Zuid Laos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Laos image

Zuid Laos

Zuid Laos
Laos
Jonneke

De grens over

Als de hel bestaat, was ik er gisteren op bezoek. We zaten in de ergste bus ooit van Phnom Penh naar Stung Treng (vlak bij de Laos grens). Het was een soort van oven met iets te veel mensen erin en we stopten om de 10 meter om knoflook (?) en dubieuze pakketjes in te laden. Toen we uitstapen om iets te gaan eten werden ons heerlijke gefrituurde vogelspinnen aangeboden waar we beleefd "nee dankje" tegen zeiden. Na 9 uur kwamen we aan in de middle of nowhere waar we over moesten stappen op een minivan. Joepie, nog minder ruimte & lucht voor 2 uur! Eenmaal aangekomen in Stung Treng werden we voor en goedkoop hotel gedropt. Toen we in hadden gechecked zagen we waarom: wat een ranzige kamer! Daarnaast was er geen wc papier ("sorry, dat is op") en konden we de wc niet eens doortrekken. 'S nachts nauwelijks geslapen door de hitte en jeuk -> leuk bijverschijnsel van de malaria pillen, m'n armen, benen en rug jeuken continu.
- Leuk man, reizen :P.

Vanochtend om 8 uur met de bus mee naar de Laos grens. De afscheiding van Cambodja en Laos bestaat uit heel veel geiten en kippen, het is de mooiste grens die ik ooit gezien heb, haha! Iedereen moest $1 betalen (makkelijke manier van geld verdienen voor de grens-mannetjes) en toen konden we weer door. We werden afgezet bij een klein dorpje en omdat we, hoe kan het ook anders, niks hadden geregeld in Laos moesten we terplekke besluiten waar we heengingen zodat we met een van de busjes meekonden.

Dus nu zitten we op Dondet, een miniscuul eilandje. Het is hier heel relaxed en gelukkig ook een stuk minder warm dan in Phnom Penh. We hebben net een stuk over het eiland gewandeld, echt super mooi! Na al die drukte van grote steden is het wel lekker om even te luieren in een hangmatje en met je billen bloot melk uit een kokosnoot te drinken!

Liefs.