Vang Vieng foto's & tips

'552790' door ciske '552790' door ciske

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Vang Vieng van...bove

ciske

In Vang Vieng hebben we ons overgeleverd aan een luchtballon, het idee dat je in een mandje onder een ballon hangt kon me in het begin niet zo bekoren maar als je dan tussen de pieken van het Karstgebergte doorvaart kan het niet meer stuk.

'450701' door JaccoenLaurie '450701' door JaccoenLaurie

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Brand in het veld

JaccoenLaurie

Onze bungalow lag aan de andere kant van de rivier helemaal aan de rand van Vang Vieng. Vanaf onze hangmat keken we recht het veld in en hadden we dit uitzicht. Hoewel Vang Vieng bekend staat als feestplaats voor backpackers, is de omgeving echt indrukwekkend! Volgens ons was een van de boeren bezig met iets verbranden, maar wat weten we niet.

'463119' door niekdeha '463119' door niekdeha

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Coole loverboy...?

niekdeha

Toen we deze avond terug naar ons guesthouse wandelden kwamen we deze oude man tegen. Hij zat gezellig te babbelen met enkele oude dametjes... Niemand had er erg in dat hij nogal vreemd opgetooid was... Waren wij dan echt de enigen...? Hij wou gewoon op de foto met als voorwaarde dat de dames ook gefotografeerd werden... Coole loverboy?

'537241' door marcvankessel '537241' door marcvankessel

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

No more parties

marcvankessel

Weekthema bruggen zag ik ergens voorbij komen. De Nam Song rivier kan men in Vang Vieng op een 3-tal manieren oversteken; zwemmend, met een autoband of via de toll-brug. Alhoewel de prijs voor Nederlandse begrippen heel laag is, vind ik hem voor Laotaanse begrippen relatief hoog. Voor € 1,10 (brommer) of € 0,50 (te voet) kan men gebruik maken van de brug. Vang Vieng mag, tijdens een rondtrek door Laos, niet op een lijstje ontbreken. De omgeving (Karstgebergte) is werkelijk prachtig. Tot voor een paar jaar geleden was VV een backpackers paradise waar gezopen en gefeest werd. Al dan niet onder invloed van geestverruimende middelen. Sinds 2012 heeft de regering dit streng aan banden gelegd en is het er nu weer lekker rustig.

'554882' door marcvankessel '554882' door marcvankessel

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Ballooning over Vang.

marcvankessel

In Vang Vieng is het mogelijk om een ballonvaart te maken. Normaliter betaal je op andere plekken in de wereld tussen de € 200 - 350 voor een vaart. Dus toen bleek dat hier de prijs € 60 was (in 2012), hoefden we ons geen twee keer te bedenken. De uitzichten waren grandioos! Daar kan ik kort over zijn. Maar de veiligheid? Mwah, dat had wel iets beter gemogen. Het opblazen van de ballon gebeurde op een schoolplein, waar de kinderen gewoon nog speelden en tikkertje deden, rennend om de ballon heen. Vooraf was er geen enkele instructie of briefing. Niet zeuren, gewoon die mand in. De piloot kwam uit China en sprak geen woord Engels. Maar dan ook werkelijk geen woord. En tijdens het landen moest ie 2x een 'doorstart' maken omdat we anders elektriciteitsdraden zouden raken. Hebben we genoten? Ja zeker wel. Maar achteraf is heel goed te verklaren waarom deze vaart slechts € 60 kostte. Zou ik het morgen weer doen? Ja waarschijnlijk wel.

'491346' door niekdeha '491346' door niekdeha

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Laotiaanse rust... al

niekdeha

We hadden gedacht een drietal dagjes in Vang Vieng door te brengen op doorreis naar Luang Prabang. Het werden er al snel een vijftiental... De rust die de omgeving er uitstraalt is adembenemend. Het landschap is er prachtig! Het leven lijkt er oh zo eenvoudig. Niets moet, alles kan... De Laotianen zijn harde werkers maar nemen zeker ook de nodige rust! Als je ooit dringend tot rust moet komen ga er heen en ervaar het...

'565993' door Obiwan '565993' door Obiwan

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Dat had ik niet...ged

Obiwan

Vang Vieng is dé backpacker hangplek en de enige plaats in Laos die volledig op toerisme is ingericht. De aantrekkingskracht van Vang Vieng gelegen in een spectaculaire, groene omgeving tussen de bergen aan de Nam Song rivier is onmiskenbaar. Naast het kajakken, bergbeklimmen en grot bezoeken is de meest geliefde bezigheid toch wel het ‘tuben’. Dat ging voorheen gepaard met heel veel drugs en alcohol. Onderweg kon je namelijk stoppen bij barretjes langs de rivier met als gevolg dat veel toeristen ladderzat in het water dobberden. Inmiddels is het tuben aan banden gelegd, zijn illegale bars gesloten en wordt op straat geen drugs meer verkocht. Wij hebben een tochtje met een snelle longboat gemaakt en inderdaad de tubers die wij tegemoet tegen kwamen waren wel heel vrolijk. Deze drukte had ik niet direct verwacht in Laos maar de tijd staat nu eenmaal niet stil.

