Felidhoo Atol

Het Felidhoo Atol (ook bekend als Vaavu Atol) is een van de atollen van de Maldiven. Met 2144 inwoners is het de kleinste atol in de Maldiven. Het ligt op 65 kilometer van Male. Met een speedboot is de hoofdstad in anderhalf uur te bereiken. Felidhoo is de hoofdstad van het Vaavu Atol.

Informatie over Felidhoo Atol

Beste foto's & tips van Felidhoo Atol

'295017' door casperencora '295017' door casperencora

MaledivenFelidhoo Atol

MaledivenFelidhoo Atol

Heremiet kreeft...clo

casperencora

Bij een mooie duik heb ik deze close-up genomen van een heremiet kreeftje. Het mooie hieraan vind ik de kleuren. Het is ook leuk om het beestje te volgen onderwater. Zien hoe het leeft!

'294994' door casperencora '294994' door casperencora

MaledivenFelidhoo Atol

MaledivenFelidhoo Atol

Wrak

casperencora

Een leuk klein wrak op een diepte van 15 meter. Er zat veel vis in en veel begroeiing. Het ligt op een huisrif bij een resort.

'1097482' door karinm '1097482' door karinm

MaledivenFelidhoo Atol

MaledivenFelidhoo Atol

Psychedelische vissen

karinm

Tijdens mijn reis naar de Malediven heb ik een live-aboard gedaan, een week lang op een boot met 3-4 duiken per dag. Mantaroggen, haaien-poetsstations, murenes, noem het op en ik heb het gezien. Helaas niet de walvishaai, want door verslechtering van het weer konden we niet naar de plek varen waar deze giganten zich bevonden. Na de live-aboard nog 2 dagen op een eilandje verbleven, je weet wel, in zo'n idyllisch huisje-op-palen-boven-het-water....heerlijk! Lopend over de boardwalk naar het huisje keek ik in het kraakheldere water en zag daar dit psychedelische beeld....

Laat kaart zien