voorkeur eten we deze gestoomde deegpakketjes in een lokaal Chinees zaakje, dat niks anders doet dan dumplings maken. Met een soja dipsausje er bij. Als het zaakje enkel van haar dumplings kan leven, dan weet je dat ze goed zijn!! Deze muurschildering vonden we in Georgetown, Maleisië.

'520603' door sgtravel '520603' door sgtravel

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Fiets in George town

sgtravel

De laatste jaren word Georgetown op het eiland Penang, steeds meer bekend om z'n straatkunst. Tijdens de 2012 George Town Festival vieringen heeft de Litouwse kunstenaar Ernest Zacharevic de opdracht gekregen, om de muren van de binnenstad met een reeks muurschilderingen getiteld Mirrors George Town te sieren. Dit is wel de bekendste met de kinderen op de fiets, ter plaatse kun je wandelroute krijgen waarmee je langs alle schilderingen loopt.

'441341' door deavonturenvan '441341' door deavonturenvan

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Street art in...Georg

deavonturenvan

We waren niet op slag verliefd op Georgetown, de hoofdstad van het eiland Penang. Pas toen we de tweede dag met een rickshaw een toertje door de stad deden, liet de stad zich van haar mooiste kant zien. De schoonheid van deze stad ligt er niet dik bovenop, je moet wat meer je best doen. Zo is er in de zijstraatjes van Georgetown veel street art te vinden. Het kunstwerk op de foto is van een Litouwse kunstenaar. In de stad heeft hij er enkele gemaakt. Steeds wordt de combinatie gemaakt van een object met een muurschildering.

'396646' door PleunGroeneveld '396646' door PleunGroeneveld

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Slangentempel

PleunGroeneveld

Op het eiland Penang heb je in de stad Georgetown de Tempel van de Azuurblauwe wolk, ook wel genaamd de snake tempel. Deze is in 1850 gebouwd ter herinnering aan een boeddhistische monnik genaamd Chor Soo Kong. Hij was een monnik met helende krachten. Het verhaal gaat dat toen de tempel gereed was, de slangen uit de nabij gelegen jungle de tempel als veilig onderdak gebruikten. Sindsdien zijn ze er nooit meer vertrokken. In en rondom de tempel zie je veel slangen, ze bijten echter niet, omdat ze volledig bedwelmd zijn door de wierook. Dus geen gevaar.

'170023' door coco '170023' door coco

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

In gedachten

coco

Genietend van zijn sigaret en in diepe gedachten.

'373398' door janhermens '373398' door janhermens

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Little Children on a.

janhermens

Als je de stad Georg Town op het Maleise eiland Pinang te voet of per trishaw bezoekt, zie je op verschillende punten muurschilderingen van diverse artiesten. Deze muurschilderingen worden bijna altijd gecombineerd met bestaande objecten, zodat het lijkt alsof de voorstelling een bestaande situatie is. De twee geschilderde kinderen op een bestaande fiets (“Little Children on a Bicycle”) staan afgebeeld op een muur in Lebuh Armenian. Ze zijn intussen het meest gefotografeerde object van Georg Town geworden. Het is haast onmogelijk om deze zónder toeristen te fotograferen.

'448978' door PleunGroeneveld '448978' door PleunGroeneveld

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Clan Jetties

PleunGroeneveld

Clan Piers or Clan Jetties. Dit is een compleet dorp op palen boven het water waar Chinese clans wonen. In de 19e eeuw kwamen veel Chinese immigranten naar Maleisie. Om hun kansen te vergroten werden er clans (gilden) opgericht, zodat men samen beter kon overleven in de nieuwe leefomgeving, zonder hun gebruiken en tradities te verliezen.

