Georgetown

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Georgetown image
Georgetown image Georgetown image

Georgetown

Georgetown
Maleisië
Veer

Maleisie Deel 2, Georgetown & Melakka

Ik heb de bus naar Georgetown op het schiereiland Penang genomen. Helemaal prima; mooie bus rijdend over perfecte wegen. Alle indrukken van buiten probeer ik in me op te nemen, maar af en toe doezel ik toch even weg. In Georgetown vind je veel koloniale pandjes, de gevels vertellen een rijke historie van dit gebied. Compleet anders dan KL, hier voornamelijk laagbouw en de bewoners zijn grotendeels van chinese afkomst.

Ik heb me ook nog even aangenaam vergist in de de mensheid gisteren... Nadat ik met de kabeltrein afdaalde van Penang Hill (het eerste hillstation van Maleisie met prachtig uitzicht), wachte ik op mijn ‘taxi’ die me weer zou oppikken. Ook een jonge familie aan de overkant van de straat wachtte duidelijk op hun vervoer, ze fascineerden me, een vader, moeder en een kleine baby in een draagzak, ze zagen eruit alsof ze zo uit de jaren ’60 kwamen. Na een tijdje gewacht te hebben kwam mijn vervoer aanrijden, de flower-powertjes vroegen of ze meekonden naar de stad. Uiteraard geen probleem, plaats genoeg. Bij aankomst in de stad, scheidden onze wegen, dat was een goedkoop ritje voor ze bedacht ik me bij terugkomst op mijn kamer, want een geste van meebetalen was er vanuit hen niet geweest. Nu maakte me dat om het geld niet uit, de nonchalance instelling daarentegen stelde me toch een beetje teleur. Maar tot mijn stomme verbazing stonden de flower-powertjes enkele uren later weer voor mijn neus, toen ik in de stad aan een lekkere fried rice zat. Alle touristen zitten toch vaak s’avonds in deze straat vol restaurantjes, dus ze hadden wel gedacht me hier te vinden... Met een mooi gevoel eindigt deze dag.

Na een busrit van 8 uur in Melakka aangekomen, Vanavond slaap ik in het Baba House, een super leuk hoteltje dat gevestigd zit een een pandje dat architectonisch best bijzonder is, het is namelijk een mix van oud-nederlandse en chinese componenten. Iets wat je in dit kleine schattige stadje wel vaker tegenkomt.
Het blijft voor mij raar om de nederlandse cultuur en taal buiten ons kikkerlandje tegen te komen, of het nu in Suriname is of in Indonesie of nu hier. Tuurlijk het is logisch te verklaren, maar het blijft er tegennatuurlijk uitzien voor me.
In de dorpskern staat een heus stadthuijs, en ook een kerk die is gebouwd met stenen uit zeeland. Bizar en erg leuk tegelijktijd. Zo kan ik er ook niets aan doen dat ik altijd een klein warm kriebeltje in me voel bij de aanblik van een KLM of Martinair kist, Flowerbomb van Victor & Rolf en G-star stores. Patriotisme? Nee, meer een gevoel van lekker vertrouwd.

Maleisie zit erop, nu door naar Singapore, ik ben benieuwd!

Laat een reactie achter

1 reactie(s) bij "Maleisie Deel 2, Georgetown & Melakka"

 • profile image comment
  Door Balthasar• geplaatst op 12 Mar 2010 | 17:08:14

  Ben er jaren terug ook wel geweest, en idd Malakka, vind je veel terug van de voc
  oa jonkerstreet en herenstreet
  je hotelletje ken ik ook wel
  Leuk voor een paar dagen rondhangen, maar erg toeristisch in die hoek

  ps kijk ook eens in het Portugese gedeelte van Malakka, super lekker eten !

  afijn geniet ervan

  Bericht aangepast op 08:14:34