Zuid Laos

'386795' door wisseschout '386795' door wisseschout

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

GEVAARLIJK

wisseschout

Ik sluip speurend door het oerwoud. Volgens de eigenaar van dit stuk zeer groene, vochtig warme stuk bos zitten er best veel groene boomslangen. En ja dan heb je mij gelijk in de startblokken staan om te gaan zoeken. Had ik nu maar mijn verrekijker bij mij, maar ja als je drie maanden op de fietst rondtrekt dan moet je ernstig concessies doen aan de hoeveelheid bagage. En dan....wat zit daar? [ ja die verrekijker hé ] Een groene boomslang. Heel dicht bij kom ik uiteindelijk. Want ja die foto zal gemaakt worden. Maar o wat dom. Later blijkt dat dit geen groene onschuldige boomslang is maar een uiterst giftige BIG EYED PIP VIPER . Hoe ik daar achter kwam. Ik heb de foto aan een gids laten zien in een lodge en die kwam met een boek over slangen aan. Dus ik heb veel geluk gehad, want hij had mij gemakkelijk kunnen bijten. Het was een goede les voor mij. Dit doe ik dus nooit meer zonder heel erg zeker te weten dat het een onschuldig lief slangetje is.

'462351' door wisseschout '462351' door wisseschout

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

De Mekong rivier

wisseschout

Nog profiterend van het laatste licht haalt deze visser zijn korven uit het water. Zou hij zelf nog zien hoe mooi het water kleurt door de laatste stralen zonlicht die de Mekong rivier in zijn oranje gloed zetten. Zuid Laos is een prachtig gebied om doorheen te fietsen. Vrijwel vlak. En heel leuk omdat je ook vaak met een pontje moet oversteken.

'483180' door wisseschout '483180' door wisseschout

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Huis Gekko

wisseschout

Gekko's zijn reptielen die tot de hagedissen behoren. Er zijn wel 1400 verschillende soorten. Dit is een z.g.n huis gekko. Je ziet ze vaak tegen de avond tevoorschijn komen om zich te goed te doen aan insecten, spinnetjes enz. Ik heb ook gezien dat ze op de markt verkocht worden. toen ik vroeg wat ze er mee deden kreeg ik een eetgebaar te zien. Of ze ze werkelijk eten ? ik weet het niet.

'510556' door wisseschout '510556' door wisseschout

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Kom gerust even kijke

wisseschout

Pak de boot in Champassak en regel bij de plaatselijk v.v.v. ook een paar overnachtingen in het communitie guesthouse house op het eiland Dondaeng in de Mekong rivier gelegen. Je wordt helemaal in de watten gelegd door de beheerders met heerlijk eten en een prachtig huis met grote kamers in een mooie tuin met uitzicht op de rivier waar je ook in kan zwemmen. Dames wel gekleed graag. Het eiland straalt rust en vrede uit en de mensen zijn heel vriendelijk. Het was oogsttijd dus veel te zien

'507586' door wisseschout '507586' door wisseschout

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Goed tegen de insecte

wisseschout

Deze gekko's zie je in heet zuid-oost Azië. Dit is het mannetje want die is mooier dan het vrouwtje. Met hun kleefpootjes zitten ze op de wand of aan het plafond te snoepen van de insecten. Ze hebben hun eigen territorium wat ze fanatiek verdedigen.

'293813' door petra0212 '293813' door petra0212

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Dromerige visser

petra0212

Don Daeng Island,een klein rustig eiland t.h.v. Champasak in de Mekong. Doordat het "winter"was, en dus de droge tijd zijn er immense zandstranden. Hier kun je overnachten in bijv. de community lodge. Deze wordt gerund door en voor de lokale bevolking. Ik heb op de veranda de nacht doorgebracht en bij het opkomen van de zon wakker geworden met uitzicht over de Mekong. Is het nog mooier wakker worden? Voor het ontbijt een lange heerlijke wandeling gemaakt. Geen auto`s, een enkele fietser, het luiden van de klokken van het klooster, verdwaalde koeien op het strand en deze visser die waarschijnlijk zijn werk er al op heeft zitten en zit te dagdromen totdat de dagelijkse bezigheden op het eiland weer helemaal op gang komen.

'379601' door wisseschout '379601' door wisseschout

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

De machtige Mekong...

wisseschout

Drie maanden gefietst en heel vaak de Mekong tegen gekomen. Dat was een rode draad door onze vakantie, die ondanks de vele zweetdruppels een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten

'494453' door ciske '494453' door ciske

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Fietsend het eiland..

ciske

In Zuid Laos liggen heel veel eilandjes in de Mekong waarvan een aantal ook bewoond is . Op Done Khong hebben we een fiets gehuurd en het eiland verkent . Er is één weg die rond het hele eiland loopt , je fiets door kleine dorpjes en door de rijstvelden afhankelijk van waar je overal stopt kun je het in een halve dag doen.

'166226' door Naatjedl '166226' door Naatjedl

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

De kracht van het...l

Naatjedl

Eén van de mooiste zonsondergangen die ik ooit heb gezien. De foto is gemaakt op het eiland Don Det, zuid-Laos.

