Maleisië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Maleisië image

1 maand backpacken in Maleisië: Kuala Lumpur

Maleisië
Azië
Eaglezmr2

1 maand backpacken in Maleisië: Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Na een prima vlucht, ieder 3 stoelen om op te slapen in een half leeg vliegtuig komen we aan in Kuala Lumpur. Even zoeken hoe alles werkt met het openbaar vervoer. Je moet vooraf goed weten waar je moet zijn want als er in de metro wordt omgeroepen welk station het is versta je er weinig van. We komen aan in ons hostel "Backhome" . En zo voelt 't ook wel een beetje. Het is fijn, schoon en gezellig. Ook al duurt 't acclimatiseren en onthaasten toch wel een paar dagen. In ons eerste hostel hebben we een eigen kamer. Prettig om daarmee te beginnen. 

We verkennen 's avonds vast een klein deel van de stad. We belanden in Petaling Street, dit ligt in de wijk China Town waar overal prachtige lampionnen hangen maar waar je ook gek wordt van alle kraampjes met nep spullen. We drinken een fijn koud biertje en belanden voor 't eten bij een streetfood tentje. Fantastisch. Je kunt zelf kiezen wat je op de BBQ wilt. Alles ligt "vers" aan stokjes geregen op een kraam. Elk stokje heeft een kleur en daarmee wordt de prijs bepaald. Je kunt er ook voor kiezen 't eten te koken aan tafel. Een prachtige ronde tafel met plastic krukjes en een gasbrander in 't midden zorgt ervoor dat dit mogelijk wordt gemaakt. Schitterend, op de gaslucht na en 't feit dat het heel gevaarlijk oogt was het een leuke ervaring. Je deelt je tafel met wildvreemden, we maken een praatje en vragen wat informatie over wat we eten. Op loopafstand zit ons hostel, uitgeteld maar ook vol indrukken gaan we slapen.

De eerste dag hebben we al aardig wat kilometers in de benen. Wat een grote stad is dit! Gelukkig kunnen we ook veel met de metro, grab of zelf met een gratis bus afleggen. Al is de bus niet handig aangezien 't verkeer er dag en nacht vast staat. Het is een stad met prachtige highlights maar ook een stad met armoede. Niet persé een heel mooie stad, echter wel indrukwekkend door alle enorme gehouwen, moskeeën en tempels.  Islam, Boeddhisme en Hindoeïsme komen hier samen.

We bekijken 't Kuala Lumpur Eko forrest. Midden in de stad zit er opeens een stukje natuur, via diverse loopbruggen lopen we naar 't eindpunt. Daarna belanden we in 't KLCC park, een mooi schoon park waar je op de Petronas twin towers en de tv toren kijkt. Wat een indrukwekkende gebouwen! We willen heel graag 's avonds de skyline bekijken en hebben gelezen dat je dit mooi kan doen in de heli bar. Overdag is 't een heli platform en 's avonds wordt het omgebouwd tot lounge. Fantastische plek.

Ook nog een geweldige fietstour gemaakt. Bij Mike Bikes fiets je op een oranje fiets met herkenbaar oranje hesje. Op en top Hollands. Een hele uitdaging deze drukke stad te trotseren. Maar de gidsen loodsen ons met fluitjes er doorheen en houden regelmatig 't verkeer tegen om de fiets club veilig te laten oversteken. Je komt op de meest bijzondere plekken die je anders niet weet te vinden. De zon onder zien gaan en dan Kuala Lumpur zien verandering in een grote lichtshow.

Ook mag een lokale markt niet ontbreken, Chow Kit. Deze zijn we wel gewend in 't buitenland. We proeven yelly coconut en eten hele zoete putut bambu. De groente, kruiden en fruit afdeling is altijd een feestje om heen te gaan. Kleurrijk en lekkere geuren. Maar toch moet ik elke keer weer slikken als ik de vis, varkens, kippen en koeien zie hangen. Niks gekoeld, de stank is enorm. En als je even op de grond kijkt zie je de ratten aan de zijkanten weg glippen.

Op de laatste dag bezoeken we nog een toeristische trekpleister, Batu Caves. Voordat we gaan barst er een enorme regenbui los. Dit gaat snoeihard maar is gelukkig meestal van korte duur. Batu Caves is een grotten stelsel / tempel. Bereikbaar via een hoge trap met 272 treden. Onder aan de trap staat een groot beeld van de oorlogsgod Murugan. Het is een heilige plaats. 't is prachtig kleurrijk om te zien maar eigenlijk vinden we 't een beetje een poppenkast.

In de meeste straten gebeurt overdag niet zoveel, iedereen bouwt rustig zijn terrasje op voor de avond. 's Avonds eten we in de straat Jalan Alor dit ligt in de wijk Bukit Bintang. 1 groot feest op straat. Allemaal steetfood en waar 't overdag zo rustig was is 't nu bezaaid met mensen. Het eten met stokjes gaat mij nog niet goed af, voor mij wordt speciaal diep in de keuken gezocht naar een mes. Heel fijn!! 

Verder zijn ontzettend veel shopping malls. Voornamelijk de exclusieve winkels zal je hier vinden. Maar om nou met een Gucci tas rond te lopen, gekleed in een afritsbroek op Teva sandalen... leek me niet zo'n goed plan. We slaan 't shoppen maar over. 

Tijd om weer verder te gaan...

Lekker 't strand en de zee op te zoeken in Borneo. 

Foto's

Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2
Blog foto
Blog foto
Eaglezmr2