Vientiane

'494879' door travelbag '494879' door travelbag

LaosVientiane

LaosVientiane

In linie

travelbag

In Vientiane zijn vele tempels te bezoeken. Omdat het al een aantal jaren geleden is weet ik niet meer in welke tempel dit is geweest. De boedha's stonden in ieder geval mooi in linie en in iedere tempel zijn ze toch weer anders of anders opgesteld.

'552971' door ciske '552971' door ciske

LaosVientiane

LaosVientiane

Bewerking met...bladg

ciske

In elke Aziatische stad staan wel tempels en het is altijd leuk om er binnen te lopen , soms ben je de enige en soms is er bedrijvigheid. In deze tempel zat een monnik in een hoekje schalen te voorzien van bladgoud.

'511979' door primavera31 '511979' door primavera31

LaosVientiane

LaosVientiane

De gouden tempel 'Pha

primavera31

De gouden tempel 'Pha That Luang". Als de zon erop schijnt is deze tempel echt zo mooi.Het goudkleurige komt dan echt tot z'n recht. We hadden het geluk op ook een mooie wolkenlucht waardoor de foto een stuk dramatischer wordt.

'500454' door RobHoekstra '500454' door RobHoekstra

LaosVientiane

LaosVientiane

Wat Sisaket

RobHoekstra

Wat Si Saket is een tempel (wat) die in 1818 gebouwd werd in Vientiane door Koning Anouvong (Chao Anou) van het koninkrijk Vientiane. Het is de oudste tempel die nog steeds geheel intact is in Vientiane. Alle andere tempels zijn ofwel gebouwd na deze tempel, of moesten hersteld worden na de vernietiging door Siam van Vientiane in 1828. Deze tempel is gebouwd in de Bangkok stijl, en dit is waarschijnlijk de reden dat deze tempel als enige gespaard is door de Siamezen. Dank Wikipedia! In deze tempel staan ook nog een slordige 6000 boeddha beeldjes als ik het juist geteld heb. En het was er ook lekker rustig trouwens.

'214790' door wendyve '214790' door wendyve

LaosVientiane

LaosVientiane

Scheren

wendyve

Voor het festival van That Luang in Vientiane zorgen duizenden monniken dat ze er puntgaaf uit zien. De hoofden worden maandelijks geschoren, maar deze dag liep iedereen er even kort geschoren uit. Geen ingewikkelde ceremonie, maar wel een gebroederlijk onderonsje.

'500035' door LRison '500035' door LRison

LaosVientiane

LaosVientiane

Fontein voor de...Tri

LRison

In Vientiane is een grote Triomfboog gebouwd ter ere van de gesneuvelden van de IndoChina oorlog,het cement voor de boog en het fontein zijn geschonken door de Verenigde Staten ter compensatie van de vele bommen die gedropt zijn boven Laos tijdens de Vietnam oorlog.

'552953' door ciske '552953' door ciske

LaosVientiane

LaosVientiane

Opknapbeurt van de...

ciske

De That Luang is een stupa die je al van ver ziet liggen en een trekpleister is voor Vientiane. We hadden hem al eens eerder bezocht maar toen was het van dichtbij een beetje vergane glorie maar nu zijn ze aan een opknapbeurt bezig. De stupa is klaar en ligt weer prachtig in de zon te stralen , de beelden rondgang om de stupa was jammer genoeg afgesloten omdat daar hard gewerkt werd om alles weer een mooier aanzien te geven.

'520714' door travelbag '520714' door travelbag

LaosVientiane

LaosVientiane

Boedha's

travelbag

In Vientiane vind je verschillende mooie boeddhistische tempels, zoals de Wat si saket, Wat Si Muang en de That Luang. Als je van te voren een route uitstippelt kun je er verschillende op een dag bezoeken. In de meeste tempels zijn mooie, maar soms ook oude boeddha's te vinden.

'433288' door konne000 '433288' door konne000

LaosVientiane

LaosVientiane

Patuxai

konne000

Op het eerste gezicht doet de Patuxai, wat overwinningspoort betekent, denken aan de Arc de Triomphe in Parijs. Het monument werd in 1964 gebouwd ter herdenking van de slachtoffers van de Laotiaanse burgeroorlog tussen 1953 en 1975. Hij is gemaakt van beton, dat volgens de geruchten door de Amerikanen voor de bouw van een nieuwe luchthaven zou zijn gedoneerd. De boog is versierd met een typisch Laotiaanse mengeling van boeddistische en hindoeïstische iconen samen met bas-reliëfs van apsana's die tegen vervaarlijke demonen uit het hindoe-epos Ramayana strijden.

'524974' door MichielScheerhoorn '524974' door MichielScheerhoorn

LaosVientiane

LaosVientiane

The Nightmarket

MichielScheerhoorn

In Vientiane hebben we de grootste night market gezien tot dusver in onze reis. We hebben een plekje in een skybar gezocht en hier niet alleen genoten van het uitzicht over de rode daken van de kraampjes, maar ook van alle activiteiten er naast. Op een paar meter afstand van elkaar stonden verschillende klasjes fitnessoefeningen en dansjes te doen. We voelden ons hier zo goed door, dat we lekker een extra biertje genomen hebben!

'531918' door travelbag '531918' door travelbag

LaosVientiane

LaosVientiane

Even poseren

travelbag

Leuk om te zien is hoe monniken tegenwoordig in eigen land hun eigen bezienswaardigheden bezoeken. Vaak ook met een mobieltje op zak. Ja en dan moet je natuurlijk even met z'n allen op de foto. Ook voor ons blijven ze fotogeniek.

