Maleisië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Maleisië image

1 maand backpacken in Maleisië: Kinabatangan rivier, Greenview.

Maleisië
Azië
Eaglezmr2

1 maand backpacken in Maleisië: Kinabatangan rivier, Greenview.

We worden door 't busje van Uncle Tan afgezet. We wachten daar op de bus om naar Greenview te gaan, dit ligt aan dezelfde rivier. Ze staan bekend om het spotten van olifanten. Daarom willen we ook nog naar deze plek. 

Iemand op straat spreekt ons aan en wil ons graag daar naar toe brengen. Aangezien we geen idee hebben hoe laat de bus komt besluiten we dit te doen. Het zijn prima kamers en het eten is er goed. Loempia's, fruit en allerlei andere dingen. We boeken 3 boot trips. We gaan diezelfde middag met 2 Belgen de olifanten trip doen. 't is mega warm en zonnig dus smeren ons goed in en nemen genoeg water mee. De tocht naar dat gebied is ongeveer 1,5 uur varen. 

Prachtig oerwoud aan beide kanten van de rivier. Apen slingeren in de bomen en de meest prachtige vogels vliegen voorbij. Eenmaal daar aangekomen zoeken de gidsen naar olifanten sporen zoals poep of trails en luisteren goed of ze iets horen. Na ruim een uur zoeken begin ik de hoop al een beetje te verliezen. Tot dat er verse sporen worden gevonden. Opeens horen we de olifanten en komen ze in grote getalen naar de rivier. Super tof is dit. 

Ze drinken uit de rivier, wassen zichzelf en besluiten met zijn allen de rivier over te steken. Fantastische gezicht vooral de baby olifantjes die net met hun slurf uit 't water steken. We genieten met zijn allen. Als we weg willen gaan komt er nog 2 keer een kudde olifanten aan. Totaal wel 30 stuks. Heel bijzonder ook voor hier want onze gids staat met een big smile en pakt zelf ook de camera erbij. Eenmaal terug bij de lodge praten we gezellig na met de Belgen en eten wat.

Verder doen we nog een ochtend boottrip de volgende dag en eind van de middag nog een trip. Deze waren leuk maar niks lijkt meer die prachtig trip met de olifanten te overtreffen!!!

De volgende dag vertrekken we naar 9 huts on a hill. Een plekje in het noorden van Borneo in de buurt van Kudat wat prachtig en relaxt schijnt te zijn. Even geen jungle meer maar op naar andere avonturen. We boeken een vlucht van Sandakan naar Kudat, een vliegtuigje voor 20 personen gaat ons in een klein uur er heen brengen.

Foto's

Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2