Georgetown

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Georgetown image

Georgetown

Georgetown
Maleisië
ChrisToGo

Brommeren op Penang

Eergisteren aangekomen in Georgetown, op het eiland Penang. Het is een echte chaos in de stad met honderde brommertjes, weinig verkeersregels en een combi van India, China en Maleisie. Omdat we de afgelopen week al veel in grote steden hebben rondgelopen, besloten we gisteren om een brommertje te huren voor twee dagen. Zo zijn we de hele kust afgereden, op zoek naar mooie strandjes en natuur. Na een prachtige tocht over slingerende bergweggetjes en mooie natuur, kwamen we verschillende mooie strandjes en afgelegen dorpjes tegen. Onderweg hebben we gegeten bij de Tropical Fruit Farm, een boerderij waar ze allerlei tropische fruiten verkopen. We hebben er een mix besteld van allemaal fruit dat we nog niet kenden (op stukken watermeloen en ananas na). Echt heerlijk hoe dat hier proeft, ik ben bang dat we in Nederland geen fruit meer lusten als we terug zijn.

Na de maaltijd gingen we verder op de scooter. Helemaal onderaan het eiland lag wel het mooiste cadeau. Een super mooi, afgelegen strand waar niemand te bekennen was. Het lag in een soort baai met links en rechts de mooie groene kust tegen de berg aan. Het strand was vrij smal, op sommige meter maar 1 meter breed. Uiteindelijk hebben we een mooi plekje gevonden onder een boom, waar zo'n 3 meter strand was (dus tussen de golven en het gras achter ons). Links en rechts van ons was helemaal niemand te bekennen, terwijl dit waarschijnlijk een van de mooiste strandjes van Penang is!
Na een frisse duik en een lekkere siesta zijn we tegen de avond terug gereden naar Georgetown, waar we met Jochen hadden afgesproken.

Ken je hem nog, die duitser die we hadden ontmoet in KL? Hij was met ons meegereisd naar Penang voordat hij zaterdag naar India vliegt. We hadden afgesproken bij een Night Market, een markt die elke avond plaats vindt. De markt is ongeveer een kilometer lang, en ze verkopen er portomonnees, kleedjes, tassen en horloges. Wanneer je dus een portomonnee, kleed, tas of horloge nodig hebt heb je genoeg keuze. Ik heb me zelf laten verleiden door een goede verkoper om een tas te kopen. De originele prijs was 100 ringgit, na een stevige onderhandeling (vond ik zelf) kon ik er 55 voor betalen (omgerekend zo'n 11 euro), maar dat was dan wel een hele speciale prijs alleen voor mij! Voldaan liep ik met mijn nieuwe tas verder. De volgende kraam had echter ook wel een mooie aanbieding, dezelfde tas als mij, echter was deze 30 ringgit! Het blijkt dus dat ik qua afdingen nog wat moet leren want ik dacht echt een goed koopje te hebben gedaan :D.

Morgen gaan we Georgetown zelf ontdekken, er zijn genoeg tempels en andere gebouwen te zien dus we zijn benieuwd wat we tegen komen. Daarna vliegen we naar Borneo, het rechter deel van Maleisie wat vooral bestaat uit heel veel jungle en rivieren. Waarschijnlijk hebben we daar ook geen internet dus dit is voor deze week waarschijnlijk het laatste berichtje! Groetjes!