'382733' door walterstoffers '382733' door walterstoffers

LaosVientiane

LaosVientiane

Plezier

walterstoffers

De kinderen in Laos die langs de Mekong rivier wonen krijgen geen genoeg van water, elke dag kwam ik ze tegen spelend in of met water zoals op de foto.

'230150' door jomo01 '230150' door jomo01

LaosVientiane

LaosVientiane

Grote ogen

jomo01

Dit kleine meisje met haar grote ogen gefotografeerd aan de Wat That Luang.De Wat That Luang is het nationale heiligdom van Laos en het belangrijkste monument van de stad.De grote gouden stoepagebouwd op 3 vlakke vierkante terrassen.In 1827 werd ook de Wat That Luang verwoest en in 1900 terug opgebouwd.

'508342' door POSJE '508342' door POSJE

LaosVientiane

LaosVientiane

Lekker in het water

POSJE

De waterbuffel neemt een heerlijk bad, de rest van het dierenrijk doet een middagdutje en wij? We houden ons niet aan het tempo en daarom zijn we aan het de dag helemaal doodmoe, maar zeer voldaan over wat we allemaal ondernomen hebben.

'346026' door maranopreis '346026' door maranopreis

LaosVientiane

LaosVientiane

Mekong sunset !

maranopreis

We zitten na een hele warme en drukke dag sightseeing, heerlijk onderuitgezakt met een biertje op een vlonderterrasje aan de Mekong. Aan de overzijde ligt Thailand en langzaam gaat de zon onder.

'244430' door petervanderwaal '244430' door petervanderwaal

LaosVientiane

LaosVientiane

Pha Tat Luang

petervanderwaal

De Pha Tat Luang is het stadsbeeld van Vientiane en het nationale symbool van Laos. Het prachtige complex heeft ook zo z'n mooie uitgewerkte details zoals deze Buddha in een traliewerk 'verwerkt'

'218852' door jomo01 '218852' door jomo01

LaosVientiane

LaosVientiane

WAT THAT LUANG

jomo01

De Wat That Luang is het nationale heiligdom van Laos en het belangrijkste monument van de stad.De grote gouden stoepagebouwd op 3 vlakke vierkante terrassen.In 1827 werd ook de Wat That Luang verwoest en in 1900 terug opgebouwd.

'302808' door mulderlis '302808' door mulderlis

LaosVientiane

LaosVientiane

Geluksbandje

mulderlis

De Wat Si Muang speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de Laotianen. Ze komen op elk moment van de dag om te offeren en te bidden. Deze kleurrijke tempel is vooral beroemd vanwege het geluk en de voorspoed voor vrouwen die zwanger willen worden. Voor de ingang van de tempel worden bloemen, wierrook en andere offerandes verkocht.

'453000' door konne000 '453000' door konne000

LaosVientiane

LaosVientiane

Manke blauwoog

konne000

Alsof ie op met zat te wachten op dat muurtje bij de Pha That Luang tempel, deze prachtige blauwoog, waarvan ik de naam helaas niet weet. Hij bleef heel lang heel rustig zitten. Later bleek me dat ie een manke rechterpoot had!

'462893' door MarioBentvelsen '462893' door MarioBentvelsen

LaosVientiane

LaosVientiane

Dat is goud

MarioBentvelsen

De Pha That Luang is een gouden stupa uit de 16e eeuw en geldt als een belangrijk nationaal symbool. Ik bezocht de plek voor het eerst in 2005 en maakt deze foto - met mijn eerste digitale camera - in het gouden uur, vlak voor zonsondergang. Ik bewaar fijne herinneringen aan het land.

'418793' door walterstoffers '418793' door walterstoffers

LaosVientiane

LaosVientiane

In de brandende zon

walterstoffers

Scan van negatief. Pak Lai ten noorden van Vientianne. langs de Mekong rivier was deze oude man in de brandende zon bezig om bamboe te verwerken, respect !

'516569' door travelbag '516569' door travelbag

LaosVientiane

LaosVientiane

Vreemde beelden in ee

travelbag

30 km van Vientiane vind je het Buddha Park. Wanneer je tijd over hebt, is het leuk om dit park te bezoeken. Het is even wat anders dan een tempel. Je vind er 200 religieuze beelden (boeddhisme/hindoeïsme). Soms zijn het de vreemdste beelden. Ze zijn echter wel fotogeniek. In 1958 zijn ze gebouwd door een monnik. Het park is dagelijks van 8.00 tot 18.00 uur open. Je komt er met de lokale bus of tuk tuk.

'392557' door walterstoffers '392557' door walterstoffers

LaosVientiane

LaosVientiane

Water halen

walterstoffers

Bij ons komt het water uit de kraan, de normaalste zaak van wereld. In Laos zoals hier in een dorp 1 dag varen van de hoofdstad Vientianne is er geen stromend water, het zijn de soms hele jonge kinderen die met emmers lopen vanaf de Mekong rivier naar hun huis met water, en ze doen het alle met trots zoals deze jongen. Dit heeft indruk op mij gemaakt.

'247266' door balthasar '247266' door balthasar

LaosVientiane

LaosVientiane

Monnikenwerk

balthasar

Ergens in de buurt van Vientiane, heeft een monnik een heel park neergezet met deze beelden. De meeste zijn waanzinnig groot en vaak kun je er nog inklimmen ook! Zijn halve leven was hij hier mee bezig. Alleen hij en Budha weten waarom.........