Cameron Highlands

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cameron Highlands image

Veiligheid op reis?

Cameron Highlands
Maleisië
Wisseschout

Veiligheid op reis?

Ook wij volgden op vakantie vol spanning de verdwijning van de twee Nederlandse meisjes in Panama. Ineens zomaar foetsie. Later lazen we berichten dat het dorpje waarvandaan ze verdwenen toch nog zo veilig was als men deed geloven en de route die ze liepen ook door drugs smokkelaars werd gebruikt. Of dat waar is?
Wel zal men niet gauw toegeven dat het ergens onveilig is want dan blijven de toeristen immers weg.

Cameron Highlands....Route nummer negen.
We gaan zeker route nr. 9 lopen zeg ik tegen mijn man. Ik heb op reisreporter gelezen dat die zeer de moeite waard is. En op een zekere morgen vertrokken we met rugzak vol drinken en eten naar het begin van de route in Tanah Rata, met een nagetekende routebeschrijving uit een map die in het appartement lag.
Het eerste deel was een steile afdaling, en omdat het geregend had viel het niet mee. Veel omgevallen bomen en modder trotserend en wat krachttermen later kwamen we bij een soort waterkrachtcentrale het oerwoud uit en via een gevaarlijk pad [ er hingen zelfs waarschuwingsborden ] weer in een soort lus teruggelopen.

De volgende dag. Wij willen langer blijven en boeken nog een nacht bij, maar moeten verkassen naar het naastgelegen appartement. Daar is de eigenaresse net een paar meisjes aan het voorlichten over de wandelroutes. En wat horen wij haar zeggen 1 Ga niet route nr. 9 lopen want die wordt al meer dan een half jaar geteisterd door roofovervallen en de politie krijgt hem niet te pakken. Ze heeft die route beschrijving wel uit de map gehaald maar verzuimd dit ook in in ons " oude " appartement te doen. Waarom hangen ze geen waarschuwingsborden bij het begin?
Het antwoord kunnen we zelf verzinnen. Dan gaat de overvaller misschien de andere routes gebruiken en kunnen ze alles afsluiten en komen de toeristen misschien niet meer. Geen toeristen geen geld!

De volgende dag zitten we in een busje en horen we een Engels meisje vertellen over twee Duitse meisjes die gisteren route 9 liepen....en overvallen waren en één had daarbij haar been gebroken.

Niet zo heftig als de verdwijning van de twee meisjes maar het illustreert wel dat ze niet zomaar waarschuwen als er iets mis is.

Foto's

db044.jpg
db044.jpg
Wisseschout
e3261.jpg
e3261.jpg
Wisseschout