Wat Phu

Wat Phu ('berg tempel') is gelegen op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over het omliggende land en de Mekong rivier. Het tempelcomplex heeft door de omgeving een mystieke sfeer om zich heen hangen. De tempel staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De tempel ligt in het zuiden van Wat Phu, niet ver van de grens met Cambodja en Thailand.

Informatie over Wat Phu

Beste foto's & tips van Wat Phu

'455415' door JaccoenLaurie '455415' door JaccoenLaurie

LaosWat Phu

LaosWat Phu

Wat Phu tempel comple

JaccoenLaurie

Het Wat Phu tempel complex is een UNESCO Werelderfgoed helemaal in het Zuiden van Laos. De tempels hebben een vergelijke stijl als een aantal tempels in Angkor, er is alleen minder van over. Aan de andere kant worden ze ook minder bezocht, en is de ligging prachtig. Het complex ligt aan de voet van een berg, en om bij de hoofdtempel te komen moet je best wat trappen lopen. Deze foto is bovenaan gemaakt.

'450588' door JaccoenLaurie '450588' door JaccoenLaurie

LaosWat Phu

LaosWat Phu

Wat Phu

JaccoenLaurie

Wat Phu is een UNESCO ruïne in het zuiden van Laos. Om er te komen hebben we een motorbike gehuurd in Pakse en vervolgens de 40 kilometer naar de tempel gereden. De tempel zelf heeft wat weg van de tempels bij Angkor, maar er is niet zoveel van over. Op de foto zie de ‘oprijlaan’ naar de tempel zelf, die tegen de bergwand aanligt.

'539161' door marcvankessel '539161' door marcvankessel

LaosWat Phu

LaosWat Phu

Een fractie van Angko

marcvankessel

Wat Phu is een ruine van een Angkoriaans tempelcomplex van het rijk van de Khmer. De bouwstijl is bijna identiek als die van zijn grote broer in Cambodja. Maar de oppervlakte is slechts een fractie daar van. Het tempelcomplex is gesticht in de 9e eeuw (Angkor Wat in de 12e eeuw) en het was kortstondig de hoofdstad van het Khmer-rijk. Op de foto is slechts een deel te zien. Voor wie Angkor Wat reeds bezocht heeft zal Wat Phu niet zo veel nieuws brengen. Maar het ligt aan de Mekong en op 20 km afstand van het Bolaven plateau. Het plateau met meer dan 25 watervallen. Kortom, ben je na een uurtje of 2 uitgekeken (zoals ik) dan is er nog genoeg te ontdekken in de omgeving. Ps. Eigen vervoermiddel (brommer/motor) is een must. Of je moet georganiseerd gaan.

Laat kaart zien