Zuid Laos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Met local transport vanaf Bangkok naar Pakse en 4000 islands

Zuid Laos,
Laos


De leukste manier om van Bangkok naar zuid Laos te gaan is met het lokale vervoer. Ik heb veel verhalen gehoord van mensen die tours of de (erg toeristische) trein naar Vientiane pakken en naar het zuiden van Laos reizen. Een veel leukere en makkelijkere manier is om in Bangkok vanaf Mo Chit busstation de nachtbus te pakken naar Chong Mek dit duurt ongeveer 12 uur is erg comfortabel en kost ong €12 per persoon. Vanaf Chong Mek is het 300m lopen naar de grens met Laos, luister niet naar de tuk tuk drivers die zeggen dat het 3km is en maar 40 baht rekenen! Eenmaal aan de grens kun je het visa ($35) betalen in dollars, baht en kip. Ook aan deze kant van de grens weer taxi en tuk tuk drivers die je cheap cheap naar Pakse willen brengen, gewoon de weg aflopen 200m verder is een lokale "busstand". Hier pak je een bus naar Pakse voor 60 baht (kip kan je pas in pakse pinnen) na ongeveer 2 uur tussen de locals met groente en fruit van de markt kom je aan in Pakse. Hier kun je kip pinnen omdat baht hier niet word geaccepteerd.
Vanaf hier pak je een tuk tuk naar km 8 busstation kost ongeveer 20000 kip.
Vanaf het busstation gaan verschillende bussen naar de verschillende eilandjes. Wij hadden de bus naar ban nakasang en vanaf daar pak je de boot (30000 kip) naar don det of don kon.
Alles bij elkaar een reis van 14 uur inclusief grensoversteek en wachttijd bij bus en boot maar een onvergetelijke ervaring omdat alle mensen zo vriendelijk en behulpzaam zijn