Ari Atol

'323511' door Nrique '323511' door Nrique

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Elegantie

Nrique

Tijdens deze duik in de Ari Atol waren er zo 6 a 7 grijze rifhaaien die rustig langs het rif patrouilleerden in de stroming. De gehele duik hebben we rustig deze prachtige beesten kunnen bewonderen terwijl we steeds een klein beetje dichterbij ging om optimaal te kunnen genieten. Al met al denk ik dat we in het uur dat de duik duurde, we ongeveer 30 meter van de plek af zijn gekomen van waar we het water in ging. Heerlijk!

'137757' door brussel '137757' door brussel

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Walvishaai

brussel

tijdens snorkelen op ca 5 meter diepte tegengekomen, walvishaai van ca 5m. Erg hard zwemmen om een zich minimaal voortbewegende vis bij te houden

'214099' door patrickvaneenbergen '214099' door patrickvaneenbergen

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Padi duik station

patrickvaneenbergen

Op Kuramathi in de Rashdoo Atol heeft de Padi duik instructeur een mooi onderkomen, alwaar vandaan prachtige duiken ondernomen worden, dichtbij het huis rif of aan de buitenrif waar het al snel een paar kilometer diep is

'391888' door Nrique '391888' door Nrique

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Macro visje

Nrique

Geen enkel idee wat voor visje dit is eerlijk gezegd, maar ik ben zelf wel erg blij met deze macro. Je ziet de zandkorrels, dus je mag zelf uitrekenen hoe groot hij was ;-)

'391512' door Nrique '391512' door Nrique

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

De koningin

Nrique

De queen angel fish is een van de meest kleurrijke vissen die je kunt tegenkomen. Ik heb ze gezien van de Malediven tot in de Carribbean dus zijn ook nog eens wijdverspreid. De familie omvat zeven geslachten en ongeveer 86 soorten. Engel- of keizersvissen zijn felle verdedigers van hun territorium, waarbij zij soms grommende of knakkende geluiden maken. Jonge exemplaren bezitten een totaal afwijkend kleurenpatroon tov van volwassen soortgenoten, en treden ook als poetsvissen op. De meeste soorten voeden zich met sponzen.

'134399' door brussel '134399' door brussel

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Gevlekte adelaarsrog

brussel

Adelaarsrog met eendenbek

'326234' door Nrique '326234' door Nrique

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Puur natuur, maar wat

Nrique

Normaal gesproken moet je de foto omschrijven, maar bij deze vraag ik het aan jullie. Wat zie je hier? Gezien de foto's die ik meestal upload zal het thema niet heel erg moeilijk te raden zijn...

'322821' door Nrique '322821' door Nrique

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Pride

Nrique

Het duurt even, maar eindelijk heb ik een foto van een anemoon + anemoonvis waar ik happy mee ben. De kleine vurige visjes zijn zo snel als water en komen vaak als een oranje streep op de foto ipv zichtbaar.

'30479' door Mirjan '30479' door Mirjan

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Leuke ontmoeting...ti

Mirjan

Tijdens het snorkelen bij het huisrif van Angaga kwamen we dit leuke visje tegen (Rockmover Wrasse)

'326312' door Nrique '326312' door Nrique

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Show me those teeth

Nrique

Murenes zijn aal-achtige vissen die zich overdag vaak in holen zitten en s nachts op jacht gaan. Wat de meeste mensen niet weten is dat ze een tweede set tanden achter in hun keel hebben waarmee ze hun prooi makkelijker kunnen verschalken. Mijn missie blijft om die tweede set tanden ook een keer op de foto te zetten. Voorlopig moet ik het doen met hun "normale" gebit extra info: http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=14194579

'326015' door Nrique '326015' door Nrique

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Vermoeid.....

Nrique

Veel vissen kunnen gapen. Ze hebben een uitschuifbare mond die ze openzetten zodra ze vermoeid zijn of behoefte hebben aan meer zuurstof. Het is nog niet geheel duidelijk waarom vissen dit doen, maar dit zijn de de theorien die momenteel gangbaar zijn. Ik had dit fenomeen al vaker gezien, maar nog nooit fatsoenlijk op de foto gezet. Zelf ben ik erg blij met dit resultaat. Vis: Oriental Sweetlips

'392391' door Nrique '392391' door Nrique

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Shark encounter

Nrique

Behoorlijk wat ruis in de foto, maar goed wat wil je op een bewolkt moment. Het doel van de duik was om grijze rifhaaien te zien en die waren er! Stukje voor stukje kruip ik op 16 meter diepte, dichter naar de rand waar de haaien in de stroming rondcirkelen. Op een gegeven moment ben ik eindelijk dichtbij genoeg om een close up te maken van deze schitterende dieren.Het is best spannend om een haai van 2.5 a 3 meter zo dicht bij je in de buurt te hebben, maar hun schoonheid en de wetenschap dat haaien mensen niet als voedsel zien overwint het van de spanning. Laat mij dit maar elke dag doen!

'295292' door casperencora '295292' door casperencora

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Schildpad in de nacht

casperencora

Bij een nachtduik deze schildpad gespot. Het is leuk om te zien hoe snel deze dieren eigenlijk kunnen zwemmen in tegenstelling tot het waggelen over het strand.