'503796' door sgtravel '503796' door sgtravel

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Cheong Fatt Tze...Man

sgtravel

Mocht je in Georgetown zijn dan mag een bezoek aan dit statige huis niet worden overgeslagen. Het werd gebouwd in 1880 door Cheong Fatt Tze, één van de rijkste mensen uit die tijd zijn bijnaam was dan ook "The last Mandarin". Tegenwoordig is dit huis een boutique hotel en mocht je geen gast zijn, dan kom je alleen binnen met een tour welke 3 keer per dag word gegeven. opzich krijg je van het huis niet veel te zien alleen de entree en de bovenverdieping, maar het verhaal dat de gids verteld over de geschiedenis van het huis en de man zelf is meer dan de moeite waard. Zo had deze meneer 8 vrouwen (in China brengt het getal 8 geluk),volgens de gids zou vrouw nummer 4 nog regelmatig het huis bezoeken, zou dit haar zijn?

'504879' door fandries '504879' door fandries

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Riksja rijder met...d

fandries

Als je in Georgetown bent wandel dan eens door een van de hoofdstraten en dan zal je zeker mooie plaatjes kunnen maken van de riksja rijders , deze mensen verdienen niet veel en zijn altijd vriendelijk en het is echt goedkoop om er een ritje mee te maken en ze vertellen nog interessante tips over Georgetown zelf.

'448937' door jeroenfritz '448937' door jeroenfritz

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Penang

jeroenfritz

De meerderheid van de bevolking van de stad Georgetown op het eiland Penang is Chinees. Dit is een detailfoto van het blauwe Cheong Fatt Tze Mansion, het huis van een rijke Chinese handelaar.

'373427' door janhermens '373427' door janhermens

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Little Girl in Blue

janhermens

Als je de stad Georg Town op het Maleise eiland Pinang te voet of per trishaw bezoekt, zie je op verschillende punten muurschilderingen van diverse artiesten. Deze muurschilderingen worden bijna altijd gecombineerd met bestaande objecten, zodat het lijkt alsof de voorstelling een bestaande situatie is. Dit klimmende meisje ('Little Girl in Blue') op Lebuh Muntri (Lorong Love) maakt gebruik van de twee ramen in de zijgevel. Zélfs de stroomkabels zijn functioneel bij het klimmen, ondanks dat ze normaal in een opname behoorlijk hinderlijk zijn.

'399274' door reysigers '399274' door reysigers

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

I like fanta

reysigers

Penang is een deelstaat/ eiland van Maleisië. Het biedt veel afwisseling en staat ook wel bekend als "Parel van de Oriënt". Hier een meerderheid van Chinezen.De hoofdstad Georgetown is vooral in trek bij toeristen.Door de stad heen kleurrijke muurbeschilderingen, zoals deze, "I like fanta"!!

'373533' door janhermens '373533' door janhermens

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Reaching Up

janhermens

Als je de stad Georg Town op het Maleise eiland Pinang te voet of per trishaw bezoekt, zie je op verschillende punten muurschilderingen van diverse artiesten. Deze muurschilderingen worden bijna altijd gecombineerd met bestaande objecten, zodat het lijkt alsof de voorstelling een bestaande situatie is. In 'Lebuh Cannon' vind je op de zijmuur van het laatste pand vlak voor de 'Acheen Moskee' dit jongetje dat, op een stoel staande, zijn hand uitstrekt naar een voorwerp boven hem. De bewoner van het pand zorgt ervoor dat er elke dag iets ligt, deze keer een appel! Het jongetje kijkt enigszins schichtig naar de hoek of er niemand komt! Van enige afstand zie je nauwelijks dat dit een gedeeltelijk geschilderd tafereel is. De kunstenaar van veel van deze werken is Ernest Zacharevic, een Litouwse toerist, die een aantal jaren in deze stad bleef hangen om er muurschilderingen aan te brengen.

'395602' door reysigers '395602' door reysigers

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Bezigheden

reysigers

Zo heeft iedereen zijn bezigheden, ook deze man die kokosnoten in stukjes snijdt hier in Georgetown. Het is een warme dag,zoals bijna altijd in Maleisië.

