Libanon stekker

Libanon – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Libanon, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Libanon gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Libanon gebruikt kunnen worden zijn : A, B, C, D en G
Stekker A
Stekker B
Stekker C
Stekker D
Stekker G

Informatie over Libanon

'232858' door Fransvdg '232858' door Fransvdg

LibanonNoord Libanon

LibanonNoord Libanon

Verkiezingsstrijd

Overal in Nederland staan de borden om verkiezingsposters voor de komende verkiezingen op te plakken. In Libanon doen ze dat iets anders. Deze foto maakte ik in de zomer van het jaar 2000 in Tripoli. Ik snapte daarna heel goed dat Libanon een moeilijk land is om in vrede te regeren......burenruzies lijken me ook gemakkelijk te veroorzaken hier. (Dit is een gescande dia)

'1085154' door EvanderHel '1085154' door EvanderHel

LibanonBeiroet

LibanonBeiroet

Beirut by sundown

Vanaf mijn balkon op de 10e etage van het hotel, was dit een deel van mijn uitzicht. De prachtige Mohammad Al Amin moskee wordt omgeven door kerken, kathedralen, oude gebouwen en gloednieuwe wolkenkrabbers. De hijskranen drukken hun stempel op de skyline van Beiroet, een stad met ontzettend mooie zonsondergangen. Op deze momenten door de stad dwalen, is een extra aanrader. Er komt een soort magische glans over deze chaotische en beetje maffe plek. Ben diep onder de indruk en kan niet wachten om terug te gaan.

'1039676' door krijnvandergiessen '1039676' door krijnvandergiessen

LibanonBeiroet

LibanonBeiroet

Beirut uit de hoogte

Beirut is een stad gebouwd aan de kust. De spectaculaire kustlijn, bestaande uit hoge kliffen afgewisseld door mooie stranden, kronkelt vanaf het centrum richting een van de buitenwijken: Jounieh. Deze super gezellige wijk ademt echt de sfeer van Beirut. Vrij, uitbundig, gezellig en ongelooflijk gastvrij. Je kunt hier heerlijk eten in een van de talloze restaurantjes die uitkijken over zee. Maar het (letterlijke) hoogtepunt is de telepherique, een kabelbaan naar de 530 meter hoge top van een van de heuvels die uittorent boven de baai. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over deze wijk en de zee! Dit is dan ook een populaire activiteit voor locals. Uiteraard om van de zonsondergang te genieten, maar ook omdat een van de heiligste plekken van het land hier te vinden is: de Our Lady of Lebanon kerk. Bovenop de kerk staat een gigantisch beeld van Maria, dat van ver al is te zien, is een bedevaartsoord voor duizenden gelovigen. Het is hier dus best wel druk, maar niet met toeristen. Voornamelijk locals die het net zo bijzonder vinden als jij om daar te zijn. En dat creëert een mooi sfeertje! Ps. de groene lijnen die je ziet op de foto zijn van een van de gondels van de kabelbaan die langskomt, en 's avonds verlicht is. Als je goed kijkt zie je dezelfde groenen lijntjes helemaal naar beneden richting de zee lopen.

Bekijk alle Libanon foto's en tips