Zuid Laos

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zuid Laos image

Zuid Laos

Zuid Laos
Laos
Ciske

Wat is Laos toch mooi.

De binnenkomst in Laos is al gelijk heel anders het is veel rustiger , de natuur veranderd gelijk het wordt veel heuvelachtiger en groener. We zijn behoorlijk vermoeid want we hebben heel wat uurtjes meer gereisd als we gepland hadden. Om 15.00 uur komen we aan en diegene die ons op komt halen aan de grens staat al van 's morgens 10.00 uur af op ons te wachten. No problem zegt hij dan dat zou in nederland toch ondenkbaar zijn. Met het pontje komen we aan op Done Khone. Hier is life easy going. lekker eten en lieve mensen. Zondag hadden we een fiets gehuurd. We zaten 's morgens al vroeg op de fiets en hebben over het hele eiland gefietst , zo lekker rustig en heel af en toe kom je een auto tegen. ik heb de rest van mijn autootjes meegenomen en de kleurboeken met kleurtjes. We fietsen door de rijstvelden en af en toe stop ik om kinderen autootjes te geven. op een gegeven moment zie ik 2 jongentjes met een fiets en als ik stop gooien ze hun fiets in het gras en rennen met een vaartje naar binnen. Als ik de autootjes laat zien heeft een van de twee het lef om ze te komen halen.
We stoppen in een dorpje om wat te drinken en daar zitten en paar meisjes op de grond te spelen , ik geef hun elk een kleurboek en kleurtjes. Gelijk komen de moeders erbij en de kleurboeken worden helemaal bekeken, prachtig vinden ze het.
De kleurboeken worden als een grote schat behandeld. De rest van de fietstocht geven we nog wat we over hebben weg en zakken dan onder genot van een biertje op en terras.
De dag erna trekken we verder via Pakse naar tadfane. Geweldig dat boloven plateau. We hebben een lodge hoog in de bergen en 's avonds koelt het er behoorlijk af. Het uitzicht is prachtig je kijkt neer op 2 watervallen. De tweede dag maken we een trekking door de bergen onder begleiding van een gids klauteren we over bomen en paadjes door beekjes en weer een verbluffend uitzicht. We lopen nog over een koffieplantage en gaan kijken hoe de koffiebonen verwerkt worden. We komen nog bij andere watervallen die ook al even mooi zijn. 's avonds gaan we op tijd naar bed want morgen gaan we Thailand weer in en via Bangkok naar onze laatste bestemming Koh Chang. Maar de tijd in Laos was te kort hadden we hier nog maar wat langer kunnen blijven. Maar wie weet , er is 'n stukje laos wat we nog niet gehad hebben !!!

Groetjes Gert