'323101' door Nrique '323101' door Nrique

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Gemaskerd bal

Nrique

The undulate triggerfish. Een van de wat meer extravagante vissen van de zee. In het Nederlands wordt deze vissoort de trekkersvis genoemd. Ze hebben een rugvin die ze kunnen "uitstrekken" en zich vervolgens mee kunnen vast zitten in een stuk koraal of een gat. Dit doen ze voornamelijk als er gevaar dreigt en ze dus veilig willen stellen dat ze niet makkelijk uit hun veilige schuilplaats gehaald zullen worden door een roofdier of bijvoorbeeld een sterke stroming.

'124026' door patrickvaneenbergen '124026' door patrickvaneenbergen

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Kuramathi Rashdoo Ato

patrickvaneenbergen

Deze foto namen wij per toeval met de mooie golfslag, op het strand op de uitloper van het laatste tipje laat op de middag, op de verre achtergrond staat nog een reiger.

'257619' door patrickvaneenbergen '257619' door patrickvaneenbergen

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Oerwoud van Kuramathi

patrickvaneenbergen

Op de Malediven heeft het eiland Kuramathi zulk dicht tropisch oerwoud dat je de zee moet zoeken lijkt wel. Je kunt er zowaar verdwalen, maar ga zeker op zoek naar de +/- 300 jaar oude Banjan boom, als u aankomt met het watervliegtuig steekt hij overal bovenuit. " zo weet u waar u moet zoeken" Het resort heeft zelfs een discovery trail uitgezet in het middelste gedeelte ozodat u de diversiteit zelf te ontdekken. Om daarna toch ergens aan het strand uit te komen om een lekkere verfrissing te bestellen bij de uitstekende "staf". U krijgt een complete snorkel uitrusting ter beschikking [full board] maak hier minstens elke dag één maal gebruik van, dit mag u niet missen...

'66919' door Mirjan '66919' door Mirjan

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

De waterbungalows van

Mirjan

De diverse waterbungalows van Mirihi

'323645' door Nrique '323645' door Nrique

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Snapper

Nrique

Snappers blijken erg goede vissen te zijn om op de foto te zetten. In het verleden heb ik meer foto's van ze geplaatst op reisreporter. Ook deze ben ik erg tevreden mee. Het is altijd moeilijk om een vis interessant op de foto te zetten met een soort van expressie. Deze snapper komt op mij met zn kleine witte tandjes hongerig en venijnig over.

'324624' door Nrique '324624' door Nrique

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

White tip reef shark

Nrique

Uitzonderingen daar gelaten zie je op de Malediven elke dag wel een white tup zwemmen. Deze vriendelijke haaitjes worden niet veel groter dan 1.5 meter en zien er met hun slanke lichaam ook niet erg bedreigend uit. Na zonsondergang gaan ze echter met zn allen op jacht. Tijdens een nachtduik hebben we een groep van tientallen haaien ontmoet die op jacht waren. Ontzettend mooie ervaring. Deze foto is overdag genomen aangezien ik geen flitser heb voor onderwaterfotografie.

'363371' door dutch-travellers '363371' door dutch-travellers

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Cameleon

dutch-travellers

De Malediven bieden meer dan alleen het leven onder het wateroppervlak. Hoewel dit natuurlijk wel de grootste schoonheid van de eilandengroep is. Deze cameleon kruiste mijn pad op weg naar een fotosessie van de zonsondergang. De avondkleuren geven een zacht effect.

'418646' door Sanderyoho '418646' door Sanderyoho

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Krab race of...Mayaaf

Sanderyoho

Mayaafushi eiland ligt op het Noord Ari Atoll en is werkelijk een paradijs. Je vliegt erheen met een watervliegtuig vanaf Malé. Ben je eenmaal daar, dan kun je je schoenen en portemonnee in je bungalow laten. Mooie duiken gemaakt (manta-rog / hamerhaaien en meer) en heerlijk relaxed. Veel krabben (vooral in de avond op het strand) en sommige met een nummer op de rug. Waarom? Dat bleek later toen de krab race werd georganiseerd. Als jouw krab als eerste de cirkel uit is heb je gewonnen (een stapel bierblikjes in mijn geval).

'239120' door Francoise '239120' door Francoise

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Fleurig

Francoise

Op de Malediven is weinig meer te doen dan duiken duiken en nog eens duiken, dus ideaal om bij te tanken. Tussen het duiken door is er voldoende tijd voor een goed boek en...je fotografeerkunst uitbreiden. Deze bloem was mijn geliefde onderwerp qua kleur en scherpte diepte werking.

'66921' door Mirjan '66921' door Mirjan

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

Bungalow vanaf het...

Mirjan

Uitzicht op de waterbungalow tijdens het snorkelen.

'570136' door AWennekes '570136' door AWennekes

MaledivenAri Atol

MaledivenAri Atol

New home in paradise

AWennekes

''Ik droom. Ik droom. Ik droom''. Water zo blauw. Zand zo wit. Een oceaan vol leven. Een strand voor jezelf. Het resort was volledig volgeboekt, maar overdag geen ziel te spotten.