Sidon

Sidon is een stad aan de zuidwestkust van Sidon. Vandaag de dag zijn nog steeds de ruïnes te bezichtigen van de kerk van Kasteel bij de Zee. Dit was een fortificatie dat door de Kruisridders van St. John in 1228 werd opgericht. De Arabieren noemden het Qalaat el-Bahr. Het kasteel ligt op een eilandje en is door middel van een brug met het vaste land verbonden. Ook leuk in Sidon is een bezoekje aan de souk.

Informatie over Sidon

Beste foto's & tips van Sidon

'115832' door herman m '115832' door herman m

LibanonSidon

LibanonSidon

Zeekasteel

herman m

Heden ten dage zijn nog steeds de ruïnes te bezichtigen van de kerk van “het kasteel bij de zee”. Dit was een fortificatie dat door de Kruisridders van St. John in 1228 werd opgericht. Een andere naam is Zeekasteel en de Arabieren noemen het Qalaat el-Bahr. Het kasteel ligt op een eilandje en is door middel van een brug met het vaste land verbonden. Opvallend zijn de zuiltrommels die gebruikt werden om de muren te versterken. Van de twee torens is de westtoren er het beste aan toe. In de andere toren, de oosttoren, liggen de fundamenten van 2 wateropslagplaatsen. Dit kasteel is de toegang tot de haven. Deze ligt tegenwoordig op dezelfde plaats als waar de Feniciërs hem hebben aangelegd en welke in de 17e eeuw werd gedempt.

'357856' door chdumarchiesarvaas '357856' door chdumarchiesarvaas

LibanonSidon

LibanonSidon

Uitzicht Libanon in d

chdumarchiesarvaas

In de buurt van Sidon (exacte plaats weet ik niet) kan je de bergen in. In de verte zie je al besneeuwde bergen. In het voorjaar kan je er nog steeds in de sneeuw lopen op ongeveer 2100 meter. Mooi gebied en mooi uitzichten

'311180' door herman m '311180' door herman m

LibanonSidon

LibanonSidon

Vis van Sidon

herman m

De letterlijke betekenis van Sidon is “vishaven”. Sidon is in grootte de derde stad van Libanon en telt ongeveer 200.000 inwoners. De soek bevat, zoals gebruikelijk in het Midden Oosten, een wirwar aan straatjes. Er is letterlijk van alles te koop en het is er zeer levendig. Met versproducten wordt niet altijd even hygiënisch omgesprongen, zoals de foto laat zien.

Laat kaart zien