Maleisië Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Levenslang gratis vliegen

Gepubliceerd: 29 okt 2009
0

Het zal je maar overkomen als zwangere vrouw: bevallen van je spruit in een vliegtuig. Maar voor een vrouw op een vlucht van Air Asia liep het heel voordelig af. Zowel moeder als vliegtuigbaby mogen van de luchtvaartmaatschappij levenslang gratis vliegen.

Afgelopen week bleek een vliegtuigbevalling helemaal niet zo naar te zijn. Moeder kreeg na haar bevalling namelijk te horen dat zij en haar pasgeboren kindje hun leven lang gratis mogen reizen met Air Asia.

Bevalling in de lucht

Vrouwen bevallen wel vaker in een vliegtuig. Maar door gratis vluchten uit te delen, wist Air Asia er letterlijk wereldnieuws van te maken. De 31-jarige passagier Liew Siaw Hsia schonk afgelopen week tijdens een vlucht van Penang naar Kuching het leven aan een zoon.

Uitwijken

Tijdens de binnenlandse vlucht stelde Liew Siaw Hsia het cabinepersoneel op de hoogte van haar naderende bevalling. Hierop besloten de piloten uit te wijken naar de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur.

Ongeduldige baby

Maar de baby was ongeduldig en kwam al ter wereld voordat de landingsbaan in zicht was. Met behulp van een arts die aan boord was, zag het jongetje, maar liefst elf weken te vroeg, zonder gevaar het levenslicht.

Cadeau

Zowel moeder en baby zijn naar het ziekenhuis vervoerd in Kuala Lumpur en maken het goed. Moses Devanayagam van Air Asia bezocht Liew Siaw Hsia en haar zoon in het ziekenhuis. 'Om dit gedenkwaardige moment te vieren, hebben we besloten dat zowel moeder als kind hun leven lang gratis mogen reizen met onze maatschappij', aldus Devanayagam.

Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Maleisië artikelen
Reisnieuws
10x de coolste rooftopbars van de wereld

08 jul 2017, Cocktails, mooie mensen en spectaculaire uitzichten. What’s not to like?! Rooftopbars schieten wereldwijd als paddenstoelen uit de grond. Wij selecteerden de indrukwekkendste.

0
Reisnieuws
10x de mooiste skylines én de geheimste uitkijkpunten

05 apr 2017, Je hebt van die skylines die uit duizenden te herkennen zijn, zoals deze tien. De Columbus-redactie en Reisreporters wijzen je op de allermooiste en minst drukke uitkijkpunten.

0
Reisnieuws
8x totaal onontdekte Aziatische bounty-eilanden

30 mrt 2017, De doorsnee massatoerist wordt intens gelukkig van een strandvakantie op een overbevolkt Thais eiland. Jij niet. Jij zoekt liever de rust op op één van deze totaal onbekende Oost-Aziatische paradijsjes.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.