'406560' door wisseschout '406560' door wisseschout

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Nog eentje

wisseschout

Nog één maal een foto van de viper [ erg giftig ], want ik heb niet voor niets mijn leven er voor gewaagd. De ogen zijn toch wel mysterieus, maar de voorgrond misschien toch storend. Ik wacht op jullie commentaar. Voorgrond is de tak waar hij op lag

'462402' door wisseschout '462402' door wisseschout

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Boontjes schoonmaken

wisseschout

Genoten van de spontane reacties en ontmoetingen in Zuid Laos. Weken lang bijna geen toerist gezien. En fotograferen...graag zelfs. Dus deze mevrouw die druk met haar bonen bezig was moest er ook aan geloven

'511338' door wisseschout '511338' door wisseschout

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Ik heb haast

wisseschout

Aan de kant. Ik heb haast. Moet nog even snel wat potten en pannen afleveren bij dat huis daar. Dus braaf springen wij aan de kant om hem te laten passeren

'224762' door jomo01 '224762' door jomo01

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Lieve oude vrouw

jomo01

Deze mooie oude vrouw ontmoet tijdens het wachten om een overzet te nemen naar de Khong Islands.De overzet was een hele belevenis op zich,alles gaat mee over.het heeft drie kwartier geduurd voordat onze Bus in eenjuiste positie stond op de overzet.

'525968' door ciske '525968' door ciske

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Wie wil er...sinaasap

ciske

Net voordat we de grens over gaan vanuit Laos naar Thailand lopen we nog even over de markt. Buiten het fruit wat er verkocht wordt liggen hier ook de heerlijke stokbroden , iets wat overgebleven is van de Fransen.

'504338' door POSJE '504338' door POSJE

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Jaarlijkse bootraces

POSJE

Don Khong of Kong Island is het grootste eiland van de 4000 eilanden in de Mekong in de Champasak Provincie in Zuid Laos. Het eiland is 18x8 km. en heeft ca. 55.000 inwoners. Jaarlijks vinden de bootraces plaats (het was begin december toen wij er waren). Bootjes vol Laotianen komen naar het eiland. Het is tevens een soort braderie met veel eten en drinken. Het is een kleurrijk geheel vooral op zondag als de voornaamste races zijn.

'140076' door biancavanderwerf '140076' door biancavanderwerf

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Colours of decay

biancavanderwerf

Het verval in Laos is soms overduidelijk. In heel veel stadjes zie je Franse invloeden in de architectuur. Ik hoop dat Unesco nog meer plekjes zal aanwijzen voor restauratie. Laos verdient het!

'407221' door wisseschout '407221' door wisseschout

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Drie snotneusjes

wisseschout

Zo kan het ook. Lekker door moeder ? rondgereden worden in de kruiwagen. Hier moesten we natuurlijk voor stoppen. Te leuk om zomaar te laten lopen.

'180979' door danjamol '180979' door danjamol

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Wit licht

danjamol

Op een eilandje in de Mekong in Zuid Laos (Dondet) genoten we van een prachtige zonsondergang.

'513697' door wisseschout '513697' door wisseschout

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Watervallen in de...m

wisseschout

De op sommige plaatsen zeer brede Mekong rivier kent ook in het zuiden redelijk veel watervallen en valletjes. Deze is de Pha Pheng waterval. Ga naar Ban Thakho en neem de zijweg richting rivier of huur een bootje op een van de vele eilandjes die er liggen. Eiland hoppen is hier n.l ook erg leuk.

'508417' door wisseschout '508417' door wisseschout

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Ik ben zo blij zo bli

wisseschout

Al huppelend loopt dit jongetje naar zijn vriendjes en ouders die op het rijstveld met de oogst bezig zijn. Op zijn blote voetjes en niet zo schone shirtje straalt hij een vertederende blijdschap uit

'382194' door wisseschout '382194' door wisseschout

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Zo kan het ook

wisseschout

Grappig om te zien dat vlechten van een mand schijnbaar gemakkelijker gaat als je er zelf in gaat zitten. Natuurlijk moesten we dit even bekijken en fotograferen

'513011' door wisseschout '513011' door wisseschout

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Ik wil wel graag...po

wisseschout

De kinderen in Laos zijn meestal niet verlegen en willen graag voor je poseren als volleerde fotomodellen. Het viel ook op dat ze lief en gehoorzaam zijn.

'516447' door ciske '516447' door ciske

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Relaxen in de Mekong.

ciske

Als we staan te wachten op het bootje dat ons van de vaste wal naar het eilandje Done Khong in de Mekong zal brengen zie ik deze buffels lekker relaxed liggen in de droog gevallen plekken van de rivier.

'506421' door wisseschout '506421' door wisseschout

LaosZuid Laos

LaosZuid Laos

Ben ik niet mooi ?

wisseschout

Welk soort dit is weet ik niet. Wel dat als het warm is je op muurtjes moet kijken en er vaak eentje zit te zonnen. Een veilige spleet tussen de stenen in de buurt voor als er gevaar dreigt