Si Pan Don beste reistijd

Het weer in Si Pan Don

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Si Pan Don te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Si Pan Don? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Si Pan Don

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Si Pan Don:De beste reistijd voor Si Pan Don is november t/m februari. Een overstroomde Mekong rivier, onweer en stortbuien: het regenseizoen is van juni tot en met oktober in volle gang. Droge dagen volgen tussen november en april. Maart en april zijn bloedheet. Wanneer je tussen december en februari de bergen intrekt is een winterjas geen overbodige luxe.


Reisadvies
Voor Si Pan Don geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
6 januari Pathet Lao Dag, 13 augustus Lao Issara, 12 oktober Bevrijdingsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Si Pan Don

Beste foto's & tips van Si Pan Don

'450404' door JaccoenLaurie '450404' door JaccoenLaurie

LaosSi Pan Don

LaosSi Pan Don

Oorverdovende...water

JaccoenLaurie

Op een van onze dagen op Don Det in het zuiden van Laos hebben we twee fietsen gehuurd en zijn we naar het naburige eilandje Don Khone gefietst. Een bruggetje verbindt de eilanden. Op Don Khone kun je onder andere de prachtige en oorverdovende Li Phi watervallen bezoeken. Dit is een van de twee gigantische watervallen in de Mekong rivier. Bij de Li Phi watervallen stroomt het water via vele kleine gangetjes door de rotsen. Je zou hier goed een aantal waterraden kunnen plaatsen om duurzame energie op te wekken voor de mensen die bij de waterval wonen. Dat is een stuk mens- en natuurvriendelijker dan de dam die de overheid van Laos in de Mekong wil bouwen.

'509297' door wisseschout '509297' door wisseschout

LaosSi Pan Don

LaosSi Pan Don

Bezoek eens één van..

wisseschout

Vlak voor de grens van Cambodja splitst de rivier de Mekong zich in ontelbare armen en zo zijn er verschillende eilandjes ontstaan. Op het eiland Si Phan Don is een mooie waterval te bezoeken. Tip. Laat je van eiland naar eiland varen, en overnacht daar ook. Genoeg slaapgelegenheid om op de bonnefooi te gaan.

'455595' door JaccoenLaurie '455595' door JaccoenLaurie

LaosSi Pan Don

LaosSi Pan Don

Boom bij het water

JaccoenLaurie

Tegen het einde van de ochtend hadden we eindelijk een onfatsoenlijke, maar betaalbare, bungalow aan het water gevonden. We legden onze grote tassen weg en konden eindelijk het eiland gaan verkennen. Na een paar minuten lopen, waren we buiten het drukkere stuk en liepen we over een pad langs het water. Er stond een leuk fietskarretje met waterflessen bovenaan de trap die naar de rivier leidde. In de verte viel ons deze prachtige, gigantische boom op en toen we iets beter keken, zagen we het bootje met de lege flessen onderin. Interessant om te zien dat ze het eiland op deze manier van drinkwater voorzien.

Laat kaart zien