Zuid Laos reisblogs

Bey Bey Laos

kellen was er (tot 09 okt 2009) Gepost op 18 okt 092 reacties

Bey Bey Laos

Yeps we are going to leave Laos tomorrow. Omdat we het zat zijn?? Huh nou nee, we hebben alles gezien wat we wilden. En zijn toe aan weekje strand.
Afgelopen dagen veel gebeurd, we kunnen niet alles plaatsen, maar goed ff (ik denk geen korte) updage:

Boun Lay Heua Phai-festival in Vientiane:
En dan kom je s'ochtends vroeg om 6 uur aan in Vientiane, en moet je een hotel zoeken. Geen probleem dachten we, dat is het nooit geweest, nou nu wel.....Of het was vol, of te duur (80 dollar is hier best veel) of het zag er niet uit. Naja dan maar aan de Mekong zitten (niet de wijk die we uitgezocht hadden), leuk hotel, ruime kamer en goede prijs. Alleen vergat de receptie ons 1 ding te vertellen, dat we vanaf 3 uur s'middags 1,5 dag in de herrie van een festival zouden zitten (goh we snapten ineens waarom het hotel plek had). Het einde van het regenseizoen en een soort vast-periode naderde en dat wordt altijd bij volle maan gevierd. Van 1 tot 5 oktober feest dus!!! En feesten kunnen die Lationen wel. Een mega grote markt waar de gehele stad zich naar toe begeeft. De ene verkoper schreeuwt nog harder dan de andere met keiharde muziek. Zelfs de monniken doen hier aan mee, maar dan in de vorm van je leven voorspellen, goodluch wishes, etc etc. S'avonds gaat het onverminderd door, alleen wordt de Mekong dan verlicht met kleine bloemstukjes (anders kunnen we het niet omschrijven) met aangestoken wierook en kaarsjes erin, de drijven dan op de stroming van de Mekong mee. Ook bootjes die door buurtvereniging gemaakt is worden op de Mekong met aangestoken kaarsjes losgelaten. En dat alles met vuurwerk (tja de goden moet je goed stemmen). Heel mooi en bijzonder gezicht om de Mekong op die manier verlicht te zien. De volgende dag gaat het feest vanaf half 7 s'ochtends gewoon weer door (bedankt receptie!). Nu alleen met de toevoeging dragonboot-races. Lange smalle boten die tegen elkaar strijden om de 1e prijs.
Erg leuk zo'n festival, alleen zijn nu blij dat we in de natuur van Boloven kunnen bijkomen.....

Bolovenplateau:
Na al die uitlaatgassen en stof in de lucht was het tijd voor FRESH AIR!!!! Op naar Boloven, een gebied wat bekend staat om zijn koffie en theeplantages. Maar ook om de natuur en de watervallen. Eerst een dag heerlijk gerelaxed, geslapen en richting de lokale markt.
Gisteren een leuke trekking gedaan. Alleen levensgevaarlijk, huh dit keer niet zo onverantwoord als bij de vorige waterval, want nu hadden we een gids en zelfs wandelschoenen aan. Maar dan nog was de weg spek en spekglad. Het valt nog mee dat we niets gebroken of gekneusd hebben
Maar goed het was het meer dan waard!!!! Zelfs in de waternevel van de waterval kunnen staan, je voelde zelfs de kracht van het neerkletterende water. Verder zijn we koffie en thee experts geworden .
Tja en dan blijkt daarna dat een gids toch maar goed is. Bas ontdekte een slang, nu stonden we daar beiden met onze neus boven op, komt de gids ff vertellen dat hij zwaar giftig is.....lekker dan! Ook de spinnen die we bij onze bungalows zagen waren giftig...OEPS!
Na goed we zijn niet gebeten door 1 van de 2, wel zaten we na de trekking onder de bloedzuigers.....blijkbaar hebben we dus lekker bloed

Ondertussen veel meer beleefd, maar dat zullen we jullie allemaal niet aandoen. We gaan nu eerst op internet een hotel in Hua Hin (Thailand) boeken. Morgen en overmorgen zijn namelijk weer reisdagen, yeps weer 2 achter mekaar ivm slaaptrein.
Dussssss de volgende log is vanuit een heerlijk zonnige bestemming, met palmbomen, tropisch strand en lekker cocktails.

kellen Positie 23432 (0 p.) Lid sinds 14-09-2008 Foto's en tips: 146 Blogs: 19 Fans: 0
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Geboekt!!!
0 0
Gepost op 26 december
India
Naar huis
0 0
Gepost op 27 oktober
Vietnam Hanoi
We LOVE Sapa
0 0
Gepost op 27 oktober
Vietnam Noord Vietnam

Reacties bij deze blog

ciske

Door: ciske • Geplaatst op

Lijkt me geweldig zo'n festival. Wij vonden het zonde dat toen wij er waren zo weinig te beleven viel.
Ja het boloven plateau is prachtig met z'n watervallen en van veiligheid hebben ze idd geen kaas geëten maar wonder boven wonder loopt het [ bijna ] altijd goed af. Veel plezier in Hua Hin en vergeet de avondmarkt daar niet te bezoeken. De reis terug naar BKK vanuit Pakse gaat veel tijd inzitten maar daarna kun je ook lekker uitrusten. Veel plezier.

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Volgens mij ben je net terug (of zit je er nog?).
Geen enge beestenvrees aan over gehouden?
Ik dacht dat die Hollanders zulke feestbeesten waren.
Ging je echt slapen dan?

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.