'416440' door PleunGroeneveld '416440' door PleunGroeneveld

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Eten

PleunGroeneveld

De stad Georgetown op het eiland Penang viel ons eigenlijk een beetje tegen, de stad was moderner dan wij eigenlijk hadden verwacht, natuurlijk zijn er wel een paar leuke dingen te bezichtigen maar echt authentiek vonden wij het niet. Met name aan de kant van de stranden met de vele grote resorts, kregen we een beetje het idee dat dit de Maleise variant van een Spaanse badplaats was.Buiten op straat eten kon je natuurlijk wel.

'394483' door reysigers '394483' door reysigers

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Gelukkig uitziend...b

reysigers

Een gelukkig uitziend bruidspaar in traditionele bruidskleding. Een fotograaf is met ze bezig en ik vraag het bruidspaar of ik ook een plaatje mag schieten. Absoluut geen bezwaar.

'263933' door ireneh '263933' door ireneh

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Buddha-beeldjes

ireneh

Bij de Kek Lok Si temple - een hele wand vol met buddha-beeldjes

'373771' door reysigers '373771' door reysigers

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Little Children on a.

reysigers

Penang is een deelstaat/ eiland van Maleisië. Het biedt veel afwisseling en staat ook wel bekend als "Parel van de Oriënt". Hier een meerderheid van Chinezen.De hoofdstad Georgetown is vooral in trek bij toeristen.Door de stad heen kleurrijke muurbeschilderingen, zoals deze in Armenian street, "Little Children on a Bicycle".

'503956' door fandries '503956' door fandries

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Oud vrouwtje in winke

fandries

Als je in Georgetown bent ga dan zeker een kijkje nemen in de chinese wijk . De mensen laten je hier met rust en je kunt op je gemak rondkijken en fotos nemen. De dame op de foto heb ik gevraagd of ze op de foto wilde nadat ik een foto nam van haar man ,ze hadden een winkeltje dat vnl naaimachines herstelde , heb de foto in zwart wit gezet omdat ik het zo beter vond.

'385562' door reysigers '385562' door reysigers

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Tussen de...regendrup

reysigers

Hij zit hier heerlijk ontspannen tussen het groen en de egendruppels. Ik ben geen kenner, heb geprobeerd of ik hem een naam kon geven maar is niet gelukt. Misschien is er kenner in onder de reisreporters.

'505674' door sgtravel '505674' door sgtravel

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Rondstruinen in...Geo

sgtravel

Niets is er leuker dan gewoon lekker rond te struinen door de straatjes van Georgetown,vooral Chinatown en omgeving.Hier staat het vol met oude koopmanshuizen en luxe villa's van weleer,dit gedeelte is dan ook beschermd door Unesco. Sinds enkele jaren is de straatkunst ook erg populair geworden, en zie je hier steeds meer van terug. In de avond moet je zeker gaan eten bij de straatstalletjes, om vervolgens wat te gaan drinken bij Mikes place in Love lane. Vooral de livemuziek is uitzonderlijk goed en je krijgt ook een pot viltstiften om de muren, tafels of plafond te voorzien van een mooi kunstwerk. Uiteraard heb ik het SGtravel logo achtergelaten, dus mocht je hier naar toe gaan kun je opzoek !!

'260023' door huibster '260023' door huibster

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Visser

huibster

Deze goedlachse man was hard aan het werk op de visafslag, maar had veel plezier in zijn werk en wilde dan ook graag op de foto.

'528667' door Everlasting '528667' door Everlasting

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Marking George Town V

Everlasting

Another art work by Ernest Zacharevic “Reaching Up” was the first we stumbled on and almost missed it because from distance it almost looks real. The drawn boy is in fact reaching for a hole standing on a real chair which helped our confusion. I had to wait a while to able to take this as so many people were taking selfies reaching up with the boy.

'225687' door Ron Gessel '225687' door Ron Gessel

MaleisiëGeorgetown

MaleisiëGeorgetown

Fisch market of Penan

Ron Gessel

Deze vis ligt klaar om verkocht te worden op de vismarkt van Georgetown, Penang. Het mooie van Georgetown/Maleisië is dat alle voedsel gecontroleerd wordt, Je kan met een gerust hart overal eten bij de zogenaamde hawkers. Eet smakelijk..:)