'489770' door niekdeha '489770' door niekdeha

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Broederliefde...

niekdeha

In Laos is het helemaal niet ongewoon dat kinderen voor kinderen zorgen. Zo ook zorgt deze 'grote' broer voor de kleine ukkepuk. En hij doet het goed hoor... met een parasol beschermt hij het kleintje tegen de zon... Wat lief!

'491338' door niekdeha '491338' door niekdeha

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Symfonie in bruin...

niekdeha

Het leven in Laos is voor velen niet eenvoudig. Hard werken hoort erbij... vooral voor wie op het land werkt. Deze dame zit ons dan ook met gemengde gevoelens te bekijken... Lief, tevreden en vriendelijk maar ook een vleugje verdriet schuilt in haar verweerde gezicht...

'444322' door JaccoenLaurie '444322' door JaccoenLaurie

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Boeddha in de grot

JaccoenLaurie

Een bekend plekje voor locals en toeristen in de buurt van Vang Vieng is de Blue Lagoon. Naast het prachtige blauwe water tussen de bomen en rotsen ligt een grot die bestaat uit een groot deel waar nog licht binnenkomt en een hele diepe gang waarin je zonder zaklamp helemaal niets kunt zien. Nadat we even lekker hadden gezwommen in de Blue Lagoon zijn we begonnen aan de klim naar de grot. Toen we alle steile trappen hadden gehad en de grot in konden kijken, wisten we niet wat we zagen. Ergens midden in de eerste grote ruimte lag deze Boeddha. Heel mooi om te zien hoe de mensen hier het geloof op elke plaats weten te brengen. (Foto openen aub.)

'546608' door POSJE '546608' door POSJE

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Libelle

POSJE

In Vang Vieng huren we een scooter en rijden de West Vang Vieng Loop van 33 km. Een klein deel is erg druk, maar er zijn prachtige rustige plekken waar je o.a. mooie libellen en vlinders ziet.

'547397' door POSJE '547397' door POSJE

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Op jacht

POSJE

In Laos zie je niet veel vogels vliegen, als je goed op de markt kijkt snap je ook waarom. Allerlei soorten liggen er te koop en worden gegeten. Deze 2 jongens waren ook op zoek om vogels te vangen met hun katapult. Nee, ze schoten niet op ons en vonden het wel leuk om op de foto te gaan.

'491522' door niekdeha '491522' door niekdeha

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Winkeljongen

niekdeha

Tijdens onze lange wandeling naar de Blue Lagoon kwamen we dit kleine winkeltje tegen. Veel kon je er niet kopen... maar je kreeg er wel een vriendelijke glimlach van een aardige jongen bij!

'562542' door JMoerkens '562542' door JMoerkens

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Landelijk Laos in Van

JMoerkens

Vang Vieng, een plek in Laos met een bijzondere reputatie. Wanneer je dit stadje intoetst op Google, zul je op menige site lezen dat dit een typisch backpackersoord is, dat het een party-bestemming is, dat er veel drugs wordt gebruikt en dat men er vooral komt om te tuben in de rivier. Dit laatste is niet geheel zonder gevaar gebleken, want in het verleden zijn er tientallen reizigers verdronken tijdens het tuben (in een band op de rivier met de stroom mee dobberen), vaak in combinatie met alcoholgebruik. De regering heeft hierdoor het tuben aan banden gelegd (lijkt een slechte woordgrap), en de meeste illegale bars langs de rivier hebben hun deuren gesloten. Toch is het aan te raden er heen te gaan en je eigen oordeel te vellen! Oké er hangen backpackers rond, maar écht storend is het niet. En ja, we hebben zelfs een menukaart gespot in een restaurant met Happy Shakes, Magic Mushroom Pizza's en Opium Knoflookbrood: best apart! Maar een partyscene? Nee, die valt nauwelijks te ontdekken. Sterker nog, Laos heeft een avondklok, dus voor middernacht is alles alweer muisstil op straat. Wat je wél treft, is een waanzinnig mooi landelijk gebied, omzoomd met karstgebergten. Ga fietsen door de indrukwekkende landschappen en wees verrast door dit gebied. Vergeet alles wat je leest op internet en geef Vang Vieng een kans wanneer je Laos bezoekt, want het is misschien landschappelijk gezien wel de mooiste regio van het land!

'482954' door niekdeha '482954' door niekdeha

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Hogerop...

niekdeha

Vanuit Vang Vieng kun je naar de Blue Lagoon stappen. Een tochtje van een slordige 8 km in de hitte. Gelukkig kom je na je lange wandeling bij een mooi blauw meertje, gevoed door een koele bron vanuit het gebergte... Zalig! Je kunt er ook heerlijk vanaf de bomen in het heldere water jumpen... Zo ook deze kleine Laotiaan die hoger klimt dan alle anderen en bijna één wordt met de boom vooraleer hij springt...

