Maleisië

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Maleisië image

Maleisië

Maleisië
Azië
Wisseschout

Hete nacht in de hotsprings

Weet je wat ze mij nu net vertelden. Dat het hier vannacht helemaal vol zit. Ja en jij gelooft dat zeg ik tegen mijn man. Ja dat zei de kaartverkoper en ook dat ze 24 uur lang open zijn. Ik haal mijn schouders op en ga verder met het uitwassen van onze fietskleding en beklim daarna het heuveltje achter ons huisje om de fietsbroeken in de wind op te hangen aan een paar geïmproviseerde waslijnen .
Ik kijk over het grote terrein uit met de vele heet water bronnen. Ik tel wel zes hele grote baden.
Hoe kunnen ze hier bestaan. Er is namelijk helemaal niemand. Bizar hoor.
Als je alleen al kijkt hoeveel huisjes en huizen er staan om te overnachten,Verschillende restaurants en grote parkeerplaats.

We trekken onze badkleding aan en omdat het best wel in een streng Islamitisch deel is doe ik ook maar een t-shirt aan. We proberen alle baden uit. Sommige zijn loeiheet.
Maar het blijft vreemd om hier alleen te zijn.

Savonds na het eten toch nog maar een keer de baden in. Nu zit er welgeteld één gezin.
Moeders aan de kant in haar lange jurk en sluier en de zonen in de baden. Al snel kwam een van de zonen naar ons toe. Met een fles water. Voor ons zei hij In gebrekkig Engels. We moesten voldoende drinken omdat het warm was . Weer een voorbeeld van de vriendelijkheid van de Maleisiers.
Om 22.30 duiken we in bed. Na al die uren in dat hete water zijn we bijzonder loom en slaperig geworden

Ik wordt wakker. Wat een herrie buiten. Ik kijk op mijn horloge. 2 uur.!
Mijn man gaat uit bed om te kijken wat er aan de hand is. Voetballende jongeren voor onze deur.
Echt het is niet te geloven, maar het zit nu stampvol zegt hij . Hele gezinnen met veel kleine kindertjes. Overal etenskarretjes met dampende potten op het vuur, en waterpijp rokende mannen. En zo gaan we een onrustige nacht in, met krijsende, gillende en lachende stemmen op de achtergrond. De voetballers zijn heel lief een stuk verder gaan ballen.

Wanneer wij om 5.30 uit bed gaan omdat we vroeg weg willen [ nog niet te warm ] zitten er nog steeds zo'n 50 mensen in de baden. En als wij om 6 uur wegfietsen vertrekken de laatste groepen. Het is omdat ik het met eigen ogen gezien heb anders zou ik het nog steeds niet geloven,

In Ulu Lelang. Ergens tussen Sungai Petani en KG. Lalang.