'541342' door primavera31 '541342' door primavera31

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Tham Phu Kham grot,..

primavera31

In het kleine plaatsje Vang Vieng in Laos kun je de Blue Lagoon bezoeken. Deze lagune is helaas een grote tegenvaller, want de fotos die je ervan vindt is het water gewoon blauwer gemaakt op de computer. Het is gewoon een sloot. Maar ook vindt je op dit terrein de Tham Phu Kham grot. En deze is wel de moeite waard. Een prachtig gouden Boeddha beeld wacht op je als je het gladde en natte pad door de grot hebt afgelegd. Zonlicht komt door een spleet in de rotsen naar binnen en straalt een mooie gloed over het beeld.

'547375' door POSJE '547375' door POSJE

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Dametje in de dop

POSJE

Vang Vieng staat bekend als backpackersstadje, maar er is veel meer te zien en te doen. De natuur is schitterend, vooral door het mooie karstgebergte. We huren een scooter en rijden de West Loop, een lus van ca. 33 km. Stoppen af en toe bij een dorpje om iets te drinken en waar we deze 2 dametjes in de dop zien, er is nu al belangstelling voor schoenen en sieraden.

'549979' door marcvankessel '549979' door marcvankessel

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Het roze fietsje

marcvankessel

De twee linkse jongens wisselen onderweg van fiets. Het jonge monnikje wil ook wel eens op die stoere bmx fiets van zijn buurman rijden. Want zeg nou zelf; een roze fiets met een mandje voorop is totaal niet stoer. Of je nu monnik bent of niet. Tip: Sowieso is Vang Vieng heel mooi; liggend aan de rivier met op de achtergrond een karstgebergte. Maar het achterland is nog veel mooier en rustieker. Huur een fiets of brommer en trek er op uit. Je komt op plekken waar ze net zo verwonderd naar jou kijken als jij naar hun. Een ideaal gebied om buiten de gebaande paden te treden.

'557417' door POSJE '557417' door POSJE

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Op weg naar huis

POSJE

Vang Vieng is wel toeristisch, maar huur een fiets of scooter en je bent snel uit het dorp. Een prachtig karstlandschap en kleine dorpjes met vriendelijke mensen. Stop voor een drankje en je hebt meteen contact. Deze dame kwam aan het eind van de middag van het land en ik stel me voor dat ze naar huis loopt en eten gaat koken voor haar gezin.

'555648' door ciske '555648' door ciske

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Zweven boven Vang...V

ciske

Het behoord niet tot budget reizen maar in verhouding tot in Nederland valt de prijs wel mee € 90.-. Een ballonvaart boven Vang Vieng is zeker een aanrader, tegen zonsondergang zweef je als het ware tussen het Karstgebergte en heb je de mooiste uitzichten.

'570894' door marcvankessel '570894' door marcvankessel

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Tubing Nam Xong

marcvankessel

Een populaire bezigheid in Vang Vieng is om met een autoband de Nam Xong rivier af te zakken. Je wordt met een busje zo'n 10 km stroomopwaarts gebracht en vervolgens laat je de snelstromende rivier zijn werk doen. Twee uur later bereik je automatisch Vang Vieng terwijl je onderweg hebt kunnen genieten van het prachtige karstgebergte.

'557137' door POSJE '557137' door POSJE

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Libelle

POSJE

In Vang Vieng huren we een scooter en rijden de western loop van 33 km. Ga in van de dorpjes iets drinken en je hebt meteen aanspraak of rijdt zo maar een smal pad op, soms kun je er een heel eind inrijden en zie je de meest prachtige vlinders en libelles zoals deze blauwe.

'562904' door POSJE '562904' door POSJE

LaosVang Vieng

LaosVang Vieng

Oma

POSJE

Vang Vieng gelegen aan de Nam Song rivier met het prachtige karstgebergte. In het verleden bekend (of berucht) door de vele backpackers die languit de serie Friends keken en door het tuben op de rivier wat gepaard ging met veel alcohol en drugs waardoor er veel ongelukken gebeurden. Inmiddels is het tuben aan banden gelegd, zijn illegale bars gesloten en wordt op straat geen drugs meer gekocht. Desondanks is het concept tuben niet verdwenen: je kunt nog steeds op de rivier dobberen en tussendoor bier drinken bij de bars langs de oever. Wij huren een scooter en rijden de West Vang Vieng Loop van 33 km. door een prachtig gebied, je komt door kleine dorpjes, neem een drankje en je hebt meteen contact. Deze oma zat met haar 2 kleinkinderen voor haar huis, ze durft niet goed te lachen door het gebruik van betelnoten.